30 φωτογραφίες ανθρώπων που δείχνουν ότι η κατάθλιψη δεν έχει πρόσωπο | Sugklonistiko

30 φωτογραφίες ανθρώπων που δείχνουν ότι η κατάθλιψη δεν έχει πρόσωπο

Smiley face
Ο Σεπτέμβριος είναι ο Εθνικός Μήνας Πρόληψης Αυτοκτονίας και τις τελευταίες εβδομάδες, το Instagram έχει πλημμυρίσει από ιστορίες ατόμων που επιβίωσαν. Μια νέα τάση, #faceofdepression, προσθέτει ένα σημαντικό στρώμα βάθους στην ευρέως διαδεδομένη συζήτηση και είναι ένα θέμα που απλά δεν μπορούμε να ...

Ο Σεπτέμβριος είναι ο Εθνικός Μήνας Πρόληψης Αυτοκτονίας και τις τελευταίες εβδομάδες, το Instagram έχει πλημμυρίσει από ιστορίες ατόμων που επιβίωσαν. Μια νέα τάση, #faceofdepression, προσθέτει ένα σημαντικό στρώμα βάθους στην ευρέως διαδεδομένη συζήτηση και είναι ένα θέμα που απλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε.

Τι σημαίνει ένας καταθλιπτικός άνθρωπος; Πώς μοιάζει κάποιος με αυτοκτονικές σκέψεις; Πολλοί από εμάς θα μπορούσαμε να φανταστούμε ένα βασανισμένο, άκεφο άτομο να κλαίει στο πάτωμα του μπάνιου. Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι ότι οι άνθρωποι που παλεύουν με θέματα ψυχικής υγείας συχνά το κρύβουν στην καθημερινή τους ζωή – που σημαίνει ότι μοιάζουν με οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο που θα δείτε στο δρόμο.

Μια από τις πιο συναρπαστικές συνεισφορές στην εκστρατεία ήταν ένα βίντεο που μοιράστηκε πρόσφατα η Ταλίντα Μπέντλεϊ, η χήρα του τραγουδιστή των Linkin Park, Τσέστερ Μπένινγκτον, που τον έδειχνε να γελάει και να χαμογελάει μόλις 36 ώρες πριν από την τραγική αυτοκτονία του. Μην δίνετε βάση πάντα στο «πρόσωπο». Εάν σκέφτεστε ή γνωρίζετε ότι κάποιος αγωνίζεται, κάντε τις δύσκολες ερωτήσεις προτού είναι πολύ αργά.

Η Εθνική Υπηρεσία Πρόληψης Αυτοκτονίας είναι διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο, εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε χρειάζεται επείγουσα βοήθεια. Καλέστε 1-800-273-8255 ή πηγαίνετε στην επίσημη ιστοσελίδα τους για να ζητήσετε να συνομιλήσετε με έναν σύμβουλο.

#1

 

TalindaB

#2

 

Monique Holley-Peak

«Δεν μπορείτε να πείτε ότι φαίνεται, μπορείτε; Δεν μπορείτε να καταλάβετε από την εμφάνιση στα μάτια μου ή τον ήχο της φωνής μου. Σκέφτεστε «χαμογελάς όμως!» Ναι. Ναι, χαμογελώ. Χαμογέλασα για σένα. Χαμογελώ για να μην σας κάνω να αισθάνεστε άσχημα. Δεν θέλω να νιώθει κανείς όπως εγώ.»

#3

 

Rayna Gawel

«Και η κόρη μου. Τη νύχτα πριν καταλήξει στο νοσοκομείο χόρευε με τον μπαμπά της και πέρασε υπέροχα. Ευτυχώς είναι ακόμα ζωντανή ως σήμερα και έμαθε να νικάει την ασθένεια της.»

#4

 

Tasha Bernstein Collins

«Αυτός είναι ο γιος μου, ακριβώς πριν πάει στον υπολογιστή του για να κοιτάξει πώς να κρεμάσει τον εαυτό του σωστά. Δύο ημέρες αργότερα το έκανε.»

