Ψαράς έπιασε ένα παράξενο ψάρι με περίεργα μάτια και ροζ δέρμα και έπαθε σοκ μόλις έμαθε τι ήταν | Sugklonistiko

Ψαράς έπιασε ένα παράξενο ψάρι με περίεργα μάτια και ροζ δέρμα και έπαθε σοκ μόλις έμαθε τι ήταν

Smiley face
Οι ψαράδες πολλές φορές τραβάνε μερικά παράξενα πλάσματα από τα βάθη του ωκεανού, ψάρια που έχουν πόδια, πλάσματα που λάμπουν στο σκοτάδι κ.λπ. Όμως, αυτοί οι έμπειροι ψαράδες δεν είχαν δει ποτέ κάτι τέτοιο όσα χρόνια δουλεύουν στη θάλασσα. Ο αρχηγός του τουριστικού αλιευτικού σκάφους, κος Rendon, έ...

Οι ψαράδες πολλές φορές τραβάνε μερικά παράξενα πλάσματα από τα βάθη του ωκεανού, ψάρια που έχουν πόδια, πλάσματα που λάμπουν στο σκοτάδι κ.λπ. Όμως, αυτοί οι έμπειροι ψαράδες δεν είχαν δει ποτέ κάτι τέτοιο όσα χρόνια δουλεύουν στη θάλασσα.

Ο αρχηγός του τουριστικού αλιευτικού σκάφους, κος Rendon, έπιασε αυτό το διογκωμένο ροζ πλάσμα σε μια από τις εκδρομές του κοντά στην ακτή του Los Cabos του Μεξικού. Άλλοι ψαράδες το αποκαλούσαν «εξωγήινο ψάρι», αλλά τι ήταν τελικά αυτό το παράξενο πράμα;

©Facebook | Pisces Sportfishing Fleet

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

“Ήμουν έκπληκτος αλλά αυτό που μου έκανε πραγματικά εντύπωση ήταν τα μάτια του, ήταν τόσο παράξενα”, δήλωσε ο Rendon στο Pisces Sportfishing Fleet. Είπε ότι το ψάρι είχε “τραχύ δέρμα, τρεις σειρές μικροσκοπικών δοντιών και τρεις σχισμές στην κάθε πλευρά του κεφαλιού του.”

©Facebook | Pisces Sportfishing Fleet

“Είναι ένας σπάνιος αλμπίνο καρχαρίας,” δήλωσε ο Δρ. David Ebert, διευθυντής του Κέντρου Ερευνών του Ειρηνικού. “Αυτό το είδος τείνει να εξαφανιστεί. Εμείς συμβουλεύουμε τους ψαράδες να αφήνουν στο φυσικό τους περιβάλλον τέτοια σπάνια είδη.”

©Facebook | Pisces Sportfishing Fleet

Ευτυχώς, ο ροζ καρχαρίας απελευθερώθηκε πίσω στον ωκεανό για να ζήσει τη ζωή του εκεί που ανήκει.

©Pacific Shark Research Center/Dr. David A. Ebert

Το ζώο ταυτοποιήθηκε ως Cephaloscyllium ventriosum.

Τα Cephaloscyllium έχουν έναν απίστευτο αμυντικό μηχανισμό με τον οποίο μπορούν να διογκώσουν το σώμα τους με νερό ή αέρα. Αυτοί οι “παράξενοι” καρχαρίες έχουν οβάλ σώματα, πεπλατυσμένα κεφάλια και μικρά δόντια.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα

×