Αστυνομικοί σκύλοι στη Βρετανία εντοπίζουν τρομοκράτες και παιδόφιλους | Sugklonistiko
cazoo.gr
cazoo.gr
gsd_police_dog_hero

Αστυνομικοί σκύλοι στη Βρετανία εντοπίζουν τρομοκράτες και παιδόφιλους

Smiley face
Δύο αστυνομικοί σκύλοι έγιναν οι πρώτοι στη Βρετανία που εκπαιδεύτηκαν να εντοπίζουν τρομοκράτες και παιδόφιλους. Ο 19 μηνών Tweed και ο 20 μηνών Rob έχουν μάθει να ανιχνεύουν συσκευές ψηφιακής αποθήκευσης όπως USB στικ, κάρτες SD και σκληρούς δίσκους. Τα λεγόμενα και «ψηφιακά σκυλιά», όπως γράφει τ...

Δύο αστυνομικοί σκύλοι έγιναν οι πρώτοι στη Βρετανία που εκπαιδεύτηκαν να εντοπίζουν τρομοκράτες και παιδόφιλους.

Ο 19 μηνών Tweed και ο 20 μηνών Rob έχουν μάθει να ανιχνεύουν συσκευές ψηφιακής αποθήκευσης όπως USB στικ, κάρτες SD και σκληρούς δίσκους.

Τα λεγόμενα και «ψηφιακά σκυλιά», όπως γράφει το itv, συνεργάζονται με την αστυνομία του Ντόρσετ, του Ντέβον και της Κορνουάλης αλλά έχουν βοηθήσει σε διάφορες επιχειρήσεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι αρχές της Βρετανίας άρχισαν πέρσι να ασχολούνται με την εκπαίδευση των σκύλων, ακολουθώντας το παράδειγμα της αστυνομίας του Κονέκτικατ.

«Έχουμε δει εκπληκτικά αποτελέσματα από αυτά τα δύο σκυλιά» σχολίασε ο εκπαιδευτής τους. «Ο Tweed έχει εντοπίσει κρυμμένες κάρτες SD. Ο Rob ανακάλυψε μια μικρή συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών αρχείων κρυμμένη προσεκτικά σε ένα συρτάρι, που το ανθρώπινο μάτι δεν την εντόπιζε εύκολα. Οι δυνατότητές τους να βρουν τέτοια αντικείμενα μας βοηθά πάρα πολύ στις έρευνές μας».

Κρίνοντας από την αποτελεσματικότητα των δύο σκύλων, η αστυνομία θα εξετάσει στο τέλος του χρόνου το ενδεχόμενο διεύρυνσης του προγράμματος.
ntg

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα

×