5 τρόποι που αντιδράει το σώμα μας όταν χωρίζουμε | Sugklonistiko

5 τρόποι που αντιδράει το σώμα μας όταν χωρίζουμε

Smiley face
Οι αποχαιρετισμοί είναι δύσκολοι για όλους. Τα συναισθήματα μας κατακλύζουν και σε συνδυασμό με το άγχος έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο σώμα μας. Δείτε παρακάτω 5 τρόπους που αντιδράει το σώμα μας, όταν χωρίζουμε από τον αγαπημένο μας. 1. Άγχος και προβλήματα στον ύπνο © depositphotos Οι άνθρωποι είναι...

Οι αποχαιρετισμοί είναι δύσκολοι για όλους. Τα συναισθήματα μας κατακλύζουν και σε συνδυασμό με το άγχος έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο σώμα μας.

Δείτε παρακάτω 5 τρόπους που αντιδράει το σώμα μας, όταν χωρίζουμε από τον αγαπημένο μας.

1. Άγχος και προβλήματα στον ύπνο

© depositphotos

Οι άνθρωποι είναι προγραμματισμένοι για να χρειάζονται την ανθρώπινη επαφή και όταν την χάνουν, νιώθουν πόνο. Η ανάγκη για επαφή γίνεται μεγαλύτερη και προκαλεί άγχος. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει, ότι ο πόνος μετά από έναν χωρισμό ενεργοποιεί το ίδιο τμήμα του εγκεφάλου που ενεργοποιείται στον εθισμό στην κοκαΐνη.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

2. Πόνος στο στήθος

© depositphotos

Μελέτες έχουν δείξει, ότι οι άνθρωποι μετά από έναν χωρισμό λαμβάνουν τα νευρικά σήματα που σχετίζονται με τον σωματικό πόνο. Για παράδειγμα, τα ίδια σήματα στέλνονται, όταν ένας άνθρωπος καεί ή ρίξει ένα καυτό φλιτζάνι πάνω του. Καθώς ο πόνος υπάρχει στον εγκέφαλό μας, αυτά τα σήματα μετατρέπονται σε πραγματική δυσφορία: σε αυτή την περίπτωση πόνους στο στήθος ή την καρδιά.

Η καρδιά δεν λειτουργεί πολύ καλά μετά από έναν χωρισμό. Ένας άνθρωπος που υποφέρει από προβλήματα στην καρδιά μπορεί να μην είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το στρες. Άλλα πιθανά αποτελέσματα είναι οι αρρυθμίες ή το έμφραγμα.

3. Δερματικά προβλήματα

© depositphotos

Εκτός από το γεγονός ότι κατά την διάρκεια μιας καταθλιπτικής περιόδου οι άνθρωποι φροντίζουν λιγότερο την εμφάνισή τους, η κατάσταση της επιδερμίδας επιδεινώνεται εξαιτίας των ορμονών του στρες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ακμή ή ακόμα και σε τριχόπτωση.

4. Μυικός πόνο

© depositphotos   © depositphotos

Σε μια καταθλιπτική κατάσταση οι άνθρωποι είναι περισσότερο επιρρεπείς σε τραυματισμούς από ότι συνήθως. Επίσης, εξαιτίας του στρες μπορεί να εμφανιστούν σπασμοί στους μυς, προκαλώντας πόνους σε διάφορα μέρη του σώματος.

5. Απώλεια όρεξης ή αύξηση βάρους

© pixabay

Μετά από έναν χωρισμό πολλοί μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα με την όρεξή τους. Ωστόσο, μακροπρόθεσμα ένας χωρισμός οδηγεί σε αύξηση του βάρους. Εξαιτίας του άγχους τα κύτταρα γίνονται λιγότερα ευαίσθητα στην ινσουλίνη και το σώμα αρχίζει να εκκρίνει μεγαλύτερη ποσότητα, επιταχύνοντας την συσσώρευση λίπους. Επίσης, η αύξηση του βάρους μπορεί να σχετίζεται αϋπνία και έλλειψη άσκησης. Τελικά, το στρες διαταράσσει το γαστρεντερικό σωλήνα, ο οποίος προκαλεί κοιλιακό άλγος και διάρροια.

Μπόνους

Για να αντιμετωπίσετε αυτές τις επιδράσεις και να παραμείνετε θετικοί, να θυμάστε ότι όλα γίνονται για καλό και είστε σε θέση να τα αντιμετωπίσετε.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα

×