Τι δεν πρέπει να κάνεις μπροστά στο σκύλο σου…! Η συγκατοίκηση θέλει κανόνες… | Sugklonistiko
cazoo.gr
cazoo.gr
9

Τι δεν πρέπει να κάνεις μπροστά στο σκύλο σου…! Η συγκατοίκηση θέλει κανόνες…

Smiley face
Η συγκατοίκηση με σκύλο δεν έχει μόνο κανόνες για τα τετράποδα. Έχει και για σένα. Οι κτηνίατροι σε πρόσφατες μελέτες τους απέδειξαν ότι τα ψυχικά νοσήματα των σκύλων είναι εξίσου σημαντικά με τα οργανικά. Πολλές από τις συμπεριφορές μας, προκαλούν στρες στα σκυλιά που μπορεί να επιδεινώσει τη κατάσ...

Η συγκατοίκηση με σκύλο δεν έχει μόνο κανόνες για τα τετράποδα. Έχει και για σένα. Οι κτηνίατροι σε πρόσφατες μελέτες τους απέδειξαν ότι τα ψυχικά νοσήματα των σκύλων είναι εξίσου σημαντικά με τα οργανικά. Πολλές από τις συμπεριφορές μας, προκαλούν στρες στα σκυλιά που μπορεί να επιδεινώσει τη κατάσταση της υγείας ενός σκύλου.

Τι πρέπει να αποφεύγεις όταν βρίσκεται ο σκύλος μπροστά:

Καβγάς

Ο σκύλος έχει τρομερή διαίσθηση και αντιλαμβάνεται την ένταση στο χώρο. Αν καυγαδίσετε με κάποιο αλλο πρόσωπο μέσα στο σπιτί, τότε ο σκύλος απροσανατολίζεται. Το αποτέλεσμα; Μπορεί να γίνει ανήσυχος, νευρικός και έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με το άτομο με το οποίο είσαι σε διαμάχη.

Σεξ

Πολλές φορές τα σκυλιά κάνουν ζημιές όταν κάνετε σεξ μπροστά του. Η ίδια η πράξη αλλά και ο θόρυβος που προκαλείτε μπορούν να βγάλουν το σκύλο εκτός ορίων. Οι λόγοι είναι η ζήλια γιατί απομονώνεστε χωρίς αυτός, οι ήχοι που τον παραξενεύουν και του δημιουργούν άγχος.

Φασαρία από τρυπάνι

Η ένταση του ήχου φτάνει πολλαπλάσια στα αυτιά των σκυλιών. Με αποτέλεσμα να προκαλεί πανικό στα σκυλιά που φοβούνται τους διαπεραστικούς ήχους και τις δονήσεις.

Πηγή: e-radio.gr

Διαβάστε περισσότερα

×