95άρης Yogi λέει πως όλοι μπορούμε να ζήσουμε μέχρι τα 130. Αυτό είναι το μυστικό του! | Sugklonistiko
cazoo.gr
cazoo.gr

95άρης Yogi λέει πως όλοι μπορούμε να ζήσουμε μέχρι τα 130. Αυτό είναι το μυστικό του!

Smiley face
Ο Kazim Gürbüz είναι ένας 95χρονος Yogi από την Τουρκία, που πιστεύει πως όλοι μπορούνε να ζήσουνε μέχρι 130 χρονών, αρκεί να στρώσουν το μυαλό τους. Πιστεύει, πως η μακροχρόνια υγεία του και η νεανική εμφάνισή του, είναι αποτέλεσμα καθημερινής γιόγκα, έκθεσης στον ήλιο και ειδικής διατροφής η οποία...

Ο Kazim Gürbüz είναι ένας 95χρονος Yogi από την Τουρκία, που πιστεύει πως όλοι μπορούνε να ζήσουνε μέχρι 130 χρονών, αρκεί να στρώσουν το μυαλό τους.

Πιστεύει, πως η μακροχρόνια υγεία του και η νεανική εμφάνισή του, είναι αποτέλεσμα καθημερινής γιόγκα, έκθεσης στον ήλιο και ειδικής διατροφής η οποία είναι πλούσια σε superfoods.

Ο yoga expert αυτός άρχισε να ζει την υγιεινή αυτή ζωή του, αφότου έσπασε την πλάτη του στα 41 του χρόνια και του είπαν πως δεν θα μπορέσει να περπατήσει ξανά αφού είχε μείνει παράλυτος.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Όμως ο Κazim αποκαλύπτει πως κατάφερε να θεραπεύσει τον εαυτό του αφήνοντας τους φίλους του να βάλουν στη θέση τους τα κόκαλά του και πειραματίζοντας πάνω στο σώμα του κινήσεις yoga και προσεκτικά τεντώματα.

«Εφάρμοσα 63 διαφορετικά πειράματα στον εαυτό μου» λέει ο Kazim «Ξαναγεννήθηκα! 9 μήνες μετά το πείραμα άρχισα να περπατάω ξανά.»

Όμως ο Kazim δεν το βλέπει σαν ένα θαύμα, αλλά σαν το αποτέλεσμα πολύ διαλογισμού και νοητικής προσπάθειας.

«Ο άνθρωπος μπορείς να χρησιμοποιεί την δύναμη του μυαλού του, εφόσον την διαχειρίζεται σωστά ώστε να αναπλάθει τους μυς του σώματός του και το νευρικό του σύστημα.» εξηγεί ο Kazim. Τώρα στα 95 του χρόνια πιστεύει πως όλοι μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους και ακόμα να ζήσουν μέχρι 130 χρονών.

Ο Kazim δεν κάνει τίποτα το περίπλοκο. Απλώς κάνει αρκετή γιόγκα, κολύμβιση και ακολουθεί χορτοφαγική διατροφή η οποία περιέχει φασόλια, ελιές, πιπέρι, σούπα, τσάι βοτάνων, και μια κουταλιά μέλι κάθε μέρα.

Όλη αυτή η προσπάθεια αποδίδει σύμφωνα με τον Kazim, καθώς ο ίδιος ομολογεί πως μπορεί να μείνει σε στάση κόμπου για 48 ώρες, να κρατήσει την αναπνοή του για 4-5 λεπτά και να έχει 3-5 οργασμούς την ημέρα. Στην ηλικία των 95!

Τα λόγια του Kazim είναι πως «Όλοι μας μπορούμε να προσέχουμε το σώμα μας ακολουθώντας άσκηση και καλή διατροφή και κατ επέκταση να ζήσουμε μέχρι τα 130!

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα

×