18χρονη που αναγκάστηκε να κάνει «τεστ παρθενίας» αυτοκτόνησε 40 μέρες μετά τον γάμο της επειδή ο άντρας της δεν την πίστευε | Sugklonistiko
cazoo.gr
cazoo.gr

18χρονη που αναγκάστηκε να κάνει «τεστ παρθενίας» αυτοκτόνησε 40 μέρες μετά τον γάμο της επειδή ο άντρας της δεν την πίστευε

Smiley face
Ένας άντρας στο Τατζικιστάν κατηγορείται πως οδήγησε την σύζυγό του στην αυτοκτονία επειδή φέρεται να την εξανάγκασε να κάνει «τεστ παρθενίας» και μετά απαίτησε δεύτερη νύφη καθώς δεν εμπιστευόταν τα αποτελέσματα της εξέτασης. Η 18χρονη Rajabbi Khurshed αυτοκτόνησε πίνοντας μια θανατηφόρα δόση από ξ...

Ένας άντρας στο Τατζικιστάν κατηγορείται πως οδήγησε την σύζυγό του στην αυτοκτονία επειδή φέρεται να την εξανάγκασε να κάνει «τεστ παρθενίας» και μετά απαίτησε δεύτερη νύφη καθώς δεν εμπιστευόταν τα αποτελέσματα της εξέτασης.

Η 18χρονη Rajabbi Khurshed αυτοκτόνησε πίνοντας μια θανατηφόρα δόση από ξύδι 40 ημέρες μετά τον γάμο της με τον 24χρονο Zafar Pirov, τον οποίο δεν είχε συναντήσει ξανά στη ζωή της πριν τον κανονισμένο γάμο.

Παρόλο που η νεαρή κοπέλα υποβλήθηκε σε προγαμιαίο έλεγχο, όπως προβλέπεται από το κράτος, συμπεριλαμβανομένου και του «τεστ παρθενίας», ο Zafar παραδέχεται πως πήγε την σύζυγό του για να κάνει ακόμη δύο τέτοια τεστ, τα οποία η ίδια «πέρασε» επιτυχώς αλλά εκείνος δεν την πίστευε.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Μιλώντας στο Radio Free Europe, οι γονείς της 18χρονης, που κανόνισαν και τον γάμο, δήλωσαν πως η κόρη τους, ενώ βρισκόταν στο κρεβάτι του νοσοκομείου λίγο πριν πεθάνει, τους είπε πως ένιωθε έντονα πιεσμένη με τις απαιτήσεις του άντρα της για δεύτερη σύζυγο και «δεν μπορούσε να το αντέξει άλλο».

Από την πλευρά του ο 24χρονος υπερασπίστηκε τον εαυτό του λέγοντας: «Η σύζυγός μου μού έδωσε γραπτή δήλωση πως μου επιτρέπει να πάρω δεύτερη γυναίκα επειδή δεν ήταν παρθένα όταν παντρευτήκαμε». Ο Zafar είναι αντιμέτωπος μέχρι και με φυλάκιση 8 ετών αν κριθεί ένοχος για την αυτοκτονία της Rajabbi.

Η μητέρα της κοπέλας, Fazila Mirzoeva, υποστηρίζει πως η κόρη της είναι «θύμα συκοφαντίας και βίας» και έχει προσφύγει στον πρόεδρο της χώρας, Emomali Rahmon, ζητώντας του βοήθεια. Όπως λέει, η Rajabbi δεν είχε ποτέ στη ζωή της αγόρι και ποτέ δεν είχε κάνει σεξ με κανέναν. Η 18χρονη είχε παρατήσει μάλιστα το σχολείο για να φροντίζει τους δυο ανάπηρους αδερφούς της, σύμφωνα με την μητέρα της.

Μολονότι η 18χρονη πέρασε επιτυχώς την εξέταση εξασφαλίζοντας το σχετικό πιστοποιητικό του γιατρού που αποδείκνυε την παρθενία της, όπως συνέβη και στις επόμενες δύο εξετάσεις κατ’ εντολή του συζύγους της, ο 24χρονος Zafar συνέχισε να την πιέζει και να απαιτεί να του αποκαλύψει την «αλήθεια». Λίγες εβδομάδες αργότερα της έκανε σαφές πως επιθυμεί να φέρει δεύτερη σύζυγο στο σπίτι.

Τα «τεστ παρθενίας» για τις γυναίκες πριν το γάμο τους είναι πολύ συνηθισμένη πρακτική στο Τατζικιστάν, όπου το περιστασιακό σεξ είναι κοινωνικά κατακριτέο. Από το 2015 έχει γίνει υποχρεωτικό τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες να υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις πριν το γάμο τους, αλλά στην περίπτωση των γυναικών αυτό συχνά περιλαμβάνει και «τεστ παρθενίας». Στη δικαστήρια της χώρας εκκρεμούν αυτή τη στιγμή σχεδόν 600 υποθέσεις που αφορούν διενέξεις σχετικά με την παρθενία.

Πηγή: lifo.gr

Διαβάστε περισσότερα

×