Το Ναύπλιο γέμισε με υπέροχα φλαμίνγκο και το θέαμα είναι μαγευτικό | Sugklonistiko

Το Ναύπλιο γέμισε με υπέροχα φλαμίνγκο και το θέαμα είναι μαγευτικό

Smiley face
Μπορεί οι παραλίες φέτος να γέμισαν με φουσκωτά φλαμίνγκο, ωστόσο οι κάτοικοι του Ναυπλίου είχαν σήμερα τη δυνατότητα να απολαύσουν από κοντά αληθινά φλαμίνγκο. Τουλάχιστον 100 φλαμίνγκο σταμάτησαν στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου, τραβώντας τα βλέμματα των περαστικών. Τα πανέμορφα φλαμίνγκο θα π...

Μπορεί οι παραλίες φέτος να γέμισαν με φουσκωτά φλαμίνγκο, ωστόσο οι κάτοικοι του Ναυπλίου είχαν σήμερα τη δυνατότητα να απολαύσουν από κοντά αληθινά φλαμίνγκο.

Τουλάχιστον 100 φλαμίνγκο σταμάτησαν στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου, τραβώντας τα βλέμματα των περαστικών. Τα πανέμορφα φλαμίνγκο θα παραμείνουν για λίγο διάστημα στον υδροβιότοπο για να ξεκουραστούν από το μεγάλο ταξίδι της φθινοπωρινής μετανάστευσης.

Σημειώνεται, ότι τα ροζ φλαμίνγκο διανύουν πολλά χιλιόμετρα από τη μακρινή Αφρική μεταναστεύοντας τους φθινοπωρινούς μήνες στη Μέση Ανατολή και σε άλλες αραβικές χώρες. Βρίσκουν ασφαλές καταφύγιο και άφθονη τροφή στον υδροβιότοπο και συνεχίσουν το μεταναστευτικό τους ταξίδι. Τα φλαμίνγκο τρέφονται κυρίως με γαρίδες, άλγες, και υδρόβια φυτά. Ξεχωρίζουν για το χρώμα τους, που οφείλεται στις χρωστικές των τροφών που καταναλώνουν, αλλά και την ψηλόλιγνη σιλουέτα τους που φτάνει τα 1,30 μέτρα.

Το όνομα φλαμίνγκο προέρχεται από την ισπανική λέξη flamengo, που σημαίνει “αυτός που έχει το χρώμα της φλόγας”. Επίσης, παρόμοιο νόημα έχει και η ελληνική λέξη φοινικόπτερο, που σημαίνει “αυτός που έχει φτερά στο κόκκινο χρώμα του αίματος”.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα

×