Η εικόνα αυτού του εγκαταλελειμμένου σκυλιού μετά το ξέσπασμα του τυφώνα Harvey ραγίζει καρδιές σε όλο τον πλανήτη | Sugklonistiko

Η εικόνα αυτού του εγκαταλελειμμένου σκυλιού μετά το ξέσπασμα του τυφώνα Harvey ραγίζει καρδιές σε όλο τον πλανήτη

Smiley face
Ένας σκύλος εντοπίστηκε αλυσοδεμένος αφού εγκαταλείφθηκε τη στιγμή που ξέσπασε ο τυφώνας Harvey. Οι φωτογραφίες που ελήφθησαν το Σάββατο από το DailyMail.com δείχνουν το σκύλο να είναι αλυσοδεμένος σε έναν τηλεφωνικό στύλο στη Βικτώρια του Τέξας, όπου το νερό της βροχής έχει φτάσει έως και τα 250 εκ...

Ένας σκύλος εντοπίστηκε αλυσοδεμένος αφού εγκαταλείφθηκε τη στιγμή που ξέσπασε ο τυφώνας Harvey.

Οι φωτογραφίες που ελήφθησαν το Σάββατο από το DailyMail.com δείχνουν το σκύλο να είναι αλυσοδεμένος σε έναν τηλεφωνικό στύλο στη Βικτώρια του Τέξας, όπου το νερό της βροχής έχει φτάσει έως και τα 250 εκατοστά στην περιοχή τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο φωτογράφος απελευθέρωσε τον σκύλο, ο οποίος τραυματίστηκε από τον στύλο, και τον έβγαλε έξω από το νερό.

Η περιοχή είχε προειδοποιηθεί για τις πλημμύρες, και οι αξιωματούχοι του Τέξας είχαν προειδοποιήσει επανειλημμένα τους πολίτες να μην αφήνουν τα ζώα τους δεμένα.

Κοντά στη Βικτώρια, ένας άλλος σκύλος βρέθηκε δεμένος σε ένα δέντρο έξω από ένα τροχόσπιτο, μέσα σε μια λακκούβα νερού, ο οποίος φαινόταν επίσης ότι είχε εγκαταλειφθεί.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Στο Roman Forest του Τέξας, περίπου 150 μίλια βόρεια της Βικτώρια, ο αρχηγός της αστυνομίας έχει βάλει σκοπό να τιμωρήσει όλους όσους εγκατέλειψαν τα σκυλιά τους.

«Σας υπόσχομαι ότι θα συλλάβω οποιονδήποτε έχει παράνομα δεμένο το σκυλί του σε ακραίες καιρικές συνθήκες», δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής Stephen Carlisle.

«Τα σκυλιά είναι μέλη της οικογένειάς σας».

Ο Carlisle επεσήμανε ότι υπάρχει ένας συγκεκριμένος νόμος που απαγορεύει να αφήνουν οι πολίτες τα σκυλιά τους δεμένα σε εξωτερικούς χώρους σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

«Παρακαλώ μην κρατάτε τα μέλη της οικογένειάς σας δεμένα με σχοινιά ή αλυσίδες», δήλωσε η αστυνομία της Montgomery County στο Facebook. «Είναι αντίθετο με το νόμο να κρατάμε ένα σκυλί σε μια αλυσίδα κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών συνθηκών».

Η Βικτώρια, όπου τα σκυλιά εντοπίστηκαν εγκαταλελειμμένα, βρισκόταν στο επίκεντρο του Harvey και έχει μαζέψει έως 250 εκατοστά βροχής τις τελευταίες 24 ώρες.

Η περιοχή ήταν υπό προειδοποίηση πλημμυρών και αναμενόταν να έχει συνεχόμενες βροχές και καταιγίδες όλη τη νύχτα.

Σε όλο το Τέξας, οκτώ εκατομμύρια κάτοικοι είχαν προειδοποιηθεί ότι τα χειρότερα δεν είχαν έρθει ακόμα, ωστόσο ο Harvey πρόλαβε να καταστρέψει σπίτια και επιχειρήσεις, άφησε αρκετούς τραυματίες και χρέωσε το κράτος με αποζημιώσεις ύψους 40 δισ. δολαρίων.

Οι εταιρείες κοινής ωφέλειας του Τέξας δήλωσαν ότι περισσότεροι από 338.000 κάτοικοι δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα και πως η παραθαλάσσια πόλη Rockport, 30 μίλια βόρεια του Corpus Christi, ήταν αυτή που επλήγη περισσότερο την ώρα που η καταιγίδα ‘χτύπησε’ το νοτιοανατολικό Τέξας.

Οι δρόμοι είναι πλημμυρισμένοι και γεμάτοι με ηλεκτροφόρα καλώδια και θραύσματα, ωστόσο οι αρχές προειδοποίησαν ότι οι καταστροφικές συνέπειες της καταιγίδας μόλις ξεκίνησαν. Οι βροχοπτώσεις που θα συνεχιστούν για αρκετές ημέρες πιθανόν να πλημμυρίσουν πολλές κοινότητες, συμπεριλαμβανομένης της επικίνδυνα πλημμυρισμένης κοινότητας του Χιούστον.

Από νωρίς το πρωί, πάνω από 500 εκατοστά βροχής έχουν μαζευτεί στο Corpus Christi και 400 εκατοστά στο Χιούστον. Σε συνέντευξη τύπου, ο κυβερνήτης του Τέξας, Greg Abbott, δήλωσε ότι θα πέσουν άλλα 500 με 750 εκατοστά βροχής και ότι η «καταστροφική πλημμύρα» δεν έχει δείξει ακόμη τα ‘δόντια’ της.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα

×