#5

 

Agnieszka Ostrowska

«Αυτός είναι ο φίλος μου δύο εβδομάδες πριν κρεμαστεί. Ποτέ δεν θα το καταλαβαίναμε …»

#6

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

 

Zoe Vanmeter

«Αυτή είναι η κατάθλιψη στο σπίτι μας. Προσπάθησα να κρεμάσω τον εαυτό μου στη σοφίτα όταν έπεσε ο γάντζος και έσπασε η οροφή ειδοποιώντας την οικογένειά μου. Αγωνίζομαι κάθε μέρα. Ο σύζυγός μου προσπαθεί για το καλύτερο, αλλά δεν μπορεί να τα καταφέρει.»

#7

 

Brittany Schroeder

«Είναι πιθανό να πάσχετε από κατάθλιψη ακόμα και όταν έχετε ένα παιδί. Το να ακούω πράγματα όπως «Δεν έχεις λόγο να έχεις κατάθλιψη όταν έχεις δίπλα σου αυτό το κοριτσάκι» δεν δουλεύει και με κάνει να νιώθω χειρότερα με τον εαυτό μου. Η κατάθλιψη σε εμποδίζει να κάνεις πράγματα που θες να κάνεις». »

#8

 

Lisa Althoff

«Έτσι έμοιαζε η κατάθλιψη πολύ λίγο πριν χάσουμε τον αγαπημένο μας Λουκά. Η κατάθλιψη είναι ΣΟΒΑΡΗ ασθένεια.»

#9

 

Amy Kramer

«Τώρα ζητώ την βοήθεια των γιατρών, όμως οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα τι περνάω και ότι κλαίω στο ντους ή στο αυτοκίνητο στο δρόμο για το σπίτι από την δουλειά ή ότι δεν μπορώ να κοιμηθώ νύχτα λόγω των κρίσεων πανικού.»

#10

 

Stephanie Malanowski- Martin

«Διπολική διαταραχή εδώ (με μεγάλη έμφαση στην πλευρά της κατάθλιψης) … σηκώνομαι, κάνω το μακιγιάζ μου, φοράω ένα χαρούμενο φόρεμα, όλα καθώς παλεύω με την κατάθλιψη, το άγχος και μερικές φορές μεαυτοκτονικές σκέψεις ..»

#11

 

Codi Natelli

«Μεγάλη Κατάθλιψη & PPD εδώ. 3 εβδομάδες με το δεύτερο και οι επισκέψεις στον γιατρό βοηθάνε. Τις περισσότερες φορές νιώθω σαν να πνίγομαι, αλλά τις τελευταίες δύο μέρες ήταν πιο εύκολο. Μερικές φορές και μόνο αν μιλήσουμε γι ‘αυτό μπορεί να είναι κάθαρση. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ζητήστε βοήθεια αν το χρειάζεστε.»

#12

 

Jordan Pauline Cain

«Το πρόσωπο της κατάθλιψης. Μερικές φορές φαίνεται αισιόδοξη. Μερικές φορές δεν το κάνει. Και έχοντας ένα έξυπνο, όμορφο παιδί δεν σημαίνει ότι αυτά τα συναισθήματα δεν υπάρχουν ή ότι δεν είναι έγκυρα. Με αγαπά στις καλές μέρες και τις κακές μέρες μου.»

#13

 

chrissiebm

«Αυτό είναι το απίστευτα θλιμμένο και απεγνωσμένο πρόσωπό μου. Καλύπτω με το μακιγιάζ την κατάσταση μου, όταν το μόνο που θέλω είναι να κουλουριαστώ σε μια μπάλα.»

#14

 

chrissiebm

«Μερικές φορές ετοιμάζεσαι και πας στο πάρτι κάποιου φίλου και μετά βίας αντέχεις χωρίς να πάθεις κάποια κρίση πανικού ή να κλάψεις στην τουαλέτα.»

#15

 

Pip Grover

«Υποφέρω από ινομυαλγία, αρθρίτιδα και άγχος. Τα χρόνια μου ήταν ένας αγώνας.»

#16

 

Jules Whitney

«Αγωνίζομαι με την κατάθλιψη και το άγχος για χρόνια και χρόνια. Άρχισα να βιώνω συμπτώματα γύρω στα 12 και δεν είχα διαγνωστεί ή αρχίσει θεραπεία μέχρι τα 25 μου.»

#17

 

Sarah Howard

«Κατάθλιψη για πιθανώς δύο δεκαετίες. Το παιδικό ψευδώνυμό μου ήταν «χαμογελαστή». Η θετική μου στάση παρατηρείται συχνά. Ο εγκέφαλός μου στην πραγματικότητα δεν την ακολουθεί.»

