Πετρελαιοκηλίδα: Θλιβερές εικόνες! Σε αυτές τις παραλίες απαγορεύεται… διά ροπάλου το κολύμπι! | Sugklonistiko
cazoo.gr
cazoo.gr
prtf

Πετρελαιοκηλίδα: Θλιβερές εικόνες! Σε αυτές τις παραλίες απαγορεύεται… διά ροπάλου το κολύμπι!

Smiley face
Το “μαύρο πέπλο” από την οετρελαιοκηλίδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε αρκετές ακτές του Σαρωνικού. Δείτε εικόνες από ψηλά που μαρτυρούν την καταστροφή. Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις στις παραλίες των δήμων που επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα. Και λέμε επλήγησαν, δίχως ίχνος υπερβολής. Η ...

Το “μαύρο πέπλο” από την οετρελαιοκηλίδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε αρκετές ακτές του Σαρωνικού. Δείτε εικόνες από ψηλά που μαρτυρούν την καταστροφή.
Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις στις παραλίες των δήμων που επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα. Και λέμε επλήγησαν, δίχως ίχνος υπερβολής. Η καταστροφή που υπέστησαν οι παραλίες στον Σαρωνικό, από την βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη 2» στην Σαλαμίνα, την περασμένη Κυριακή, είναι ανυπολόγιστες. Ένα «μαύρο πέπλο» έχει καλύψει τα πάντα και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε θα αποκατασταθεί η καταστροφή. Ούτε φυσικά μπορεί να πει κανείς με σιγουριά για το μέγεθός της… Θα χρειαστεί χρόνος και αλλεπάλληλες επιχειρήσεις για να διαπιστωθεί η ακριβής έκταση της ζημιάς…

Δείτε φωτογραφίες από τις «μαύρες» ακτές πετρελαιοκηλίδα πετρελαιοκηλίδα πετρελαιοκηλίδα πετρελαιοκηλίδα πετρελαιοκηλίδα πετρελαιοκηλίδα πετρελαιοκηλίδα πετρελαιοκηλίδα πετρελαιοκηλίδα
rypansh2

rypansh3

rypansh4

rypansh5

rypansh6

rypansh7

rypansh8

rypansh9

rypansh10
Εικόνες «γροθιά στο στομάχι» από την πετρελαιοκηλίδα

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Είναι εικόνες που προκαλούν σοκ. Drone πέταξε πάνω από την Πειραϊκή, το Παλαιό Φάληρο, τον Άλιμο και άλλες περιοχές και κατάφερε να καταγράψει το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής.

Ο Σαρωνικός έχει «μαυρίσει» για τα καλά. Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια ενώ η πίσσα έχει φτάσει μέχρι τα βράχια και τις ακτές.

Όπως βλέπετε, η θαλάσσια ρύπανση έχει επεκταθεί σε όλο το παραλιακό μέτωπο ενώ η μαυρίλα καλύπτει το μπλε της θάλασσας. Μάλιστα, το μαζούτ κοντεύει να βγει στην στεριά.


Σε διάφορα σημεία, σε όλες τις περιοχές από τη Σαλαμίνα έως την Πειραϊκή, τον Άγιο Κοσμά και τη Γλυφάδα έχουν τοποθετηθεί πλωτά φράγματα, ώστε να περιοριστεί η πίσσα.

Οι εργασίες καθαρισμού έχουν ξεκινήσει ενώ μέχρι να ολοκληρωθεί απαγορεύεται το κολύμπι σε κάποιες παραλίες.

Σε αυτές τις παραλίες απαγορεύεται το κολύμπι!

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, παράλληλα, με την απόφαση ορίζει τις περιοχές που δεν θα επιτρέπεται το κολύμπι μετά την μόλυνση από την πετρελαιοκηλίδα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην τροποποιημένη υπουργική απόφαση:

Απαγορεύεται το κολύμπι σε παραλίες της Περιφέρειας Αττικής, που έχουν ρυπανθεί από την πετρελαιοκηλίδα μέχρι την αποκατάστασή τους.

Το κολύμπι απαγορεύεται:

1. Από την ακτή κολύμβησης πλησίον της σχολής Ναυτικών Δοκίμων (Ακτή Θεμιστοκλέους 334) μέχρι και την παραλία της Φρεατίδας.

2. Στις ακτές κολύμβησης της περιοχής «Βοτσαλάκια».

3. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Αλίμου.

4. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

5. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

6. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Γλυφάδας».

7. Στον όρμο Λιμνιώνα, κατά μήκος της ακτής απέναντι από το πέτρινο θέατρο Σεληνίων.

Μπροστά από τον ιστιοπλοϊκό όμιλο Σεληνίων και κατά μήκος της παραλίας επί της οδού Ακτής Θεμιστοκλέους μέχρι την εκκλησία του Αγίου Νικολάου». πετρελαιοκηλίδα

​ Ζητείται επίσης να τοποθετηθεί ειδική σήμανση σε αυτές τις παραλίες από τους Δήμους.

Ακόμη, το υπουργείο Υγείας ζητά από τις λιμενικές Αρχές την επιτήρηση αυτών των παραλιών, ώστε οι πινακίδες να τοποθετούνται σε κατάλληλα σημεία και να μην καταστρέφονται.

Ήδη, η τροποποιημένη υπουργική απόφαση έχει αποσταλεί ως επείγον έγγραφο σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

Επείγουσα ανακοίνωση για τις παραλίες και από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Νωρίτερα εξέδωσε ανακοίνωση το ΚΕΕΛΠΝΟ με την οποία ζητείται να μην κολυμπούν αλλά και να μην πηγαίνουν σε παραλίες με ρύπανση, όπου δηλαδή έχει εντοπιστεί η πετρελαιοκηλίδα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κλιμάκιο του γραφείου Περιβαλλοντικής Υγείας του ΚΕΕΛΠΝΟ έκανε αυτοψία στις παραλίες της Πειραϊκής, του Παλαιού Φαλήρου, της Γλυφάδας και της Βούλας.

Η επίσκεψη έγινε για να αξιολογήσει το πρόβλημα της ρύπανσης που έχει προκληθεί και να διερευνήσει τις πιθανές επιπτώσεις στη Δημόσια Υγεία.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά: «Συνιστάται από το κλιμάκιο σε πρώτο χρόνο η αποφυγή της κολύμβησης και η έκθεση σε περιοχές με ρύπανση».

Το βίντεο είναι του Konstantinos Asimakopoulos

 

via newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα

×