Το μυστήριο λύθηκε! Αυτή ειναι η λεπτομέρεια που σοκάρει για την τραγωδία της πετρελαιοκηλίδας! | Sugklonistiko
20

Το μυστήριο λύθηκε! Αυτή ειναι η λεπτομέρεια που σοκάρει για την τραγωδία της πετρελαιοκηλίδας!

Smiley face
Το δεξαμενόπλοιο “Αγία Ζώνη ΙΙ” “δεν έχει επιθεωρηθεί και δεν κατέχει οποιοδήποτε πιστοποιητικό αξιοπλοΐας εκδοθέν από τον Ελληνικό Νηογνώμονα”. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του η «Ελληνικός Νηογνώμων Α.Ε.», με την οποία ενημερώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με το δεξαμενόπλο...

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του η «Ελληνικός Νηογνώμων Α.Ε.», με την οποία ενημερώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Σχετικά με τη διασπορά ανυπόστατων φημών για το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ», η «Ελληνικός Νηογνώμων Α.Ε.» ενημερώνει ότι το εν λόγω δεξαμενόπλοιο δεν έχει επιθεωρηθεί και δεν κατέχει οποιοδήποτε πιστοποιητικό αξιοπλοΐας εκδοθέν από τον Ελληνικό Νηογνώμονα».

Πέντε ημέρες έχουν περάσει μετά το ναυάγιο του Αγία Ζώνη ΙΙ στα ανοικτά της Σαλαμίνας και την τεράστια ρύπανση από την πετρελαιοκηλίδα που έχει προκληθεί σε όλες τις ακτές όχι μόνο της Σαλαμίνας αλλά και σε Φάληρο, Άλιμο, Ελληνικό, Γλυφάδα και στα ανοικτά της Βούλας.

Και πέντε ημέρες μετά δεν έχουμε μάθει τι ακριβώς έγινε και αν ήταν άμεση η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού ώστε να αποφευχθεί η οικολογική καταστροφή.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Πηγές Λιμενικού: Η επιχείρηση άρχισε 4 ώρες μετά

Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος σε ερώτηση του Αθηναίκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων αν υπήρξε καθυστέρηση στην έναρξη επιχείρησης απορρύπανσης μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου, τόνισαν ότι:

Από την ώρα του συμβάντος που ήταν στις 2.00 τα ξημερώματα της Κυριακής έως τις 6.00 τα ξημερώματα οπότε ξεκίνησε η όλη επιχείρηση απορρύπανσης μεσολάβησαν 4 ώρες, και σε αυτό το διάστημα υπήρξαν διαδικασίες και διαβουλεύσεις από την αρμόδια ασφαλιστική εταιρεία του πλοίου.

Με ό,τι και αν σημαίνει αυτό!

Τζανακόπουλος για πετρελαιοκηλίδα: Η κινητοποίηση ήταν άμεση

Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε άλλη εκδοχή για την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm είπε ότι: “το σχέδιο έκτακτης ανάγκης μπήκε σε εφαρμογή 16 λεπτά μετά το συμβάν και κινητοποιήθηκαν όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις”.

“Η προσπάθεια γίνεται από την πρώτη στιγμή, υπήρξε άμεση κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων, έγινε άμεσα αίτημα και στη διεθνή οργάνωση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και μόλις έγινε αυτό εφικτό ενεργεί και ένα σκάφος το οποίο για πρώτη φορά χρησιμοποιείται στις ελληνικές θάλασσες για την αντιμετώπιση τέτοιων ατυχημάτων και η στεγανοποίηση του πλοίου έγινε σχεδόν αμέσως”, είπε ο κ. Τζανακόπουλος και σημείωσε ότι είναι ένα μεγάλο ατύχημα που είναι αρκετά δύσκολο στη διαχείρισή του.

Σε 25 ημέρες θα ξέρουμε την ζημιά από την πετρελαιοκηλίδα

Πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας μιλώντας για την επιχείρηση απορρύπανσης που είναι σε εξέλιξη, τόνισαν ότι θα ολοκληρωθεί σε περίπου 25 ημέρες.

Τότε αναμένεται να αναλάβει δράση το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών ΕΛΚΕΘΕ όπου σε όλες τις περιοχές όπου υπήρξε απορρύπανση πετρελαιοειδών μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου, θα λάβει δείγματα προκειμένου μετά από έλεγχο να πιστοποιήσει την ασφάλεια και την καθαρότητα των ακτών και της θάλασσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «Αγ. Ζώνη ΙΙ» ήταν ασφαλισμένο για 5 εκατ. ευρώ προς τρίτους.

Πυγή:  newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα

×