«Θερίζει» η πείνα στη Βενεζουέλα – Κάθε κάτοικος έχει χάσει κατά μέσο όρο 9 κιλά | Sugklonistiko

«Θερίζει» η πείνα στη Βενεζουέλα – Κάθε κάτοικος έχει χάσει κατά μέσο όρο 9 κιλά

Smiley face
Όσο η Βενεζουέλα βυθίζεται στην οικονομική και πολιτική κρίση τόσο ανεβαίνουν τα επίπεδα της πείνας των πολιτών. Πολλές είναι μάλιστα οι οικογένειες που αναγκάζονται σε επαιτεία για να εξασφαλίσουν τροφή σε μια χώρα που στο παρελθόν υπήρξε η πλουσιότερη της Νότιας Αμερικής. Σε ρεπορτάζ του καναλιού ...

Όσο η Βενεζουέλα βυθίζεται στην οικονομική και πολιτική κρίση τόσο ανεβαίνουν τα επίπεδα της πείνας των πολιτών.

Πολλές είναι μάλιστα οι οικογένειες που αναγκάζονται σε επαιτεία για να εξασφαλίσουν τροφή σε μια χώρα που στο παρελθόν υπήρξε η πλουσιότερη της Νότιας Αμερικής.

Σε ρεπορτάζ του καναλιού παρουσιάζεται μια καθολική εκκλησία στο Καράκας η οποία παρέχει συσσίτιο καθημερινά σε 100 παιδιά. «Κάθε μέρα έρχονται όλο και πιο πολλά παιδιά. Δεν υπάρχει καμία ντροπή στο σημείο που έχουμε φτάσει», λέει η υπεύθυνη της κουζίνας.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

«Οι άνθρωποι προτιμούν να έρθουν να ζητιανέψουν ένα πιάτο φαγητό για τα παιδιά τους παρά να τα αφήσουν νηστικά». Σε αρκετά από αυτά μάλιστα δίνονται συμπληρώματα αν διαπιστωθεί ότι είναι σοβαρά υποσιτισμένα.

«Κάποιες φορές η σύζυγος μου και εγώ δεν τρώμε για να ταΐσουμε τα παιδιά μας», δήλωσε ένας πατέρας στο κανάλι.

Δείτε το βίντεο

Η παρατεταμένη κρίση στη χώρα που συνοδεύεται από έλλειψη τροφίμων έχει παρατηρηθεί ότι προκάλεσε την αύξηση της βρεφικής θνησιμότητας στο 35% και της μητρικής στο 65% τον τελευταίο χρόνο. Η δε αναιμία είναι ανεξέλεγκτη.

Η χώρα μαστίζεται από τον οξύ υποσιστιμό που ορίζεται από τους ειδικούς ως η ταχεία μείωση της λήψης τροφής με αποτέλεσμα να μην αναπτύσσεται ομαλά το σώμα λόγω ανεπαρκούς πρόσληψης θρεπτικών συστατικών γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή ενός παιδιού.

Η κυβέρνηση μοιάζει ανήμπορη να σταματήσει την επισιτιστική κρίση που οδηγεί δεκάδες πολίτες σε γειτονικές χώρες ενώ κάποιοι τυχεροί κατάφεραν να εξασφαλίσουν κάποια μικρή βοήθεια, ο αριθμός των θανάτων από υποσιτισμό αυξάνεται ραγδαία.

[aljazeera] [real]
Διαβάστε περισσότερα

×