Φωτογράφος βρίσκει μέρη από καρτ ποστάλ και τα φωτογραφίζει ξανά σήμερα | Sugklonistiko

Φωτογράφος βρίσκει μέρη από καρτ ποστάλ και τα φωτογραφίζει ξανά σήμερα

Smiley face
Πριν από λίγο καιρό, μια φωτογραφία που βρισκόταν στο γραφείο του φωτογράφου Πάμπλο Ιγκλέσιας Μάουερ του τράβηξε την προσοχή. Η φωτογραφία ήταν μια καρτ ποστάλ με ένα θέρετρο από τη δεκαετία του 1960. Ο Πάμπλο άρχισε να αναρωτιέται πώς είναι το μέρος αυτό το τώρα και αυτό τον οδήγησε στη δημιουργία ...

Πριν από λίγο καιρό, μια φωτογραφία που βρισκόταν στο γραφείο του φωτογράφου Πάμπλο Ιγκλέσιας Μάουερ του τράβηξε την προσοχή. Η φωτογραφία ήταν μια καρτ ποστάλ με ένα θέρετρο από τη δεκαετία του 1960. Ο Πάμπλο άρχισε να αναρωτιέται πώς είναι το μέρος αυτό το τώρα και αυτό τον οδήγησε στη δημιουργία μιας καταπληκτικής σειράς φωτογραφιών με τον τίτλο «Εγκαταλελειμμένα μέρη».

Η καρτ ποστάλ είχε τον τίτλο «Πώς να κάνεις ένα πετυχημένο μάθημα γκολφ», αλλά όταν ο Μάουερ επισκέφθηκε το μέρος, ήταν ξεκάθαρο ότι ο ιδιοκτήτης, Πεν Χιλς, δεν είχε ακολουθήσει αυτή τη συμβουλή. Έστρεψε την κάμερα στο εγκαταλελειμμένο κτίριο και έβγαλε την ίδια φωτογραφία «5 δεκαετίες μετά».

Από εκείνη τη στιγμή, ο Πάμπλο παρήγγειλε άλλες 60 καρτ ποστάλ από το eBay και άρχισε να επισκέπτεται αυτά τα μέρη και να τα φωτογραφίζει στην τωρινή τους κατάσταση.

«Οι καρτ ποστάλ έχουν τη δική τους ομίχλη – τα μέρη δεν ήταν ποτέ τόσο ωραία όσο φαίνονταν. Πολλές φορές, προσπαθώ πολύ σκληρά για να φέρω σε ισορροπία τις 2 φωτογραφίες. Αλλά ο χρόνος θολώνει τη διαφορά και φέρνει τα πάντα στο επίκεντρο», ανέφερε ο Μάουερ.

1. Η πισίνα του Grossinger κάποτε είχε θερμαινόμενο πάτωμα. Πλέον, είναι εγκαταλελειμμένη από τη δεκαετία του 1990.

Pablo Iglesias Maurer,Bill Bard Associates

2. Το εξωτερικό της πισίνας του Grossinger -ολυμπιακών διαστάσεων- που χτίστηκε το 1949 και το κόστος κατασκευής της σήμερα θα ήταν 5 εκατομμύρια δολάρια.

Pablo Iglesias Maurer,Bill Bard Associates

3. Τα καφέ, τα κόκκινα και τα πορτοκαλί χρώματα του εστιατορίου, έχουν γίνει πλέον πράσινα.

Pablo Iglesias Maurer,Kardmasters

4. Το θέρετρο Homowack Lodge έκλεισε στα μέσα του 2000. Λίγο αργότερα, ξαναλειτούργησε ως θερινή κατασκήνωση και τελικά το έκλεισε το τμήμα Περιβαλλοντικής Διατήρησης της Νέας Υόρκης

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Pablo Iglesias Maurer,Bill Bard Associates

5. Το εσωτερικό του τέννις κλαμπ του κέντρου Grossinger.

6. Η επίδραση του χρόνου είναι εμφανής.

7. Ηλιοθεραπεία και κολύμπι στα Πόκονος. Ημερομηνία  1967. «Αγαπητέ Τζον, αν ήσουν εδώ θα πηγαίναμε μαζί για ιππασία ή θα παίζαμε γκολφ. Να είσαι καλά μέχρι να βρεθούμε, Δρ. Γουότερμαν.»

8. Το μπαρ ενός εγκαταλελειμμένου πλέον θερέτρου στα Πόκονος.

9. Η εσωτερική πισίνα στο Grossinger, που άνοιξε το 1958. Στα εγκαίνια παρευρέθηκε η Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Στην εποχή του αντιπροσώπευε την υπερβολή, την πολυτέλεια και ήταν πόλος έλξης για πολλούς διάσημους.

10.Το θέατρο χωρητικότητας 1.200 ανθρώπων στα Πόκονος. Παραμένει εντυπωσιακό, ακόμα και τώρα που είναι εγκαταλελειμμένο.

11. Το κεντρικό κτίριο αυτού του θέρετρου στα Πόκονος καταστράφηκε από μια φωτιά και αντικαταστάθηκε στις αρχές του 1970.

12. Η φθορά του χρόνου είναι εμφανής.

13. Κάποτε ήταν το καλύτερο θέρετρο στα Πόκονος.

14. Κάποτε το συγκρότημα κατοικιών φιλοξενούσε ζευγάρια και οικογένειες που απολάμβαναν τις διακοπές τους. Αργότερα, έγινε το προσωρινό σπίτι του εγκληματία Έρικ Φρέιμ.

15. Αυτό το κτίριο ήταν ένα από τα τελευταία που άνοιξε στο Grossinger το 1964.

16. Σκάλες οδηγούν σε ένα εγκαταλελειμμένο θέατρο στα Πόκονος. Η τελευταία αυλαία έπεσε το 1990.

17. Μια εγκαταλελειμμένη κατοικία στα Πόκονος.

18. Ένας υπάλληλος στο Homowack.

19. Ένα κτίριο από τη δεκαετία του 1970.

 

πηγη:tilestwra.com

Διαβάστε περισσότερα

×