Έκτακτο-Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση τις επόμενες ώρες – Πού θα βρέξει Τρίτη και Τετάρτη | Sugklonistiko
12

Έκτακτο-Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση τις επόμενες ώρες – Πού θα βρέξει Τρίτη και Τετάρτη

Smiley face
Τα πρωτοβρόχια είναι εδώ και μάλιστα πριν καν μπει το Φθινόπωρο Αλλάζει ριζικά το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ώρες, με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. Η κακοκαιρία θα είναι… εξπρές και θα διαρκέσει δύο ημέρες, την Τρίτη και την Τετάρτη. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι μετεωρολόγοι, τα φ...

Τα πρωτοβρόχια είναι εδώ και μάλιστα πριν καν μπει το Φθινόπωρο

Αλλάζει ριζικά το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ώρες, με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Η κακοκαιρία θα είναι… εξπρές και θα διαρκέσει δύο ημέρες, την Τρίτη και την Τετάρτη.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι μετεωρολόγοι, τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους αγρότες καθώς ενδέχεται σε αρκετές περιοχές να σημειωθούν χαλαζοπτώσεις.

«Η κυκλοφορία των βαρομετρικών συστημάτων θα είναι τέτοια που από αύριο η χώρα μας θα επηρεαστεί από μια διήμερη κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, ενώ στη συνέχεια αναμένεται και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας» τονίζει, μεταξύ άλλων, ο μετεωρολόγος κ. Γιάννης Καλλιάνος.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

«Από το μεσημέρι της Τρίτης θα πυκνώσουν οι νεφώσεις στη Μακεδονία, τη Θράκη αλλά και σε περιοχές της Θεσσαλίας και θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται μπόρες, βροχές, τοπικές καταιγίδες και πιθανώς τοπικές χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα αυτά, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης και προς το ξημέρωμα της Τετάρτης, θα έχουν την τάση να κατέβουν νοτιότερα και να επηρεάσουν και μεγάλο μέρος της υπόλοιπης κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής Ελλάδας» ανέφερε ο Γιάννης Καλλιάνος.

«Καθώς μελετούσα τις προγνωστικές παραμέτρους, μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι σε αρκετές περιοχές της χώρας οι δείκτες αστάθειας θα είναι πολύ ανεβασμένοι. Αυτό σημαίνει ότι οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι ιδιαιτέρως ισχυρές με αποτέλεσμα να περιμένουμε ακόμη και τοπικές χαλαζοπτώσεις σε συνδυασμό με πολλές ηλεκτρικές εκκενώσεις».

Τα τμήματα που τα φαινόμενα θα έχουν ιδιαίτερη δυναμική θα είναι τα ακόλουθα:

Τρίτη απόγευμα έως Τρίτη βράδυ:

– Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία

Τρίτη μεσάνυχτα έως Τετάρτη πρωί:

– Κεντρική Μακεδονία
– Ανατολική Θεσσαλία και Σποράδες
– Κεντρική Στερεά
– Βόρεια Εύβοια

Τετάρτη μεσημέρι έως Τετάρτη απόγευμα:

– Μεγάλο τμήμα των εσωτερικών περιοχών της Πελοποννήσου

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου

Πηγή: wnewsbomb.gr

Διαβάστε περισσότερα

×