Πρόωρο μωρό 20 εβδομάδων ζει στην αγκαλιά της μαμάς του μόνο για δύο ώρες πριν φύγει από τη ζωή | Sugklonistiko

Πρόωρο μωρό 20 εβδομάδων ζει στην αγκαλιά της μαμάς του μόνο για δύο ώρες πριν φύγει από τη ζωή

Smiley face
Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος απ’ αυτόν που νιώθει ένας γονιός που χάνει το παιδί του, ειδικά όταν χάνει νεογέννητο μωρό που θα μπορούσε να είχε σωθεί με την κατάλληλη ενημέρωση. Η Alyssa και ο Justin Young δεν μπορούσαν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους όταν διαπίστωσαν ότι περίμεναν το πρώτο τους πα...

Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος απ’ αυτόν που νιώθει ένας γονιός που χάνει το παιδί του, ειδικά όταν χάνει νεογέννητο μωρό που θα μπορούσε να είχε σωθεί με την κατάλληλη ενημέρωση.

Η Alyssa και ο Justin Young δεν μπορούσαν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους όταν διαπίστωσαν ότι περίμεναν το πρώτο τους παιδί.

Credit: Facebook | Justin Young

Είχαν γνωριστεί στην εφηβεία και ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα. “Ξέραμε αμέσως ότι ήμασταν ερωτευμένοι και πως θέλαμε να περάσουμε μαζί την υπόλοιπη ζωή μας. Μπορεί να ήμασταν νέοι, αλλά ξέραμε τι θέλαμε,” έγραψε η Young στο LittleThings.

Credit: Facebook | Justin Young

H εγκυμοσύνη της Alyssa ήταν από εκείνες που θεωρούνται υψηλού κινδύνου, καθώς έπασχε από διαβήτη τύπου 2 και γι’αυτό οι γιατροί παρακολουθούσαν εντατικά την πορεία της. Το όνομα του αγέννητου παιδιού της ήταν “Scarlett.”

“Κάτι μέσα μου μου έλεγε να κάνω τεστ εγκυμοσύνης. Κρατούσα το τεστ στην άκρη του νιπτήρα και προσευχόμουν να είναι θετικό. Και τότε εμφανίστηκαν οι δυο ροζ γραμμές. Αυτή ήταν η πιο συγκινητική στιγμή της ζωής μου.”

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Συνέλαβε τον Ιούνιο του 2016 και όλα πήγαιναν καλά μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.

Credit: Facebook | Scarletts Sanctuary

“Στις 28 Σεπτεμβρίου έκανα ένα υπερηχογράφημα ρουτίνας. Η Scarlett ήταν μια χαρά. Ζύγιζε σχεδόν 400 γραμμάρια και όλα πήγαιναν καλά. Ήμουν 19 εβδομάδων και 6 ημερών και απλά πετούσα απ’ τη χαρά μου.”

Αλλά το ένστικτο της Alyssa της έλεγε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Είπε ότι ένιωσε πόνο κατά τη διάρκεια του υπερηχογραφήματος. Ωστόσο, δεν έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην ενόχληση που αισθάνθηκε. Όμως ο πόνος δεν υποχώρησε και τελικά πήγε στο νοσοκομείο.

“Όταν είσαι έγκυος, είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις τους πόνους που νιώθεις. Ήρθε η Παρασκευή κι εγώ δεν μπορούσα να αντέξω άλλο πια τον πόνο… Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου πήγα στα επείγοντα, γιατί εκτός του ότι πονούσα, είχα αρχίσει να έχω και μια μικρή αιμορραγία… Η Scarlett ήταν μια χαρά, έτσι μας έστειλαν στο σπίτι μας. Ο σύζυγός μου και εγώ ήμασταν τόσο ανακουφισμένοι. Ευχαριστήσαμε τον Θεό που το κορίτσι μας ήταν καλά. Η Δευτέρα ήρθε και κάλεσα ξανά τον γυναικολόγο μου, ο οποίος μου είπε ότι όλα όσα ένιωθα ήταν φυσιολογικά.”

