Τυφλός ηλικιωμένος άντρας πουλάει περιοδικά αντί να ζητιανεύει και όλος ο πλανήτης του υποκλίνεται | Sugklonistiko

Τυφλός ηλικιωμένος άντρας πουλάει περιοδικά αντί να ζητιανεύει και όλος ο πλανήτης του υποκλίνεται

Smiley face
Αυτός ο τυφλός ηλικιωμένος άνδρας κουβαλάει συχνά μια τσάντα γεμάτη από περιοδικά, ενώ προσπαθεί να περπατήσει με «ασφάλεια» με οδηγό το ραβδί του στους πολυσύχναστους δρόμους των Φιλιππίνων. Ο σκοπός αυτού του ηλικιωμένου είναι να κερδίσει τίμια το ψωμί του αντί να ζητιανεύει, και η κίνησή του είνα...

Αυτός ο τυφλός ηλικιωμένος άνδρας κουβαλάει συχνά μια τσάντα γεμάτη από περιοδικά, ενώ προσπαθεί να περπατήσει με «ασφάλεια» με οδηγό το ραβδί του στους πολυσύχναστους δρόμους των Φιλιππίνων. Ο σκοπός αυτού του ηλικιωμένου είναι να κερδίσει τίμια το ψωμί του αντί να ζητιανεύει, και η κίνησή του είναι πραγματικά ενθαρρυντική.

Μια μέρα, ενώ πάλευε να πουλήσει μερικά από τα εμπορεύματά του, τράβηξε την προσοχή μιας κοπέλας, της Sherena Lee, η οποία συγκινήθηκε βαθιά από την τιμιότητά του. Η ίδια αποκαλεί τον κ. Loke έναν πραγματικό «μαχητή».

Η Sherena έγραψε σε μια ανάρτησή της στο Facebook, «Γνωρίστε αυτόν τον μαχητή. Περπατούσε μόνος του σιγά-σιγά, χωρίς βοηθό, αγγίζοντας τα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην άκρη του δρόμου για να μην μπει στο δρόμο.»

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

«Ο κύριος Loke είναι ένας τυφλός άνθρωπος, αλλά δεν ζητάει ελεημοσύνη, ούτε είναι απ’ τους ανθρώπους που περιμένουν βοήθεια από τους άλλους.»

“Είναι ένας μαχητής, και πουλάει περιοδικά για να βγάλει τα προς το ζην. Ήταν τόσο χαρούμενος όταν αγοράσαμε όλα του τα περιοδικά και μας είπε ότι μπορεί πλέον να ξεκουραστεί για το υπόλοιπο της ημέρας,” έγραψε η Sherena.

Ήταν ευτυχής όταν η Sherena προσφέρθηκε να αγοράσει όλα τα εμπορεύματά του. Τον ρώτησε επίσης αν θα μπορούσε να του αγοράσει κάποια τρόφιμα, αλλά ο ηλικιωμένος άνδρας αρνήθηκε ευγενικά την προσφορά της και της είπε ότι αυτό που είχε κάνει γι’ αυτόν ήταν υπεραρκετό.

Η Sherena, όμως, του αγόρασε τελικά φαγητό και το πήγε στο σπίτι του. Αλλά ο κ. Loke δεν το έφαγε αμέσως, αλλά της είπε ότι περίμενε έναν φίλο.

«Αυτό που συνέβη στη συνέχεια πραγματικά μας συγκλόνισε. Το πρώτο πράγμα που έκανε όταν φύγαμε και έκλεισε την γυάλινη πόρτα ήταν να βάλει το φαγητό στο τραπέζι. Πρέπει να πεινούσε, αλλά δεν ήθελε να μας το δείξει. Έτσι είναι άλλωστε οι μαχητές!» έγραψε η Sherena.

Η ιστορία του κου Loke μας υπενθυμίζει ότι η φτώχεια στην τρίτη ηλικία είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα για πολλές αναπτυσσόμενες χώρες. Η Sherena, στην ανάρτησή της για τον κο Loke, μας υπενθύμισε, επίσης, ότι θα πρέπει όχι μόνο να παραμείνουμε αισιόδοξοι και να αντιμετωπίζουμε με υπερηφάνεια όσα προβλήματα έρχονται στη ζωή μας, αλλά και να παραμείνουμε ευγνώμονες για αυτά που ήδη έχουμε.

διαφορετικό

Διαβάστε περισσότερα

×