23χρονος άνδρας με Σύνδρομο Down λιώνει στο γυμναστήριο για να εκπληρώσει το όνειρο του να γίνει body builder | Sugklonistiko
cazoo.gr
cazoo.gr

23χρονος άνδρας με Σύνδρομο Down λιώνει στο γυμναστήριο για να εκπληρώσει το όνειρο του να γίνει body builder

Smiley face
Αυτός ο 23χρονος άντρας είναι έμπνευση για όλους εκείνους που περιμένουν το “αύριο” για να ξεκινήσουν γυμναστήριο. Ο Collin Clarke γεννήθηκε με σύνδρομο Down, το οποίο συνδέεται με μειωμένο μυϊκό τόνο. Ο Clarke εργαζόταν στη ρεσεψιόν ενός γυμναστηρίου στο Evansville. Όλη του τη ζωή, ονειρευόταν κάτι...

Αυτός ο 23χρονος άντρας είναι έμπνευση για όλους εκείνους που περιμένουν το “αύριο” για να ξεκινήσουν γυμναστήριο. Ο Collin Clarke γεννήθηκε με σύνδρομο Down, το οποίο συνδέεται με μειωμένο μυϊκό τόνο.

Ο Clarke εργαζόταν στη ρεσεψιόν ενός γυμναστηρίου στο Evansville. Όλη του τη ζωή, ονειρευόταν κάτι αδύνατο… να φτιάξει ένα όμορφο σώμα, παρά τους φυσικούς του περιορισμούς.

YouTube Screenshot | Maks Mączyński

Εκεί γνώρισε τον Glenn Ubelhor, τον άνθρωπο που τον βοήθησε να πραγματοποιήσει το όνειρό του να φτιάξει το “τέλειο” σώμα.

YouTube Screenshot | Maks Mączyński

Μια μέρα, ο Clarke είπε στον Ubelhor ότι προετοιμαζόταν για έναν επερχόμενο διαγωνισμό bodybuilding. Από περιέργεια, ο Clarke μπήκε στην αίθουσα του διαγωνισμού, αφού ο Ubelhor είχε φύγει, και προσπάθησε να μιμηθεί τις κινήσεις του Ubelhor. Φανταζόταν τον εαυτό του να συμμετέχει σε έναν διαγωνισμό bodybuilding.

YouTube Screenshot | 14News

Λίγες μέρες αργότερα, οι δυο τους έκαναν μια συζήτηση. Συνειδητοποιώντας ότι ο Clarke είχε πραγματικό πάθος για το bodybuilding, ο Ubelhor αποφάσισε να τον πάρει και να τον εκπαιδεύσει. Έτσι άρχισε η αυστηρή προπόνηση του Clarke στο γυμναστήριο.

YouTube Screenshot | Maks Mączyński

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Credit: Facebook | Collin Clarke

Μετά από ένα ολόκληρο χρόνο έντονης προπόνησης και αυστηρής δίαιτας, ο Clarke, που ζύγιζε 91 κιλά και είχε 37 τοις εκατό σωματικό λίπος, έχασε σχεδόν 27 κιλά και έπεσε στο 10 τοις εκατό σε σωματικό λίπος. Είχε επιτύχει αυτό που πάντα ήθελε – ένα γραμμωμένο σώμα.

YouTube Screenshot | Mike Hoppel

Credit: Facebook | Collin Clarke

“Αυτός είναι ο Collin. Δεν είναι ποτέ νευρικός. Είναι απλά ενθουσιασμένος,” δήλωσε ο Ubelhor σε συνέντευξή του στο 14 News, συμπληρώνοντας επίσης ότι θαυμάζει την αφοσίωση που έδειξε στο πρόγραμμα εκπαίδευσης.

“Ο λόγος για τον οποίο το bodybuilding είναι το πάθος μου είναι επειδή βλέπω τον Glenn,” δήλωσε ο Clarke. “Παρακολουθώ τους bodybuilders σε όλο τον κόσμο και αυτό με εμπνέει να δουλέψω πιο σκληρά και να προπονηθώ ακόμα πιο σκληρά,” πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο Clarke είχε ένα ακόμη όνειρο: ήθελε να είναι στη σκηνή και να παρουσιαστεί ως bodybuilder.

YouTube Screenshot | Maks Mączyński

Όταν έμαθε για το πρωτάθλημα Bodybuilding Muscle Kentucky στο Louisville, ο Clarke αποφάσισε να συμμετάσχει. Με την καθοδήγηση του Ubelhor άρχισε να δουλεύει πιο σκληρά για το διαγωνισμό. Κατάφερε τελικά να φτάσει στα 62 κιλά με 7,2 τοις εκατό σωματικό λίπος στον διαγωνισμό.

YouTube Screenshot | Maks Mączyński

Credit: Facebook | Collin Clarke

Όταν βγήκε στη σκηνή του πρωταθλήματος για 60 δευτερόλεπτα, δεν εντυπωσίασε το κοινό και τους κριτές μόνο με τις κινήσεις του, αλλά και με το ακαταμάχητο πνεύμα του.

YouTube Screenshot | Ruptly

“Πόσοι από εμάς ζούμε πραγματικά το όνειρό μας; Αυτό συνέβη στον Collin,” είπε ο Ubelhor.

Credit: Facebook | Collin Clarke

Ο Clarke πήρε την 5η θέση και το βραβείο The Most Inspirational.

“Δεν μπορώ να εκφράσω πραγματικά αυτό που αισθάνομαι… ελπίζω να καταφέρω να το συνεχίσω όλο αυτό,” δήλωσε συγκινημένος ο Clarke στο WDRB από το διαγωνισμό.

YouTube Screenshot | Ruptly

Credit: Facebook | Collin Clarke

Το πλήθος στάθηκε και τον χειροκρότησε στο τέλος της παράστασης. Λίγο μετά τον διαγωνισμό, ο Clarke ξεκίνησε τον “Collination”, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που βοηθά στην ανάπτυξη προγραμμάτων γυμναστικής για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Credit: Instagram | Collin Clarke

Credit: Facebook | Collin Clarke

Το ταξίδι του Collin Clarke μας δείχνει ότι όταν κάποιος βάζει στόχους και δουλεύει με αφοσίωση και αποφασιστικότητα, τότε μπορεί πραγματικά να επιτύχει τα όνειρά του.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα

×