Credit: Facebook | Alyssa Young

“Ο γιατρός με τον οποίο είχα μιλήσει τότε δεν φάνηκε να ανησυχεί, έτσι είχα μείνει ήσυχη. Ήξερα ότι όλα ήταν μια χαρά. Προσευχήθηκα να είναι πάντα μια χαρά. Προσευχήθηκα πιο δυνατά απ’ όσο έχω προσευχηθεί ποτέ στη ζωή μου,” πρόσθεσε.

Ωστόσο, η Alyssa είχε τις αμφιβολίες της. Στις 20 εβδομάδες εγκυμοσύνης, η Alyssa μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο τμήμα μαιευτικής.

“Όταν φτάσαμε στο νοσοκομείο, οι νοσοκόμες μας έκαναν να νιώσουμε άνετα… Όταν ξάπλωσα, ο γυναικολόγος ήρθε για να μου κάνει μια εξέταση. Μας είπε ότι είχα αναρμόδιο τράχηλο και το σώμα μου προσπαθούσε να αποβάλει το όμορφο κοριτσάκι μας,” έγραψε η Alyssa.

Credit: Facebook | Alyssa Young

Ο γιατρός είπε στην Alyssa να κάνουν μια διαδικασία για να κλείσουν τον τράχηλο, αλλά στην περίπτωση Alyssa δεν θα είχε μεγάλη διαφορά, και κάτι τέτοιο θα μπορούσε να την αποτρέψει από το να μείνει και πάλι έγκυος.

“Έκανα ξανά ένα υπερηχογράφημα για σιγουρευτούμε ότι η Scarlett ήταν καλά, και ήταν. Ήταν ένα απόλυτα υγιές και πανέμορφο μωρό.”

Δυστυχώς, ο τράχηλος της Alyssa συνέχισε να διαστέλλεται και δεν μπορούσε να κρατήσει την μικρή Scarlett.

Credit: Facebook | Alyssa Young

“Πραγματικά, δεν θυμάμαι τι ώρα ήρθαν να με εξετάσουν, αλλά ξέρω ότι ήταν νωρίς. Το υπερηχογράφημα έδειξε ότι είχα διαστολή 5 εκατοστά και η Scarlett ήταν ουσιαστικά έτοιμη να γεννηθεί… ένιωσα ότι είχα αποτύχει. Το μόνο που μπορούσα να πω ήταν “Λυπάμαι. Λυπάμαι τόσο πολύ.” Και οι δύο μας προσευχηθήκαμε και κλάψαμε. Καλέσαμε την οικογένειά μας και τους στενούς μας φίλους για να τους πούμε τα νέα. Τους είπαμε να έρθουν στο νοσοκομείο. Ήρθαν και μας έδωσαν τόση αγάπη εκείνη την ημέρα…”

Η μικρή Scarlett γεννήθηκε στις μόλις 20 εβδομάδες και 5 ημέρες και έζησε μόνο για 2 ώρες.

Credit: Facebook | Scarletts Sanctuary

“Όταν την κράτησα, σχεδόν δεν μπορούσε ν’ αναπνεύσει. Της είπα ότι λυπάμαι. Της είπα ότι την αγαπώ. Όταν βλέπεις το παιδί σου να πεθαίνει και ξέρεις ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να το σώσεις, αυτό είναι ένα τρομερό συναίσθημα. Ένιωσα αβοήθητη. Όλοι την κράτησαν. Όλοι της έδειξαν την αγάπη τους. Αυτό είναι το μόνο που πρόλαβε να γνωρίσει, την αγάπη.”

Η Alyssa, μέσω της εμπειρίας της, απευθύνεται σε άλλες γυναίκες και οικογένειες που έχουν υποστεί μια τέτοια απώλεια λόγω αναρμόδιου τραχήλου της μήτρας, και τις προτρέπει να μιλήσουν ανοιχτά για την αποβολή και τη θνησιγένεια.

Σκοπός της είναι η αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με αυτά τα θέματα, ώστε να μπορέσουν να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιου είδους τραγωδίες.

διαφορετικό

Διαβάστε περισσότερα

×