Πανηγυρικός Εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία Σουμελά | Sugklonistiko
γαβ

Πανηγυρικός Εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία Σουμελά

Smiley face
Λιτανεία της εικόνας με χιλιάδες πιστούς Το απόγευμα της Δευτέρας 14 Αυγούστου ξεκίνησαν στην Καστανιά του Βερμίου οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για την εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου. Στην αρχή πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρου του Ιερού Προσκυνήματος η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος του Αγίου ...

Λιτανεία της εικόνας με χιλιάδες πιστούς
Το απόγευμα της Δευτέρας 14 Αυγούστου ξεκίνησαν στην Καστανιά του Βερμίου οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για την εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στην αρχή πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρου του Ιερού Προσκυνήματος η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα απο το ομώνυμο προσκύνημα στο Ροδοχώρι Εδέσσης με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμπωπίας κ. Ιωήλ. Η εικόνα θα παραμείνει για να συνεορτάσει με την Παναγία την Σουμελιώτισσα.

Στον λαμπρό πολυαρχιερατικό εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρμαβίρ και Λαμπίνσκι κ. Ιγνατίου και του Σεβ.Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος. Τον θείο λόγο κήρυξε ο ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος.

Στο τέλος του εσπερινού επιδόθηκε τιμητική διάκριση (χρυσό μετάλλιο Σουμελιωτίσσης) στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου “Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα”. Το μετάλλιο επέδωσε εκ μέρους του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» ο Καθηγούμενος Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος με αθρόα συμμετοχή πιστών οι οποίοι, σύμφωνα με το έθιμο, περίμεναν υπομονετικά και γονατιστοί να περάσει η ιερά εικόνα από επάνω τους για να λάβουν την ευλογία της.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

λιτ

λιτ1

λιτ2

λιτ3

λιτ4

λιτ5

λιτ6

λιτ7

λιτ8

λιτ9

λιτ10

λιτ11

λιτ12

πηγη

Διαβάστε περισσότερα

×