Ο ήρωας της Αυστραλίας: Ο άνθρωπος που με το σπάνιο αίμα του έχει σώσει πάνω από 2 εκατ. μωρά | Sugklonistiko

Ο ήρωας της Αυστραλίας: Ο άνθρωπος που με το σπάνιο αίμα του έχει σώσει πάνω από 2 εκατ. μωρά

Smiley face
Ένας άντρας από την Αυστραλία ήρθε αντιμέτωπος με το θάνατο όταν ήταν μικρός κι από τότε και για 60 χρόνια δωρίζει το σπάνιο αίμα του σε όσους το έχουν ανάγκη. Ο 80χρονος σήμερα James Harrison, δίνει πλάσμα αίματος σχεδόν κάθε εβδομάδα για 60 χρόνια, έχοντας σώσει μέχρι σήμερα πάνω από δύο εκατομμύρ...

Ένας άντρας από την Αυστραλία ήρθε αντιμέτωπος με το θάνατο όταν ήταν μικρός κι από τότε και για 60 χρόνια δωρίζει το σπάνιο αίμα του σε όσους το έχουν ανάγκη.

Ο 80χρονος σήμερα James Harrison, δίνει πλάσμα αίματος σχεδόν κάθε εβδομάδα για 60 χρόνια, έχοντας σώσει μέχρι σήμερα πάνω από δύο εκατομμύρια αγέννητα μωρά. Το αίμα του έσωσε επίσης τον εγγονό του.

Το αίμα του είναι σπάνιο, αφού περιέχει αντισώματα για την καταπολέμηση της αιμολυτικής νόσου των νεογνών, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Credit: Facebook | Australian Red Cross Blood Service

Λόγω του σπάνιου αίματός του, η ζωή του έχει ασφαλιστεί για ένα εκατομμύριο Αυστραλιανά δολάρια (περίπου 767.485 δολάρια ΗΠΑ) και έχει κάνει μια σειρά εξετάσεων που βοηθούν στην ανάπτυξη ενός εμβολίου.

“Με ασφάλισαν για ένα εκατομμύριο δολάρια. Δεν φοβόμουν. Χάρηκα που μπορούσα να βοηθήσω,” είπε.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Credit: Facebook | Growing Bolder

Είπε στο CNN ότι η στιγμή που έφτασε κοντά στο θάνατο ήταν αυτή που τον έκανε να πάρει αυτή την απόφαση. Είχε κάνει μια εγχείρηση στους πνεύμονες, και μετά την επέμβαση, ο πατέρας του του είπε τι συνέβη.

“Μου είπε ότι μου έβαλαν 13 λίτρα αίματος και πως η ζωή μου είχε σωθεί χάρη στις δωρεές αγνώστων ανθρώπων. Ήταν ο ίδιος ο δότης, έτσι είπα ότι όταν μεγαλώσω κι εγώ, ‘θα γίνω εθελοντής αιμοδότης,’” είπε ο Harrison.

Credit: Facebook | Australian Red Cross Blood Service

Credit: Facebook | A Path Appears

Τα “χρυσά” αντισώματά του χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της αιμολυτικής νόσου των νεογνών. Αυτή η νόσος οφείλεται σε διαπλακουντιακή μετάδοση μητρικών αντισωμάτων. Προκαλείται συνήθως από ασυμβατότητα ανάμεσα στο αίμα της μητέρας και του εμβρύου και μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία, μόνιμη εγκεφαλική βλάβη, ακόμη και θάνατο.

Credit: Facebook | ABC15 Arizona

Ο ηλικιωμένος άνδρας ομολογεί ότι εξακολουθεί να φοβάται το τσίμπημα της βελόνας και πως δεν έχει δει ποτέ τη βελόνα να μπαίνει στο χέρι του.

«Κοιτάζω το ταβάνι ή τις νοσοκόμες, άλλες φορές τους πιάνω την κουβέντα, αλλά τη βελόνα δεν την έχω δει ποτέ…»

Μπορεί να μην αντέχει να δει τη βελόνα, αλλά αυτό δεν τον σταμάτησε από το να σώσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια μωρά!

Credit: Facebook | Australian Red Cross Blood Service

Credit: Facebook | Australian Red Cross Blood Service

διαφορετικό

Διαβάστε περισσότερα

×