#18

 

CelSlade

«Δύο μήνες μετά την απόπειρα αυτοκτονίας – ενώ σκεφτόμουν καθημερινά τις απόπειρες. Όλοι όσοι με συναντούν και τους λέω ότι έχω κατάθλιψη λένε: «Δεν φαίνεται!» Η κατάθλιψη δεν φαίνεται.»

#19

 

Steffi Klein

«Έχω κολλήσει σε μια κρίση πανικού, ναι, αυτός είναι ο ιδρώτας που τρέχει στο πρόσωπό μου. Η μάχη εδώ και 15 χρόνια, οι άφοβοι καλοί χρόνοι ανάμεσα σε δύο κακές φάσεις είναι ο λόγος που εξακολουθώ να αγωνίζομαι. Παρόλα αυτά, είμαι κουρασμένη για να εξηγήσω πώς μοιάζει μια κρίση πανικού ή ποιοι είναι οι λόγοι που υποφέρω από αυτή την ασθένεια.»

#20

 

Jess

«Εγώ, δύο ημέρες μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια αυτοκτονίας. Οι άνθρωποι δεν «μοιάζουν» καταθλιπτικοί, επειδή η κατάθλιψη δεν είναι έκφραση προσώπου.»

#21

 

Sara Louise

«Έχω υποφέρει από κατάθλιψη για περισσότερα από τα 2/3 της ζωής μου. Σκφτείτε το. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου ήταν με πόνο και δυστυχία. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου δαπανήθηκε για να αγωνιστώ με τους δαίμονες μου και να πείσω τον εαυτό μου να μείνω, να συνεχίσω να αγωνίζομαι.»

#22

 

Lieke Van Kinderen

» Ευτυχώς, έχω διαγνωστεί, βλέπω έναν σπουδαίο σύμβουλο και παρακολουθώ την ομαδική θεραπεία. Μην τα παρατάτε!»

#23

 

Lia LuniTic

«Περίπου τρεις ώρες πριν από μια μεγάλη κρίση πανικού που τελικά κατέληξε σε αυτοτραυματισμό.»

#24

 

Delandria Eleandil

«Έχω κατάθλιψη από το σχολείο, με έδιωξαν, έκανα μια απόπειρα αυτοκτονίας, είμαι εξαιρετικά αγοραφοβική. Στη χώρα μου όποιος πάσχει από ψυχική ασθένεια, πιστεύεται ότι οι γονείς του δεν τον/την χτύπησαν αρκετά, ή ότι ο/η σύζυγός του θα έπρεπε να τον/την πετάξει έξω από το σπίτι και ίσως τότε να έπιανε μια δουλειά.»

#25

 

Jane Foe

«Πριν από λίγες μέρες … Το πρόσωπο της κατάθλιψης, του άγχους και των σκέψεων αυτοκτονίας. Ντρέπομαι.»

#26

 

Alora Stegall

«Οι τελευταίες εικόνες που έχουμε από τον πατέρα του μεγαλύτερου γιου μου. Ημέρα της μητέρας 2012. Αισθανθήκαμε ότι έκανε βελτιώσεις, αλλά ο Τζέσι αυτοκτόνησε στις 12 Ιουνίου 2012.»

#27

 

Nikky Gorshen Moore

«Δεν αισθάνομαι ποτέ φυσιολογική ή αποδεκτή. Αγωνίζομαι πάντα. Είμαι ευγνώμων για την υποστήριξή που μου παρέχεται.»

#28

 

Lene-Marie Velsand

«Αυτή είναι η κατάθλιψη και το άγχος. Ήμουν σε άσχημη θέση. Είμαι καλά τώρα, αλλά μερικές φορές επιστρέφει και το μισώ. Ευτυχώς έχω ένα σύστημα υποστήριξης γύρω από μένα που με βοηθάει. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα μαντέψουν ποτέ όταν αγωνίζομαι!»

#29

 

Kurtz Frausun

«Όταν βάζετε το πολεμικό σας πρόσωπο, αλλά στο εσωτερικό είναι εκεί που συμβαίνει η μάχη.»

#30

 

Malundra CR

«Έχω τάσεις αυτοκτονίας εδώ και 9 χρόνια.»

Πηγή tilestwra.com

Διαβάστε περισσότερα

×