Αντρόγυνο στις ΗΠΑ έχασαν την κηδεμονία των παιδιών τους επειδή δεν είναι «αρκετά έξυπνοι» για να τα μεγαλώσουν | Sugklonistiko

Αντρόγυνο στις ΗΠΑ έχασαν την κηδεμονία των παιδιών τους επειδή δεν είναι «αρκετά έξυπνοι» για να τα μεγαλώσουν

Smiley face
Ένα ζευγάρι από το Όρεγκον παλεύει με μία νομική διαμάχη. Οι δύο νέοι γονείς έχασαν την επιμέλεια και των δύο παιδιών τους, επειδή “δεν είναι αρκετά έξυπνοι” για να τα φροντίσουν και να τους μάθουν καλούς τρόπους. Η 31χρονη σήμερα Amy Fabbrini, φάνηκε αναξιόπιστη επειδή κατάλαβε ότι ήταν έγκυος στο ...

Ένα ζευγάρι από το Όρεγκον παλεύει με μία νομική διαμάχη. Οι δύο νέοι γονείς έχασαν την επιμέλεια και των δύο παιδιών τους, επειδή “δεν είναι αρκετά έξυπνοι” για να τα φροντίσουν και να τους μάθουν καλούς τρόπους.

Η 31χρονη σήμερα Amy Fabbrini, φάνηκε αναξιόπιστη επειδή κατάλαβε ότι ήταν έγκυος στο μεγαλύτερο γιο της, τον Christopher, αφού είχε κλείσει τον 3ο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Η Fabbrini δεν έκανε καμία επίσημη εξέταση καθ’ όλη τη διάρκεια του 9ου μήνα και γέννησε στο σπίτι της, στις 9 Σεπτεμβρίου του 2013.

Ο σύντροφος της Fabbrini, ο 38χρονος Eric Ziegler, πήρε κάποια χρήματα από το Ίδρυμα Κοινωνικής Ασφάλισης λόγω της διανοητικής αναπηρίας με την οποία είχε διαγνωστεί.

Νωρίτερα αυτό το έτος, οι κοινωνικές υπηρεσίες ανέλαβαν τη φροντίδα του δεύτερου νεογέννητου μωρού του ζευγαριού, του Hunter, για όσες μέρες βρισκόταν στο νοσοκομείο, λόγω του κακού ιστορικού τους.

Ένας συγγενής του ζευγαριού εξέφρασε αρχικά την ανησυχία του σε μια καταγγελία που έκανε προς τις αρχές σχετικά με την ανατροφή που λαμβάνει ο Christopher υπό τη φροντίδα της Fabbrini και του Ziegler, σύμφωνα με το Oregonian.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Μια έκθεση που αναφέρεται στην καλή διαβίωση των παιδιών λέει ότι ο Ziegler «κοιμόταν με το μωρό στο πάτωμα».

Ο πατέρας της Fabbrini, ο Raymont, δήλωσε ότι εκείνος και η σύζυγός του ανησυχούσαν για τα παιδιά, επειδή πίστευε ότι η κόρη του δεν είχε «μητρικά ένστικτα».

Αφού υποβλήθηκαν και οι δύο σε τεστ IQ, τα αποτελέσματα έδειξαν IQ 66 για τον Ziegler και 72 για την Fabbrini. Το IQ ενός μέσου ανθρώπου είναι από 90 έως 110.

Το IQ του Ziegler τον χαρακτήρισε «πνευματικά ανάπηρο», ενώ της Fabbrini χαρακτηρίζεται «εξαιρετικά χαμηλό», σύμφωνα με την έκθεση.

Η Fabbrini εργαζόταν σε ένα μπακάλικο για να βοηθήσει την οικογένειά της. Ο Ziegler ήταν άνεργος λόγω της κατάστασης της υγείας του.

Η συνήγορος του ζευγαριού, η Sherrene Hagenbach, δήλωσε ότι η απόφαση να δοθούν για υιοθεσία ο Christopher και ο Hunter είναι ανώφελη και ότι μπορεί να κάνει περισσότερη ζημιά στην οικογένεια.

«Λένε ότι είναι διανοητικά ανίκανοι και δεν μπορούν να δείξουν το “σωστό δρόμο” στα παιδιά τους,» είπε η Hagenbach.

«Λένε ότι αυτός ο φορέας παροχής φροντίδας είναι καλύτερος για τα παιδιά επειδή μπορεί να τους προσφέρει περισσότερα οικονομικά αγαθά, να τους προσφέρει καλύτερη εκπαίδευση, τέτοια πράγματα…»

Η ενδοοικογενειακή βία και η παραμέληση ανηλίκων δεν ήταν παράγοντες στην υπόθεση της επιμέλειας των παιδιών.

Η θεία της Fabbrini, η Lenora Turner, είπε στο Oregonian ότι πίστευε πως η απόφαση ήταν άδικη.

«Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούν να έχουν τα παιδιά τους. Οι άλλοι, δηλαδή, που αφήνουν ανεξέλεγκτα τα παιδιά τους ή που τα αφήνουν να είναι όρθια στο καρότσι του σούπερ μάρκετ, είναι καλύτεροι;»

«Δεν καταλαβαίνω, από πού κι ως πού θα πάρουν τα παιδιά τους; Πώς αποφασίζουν ποιο παιδί θα πάρουν και ποιο παιδί μπορεί να μείνει με τους γονείς του;» είπε η Turner.

Η Fabbrini και ο Ziegler επέμεναν ότι έχουν συμμορφωθεί με όλες τις εντολές που έχουν λάβει από την πρόνοια κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.

«Όχι απλά κάναμε τα πάντα, κάναμε περισσότερα από αυτά που μας ζήτησαν,» είπε η Fabbrini.

«Όμως δεν είναι αρκετά γι’ αυτούς… Λένε: “Ποιοι θα ήταν καλύτεροι γονείς για τον Christopher, οι ανάδοχοι ή οι βιολογικοί του γονείς;” Αυτό είναι το ερώτημά τους,» πρόσθεσε ο Ziegler.

Όσο ισχύει ο νόμος περί γονικής μέριμνας του Όρεγκον, και τα δύο παιδιά θα παραμείνουν σε ανάδοχη οικογένεια.

Οι γονείς θα συνεχίσουν να έχουν δικαίωμα να τα επισκέπτονται, παρόλο που έχουν αναλάβει άλλοι την ανατροφή τους.

διαφορετικό

Διαβάστε περισσότερα

×