Εντολή στους αστυνομικούς να πυροβολούν τους εμπόρους ναρκωτικών, έδωσε ο πρόεδρος της Ινδονησίας | Sugklonistiko
cazoo.gr
cazoo.gr

Εντολή στους αστυνομικούς να πυροβολούν τους εμπόρους ναρκωτικών, έδωσε ο πρόεδρος της Ινδονησίας

Smiley face
“Να είστε αδιάλλακτοι. Αν αντισταθούν έστω και στο ελάχιστον, πυροβολήστε” Εντολή στους αστυνομικούς, να πυροβολούν στο εξής τους υπόπτους για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ακόμη και τους αλλοδαπούς, εάν προβάλλουν αντίσταση στη σύλληψή τους, έδωσε ο Πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Βιντόντο. “Να είστε ...

“Να είστε αδιάλλακτοι. Αν αντισταθούν έστω και στο ελάχιστον, πυροβολήστε”

Εντολή στους αστυνομικούς, να πυροβολούν στο εξής τους υπόπτους για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ακόμη και τους αλλοδαπούς, εάν προβάλλουν αντίσταση στη σύλληψή τους, έδωσε ο Πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Βιντόντο.

“Να είστε αδιάλλακτοι. Κυρίως με τους ξένους λαθρεμπόρους που μπαίνουν στη χώρα μας. Αν αντισταθούν έστω και στο ελάχιστον, πυροβολήστε”, είπε ο Πρόεδρος, απευθυνόμενος στους αστυνομικούς, σε ομιλία του ενώπιον των στελεχών ενός πολιτικού κόμματος.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία η Ινδονησία, μια χώρα με πληθυσμό 225 εκατομμυρίων ανθρώπων, μετρά 6 εκατομμύρια χρήστες ναρκωτικών ουσιών. Ο Πρόεδρος είπε ότι πρόκειται για μια “κατάσταση επείγουσας ανάγκης” σε ό,τι αφορά τη χρήση ναρκωτικών.

Ωστόσο η προτροπή του Βιντόντο προς τους αστυνομικούς επικρίθηκε αμέσως από πολλούς ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα οι οποίοι είχαν ήδη κινητοποιηθεί και εκφράσει έντονες διαμαρτυρίες για τον ανελέητο πόλεμο που έχει κηρύξει και ο πρόεδρος των Φιλιππίνων ενάντια στους εμπόρους ναρκωτικών στη χώρα του. “Μια τέτοια δήλωση, προερχόμενη από τον πρόεδρο, μοιάζει σαν το πράσινο φως να πυροβολούν χωρίς να νοιάζονται για τη νόμιμη διαδικασία” σημείωσε ο Αντρέας Χαρσόνο, μέλος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), ειδικός σε θέματα που αφορούν την Ινδονησία.

Η νομοθεσία της Ινδονησίας είναι ιδιαίτερα αυστηρή απέναντι στους διακινητές ναρκωτικών. Προβλέπει την επιβολή της θανατικής ποινής σε όσους εντοπιστούν να έχουν στην κατοχή τους πάνω από πέντε γραμμάρια. Τα δύο τελευταία χρόνια εκτελέστηκαν 18 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο Αυστραλοί. Την περασμένη εβδομάδα αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Ταϊβανέζο που προσπάθησε να διαφύγει αφού εντοπίστηκε να έχει στην κατοχή του έναν τόνο κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

Πηγή: kontranews.gr

Διαβάστε περισσότερα

×