Ο αληθινός Μπέντζαμιν Μπάτον ζει στην Ινδία και γερνάει 8 φορές πιο γρήγορα από έναν υγιή άνθρωπο | Sugklonistiko

Ο αληθινός Μπέντζαμιν Μπάτον ζει στην Ινδία και γερνάει 8 φορές πιο γρήγορα από έναν υγιή άνθρωπο

Smiley face
Ο μεγαλύτερος σε ηλικία «Benjamin Button» του κόσμου είναι ένας 21χρονος άντρας στο σώμα ενός συνταξιούχου. Η ηλικιωμένη εμφάνισή του προκάλεσε τέτοιο σάλο που οι γονείς του δέχτηκαν μέχρι και πρόταση για να τον πουλήσουν στο τσίρκο. Ο Rupesh Kumar, από την Hanumanganj της Ινδίας, γερνάει 8 φορές πι...

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία «Benjamin Button» του κόσμου είναι ένας 21χρονος άντρας στο σώμα ενός συνταξιούχου. Η ηλικιωμένη εμφάνισή του προκάλεσε τέτοιο σάλο που οι γονείς του δέχτηκαν μέχρι και πρόταση για να τον πουλήσουν στο τσίρκο.

Ο Rupesh Kumar, από την Hanumanganj της Ινδίας, γερνάει 8 φορές πιο γρήγορα από το κανονικό λόγω μιας σπάνιας ασθένειας. Η κατάστασή του, γνωστή ως προγηρία, επηρεάζει μόνο 1 στους 8 εκατομμύρια ανθρώπους. Ο Kumar είναι ο μεγαλύτερος γνωστός επιζών και ζυγίζει περίπου 20 κιλά.

Ο «Benjamin Button» είναι ένας χαρακτήρας από ένα μυθιστόρημα που γεννήθηκε με την εμφάνιση ενός 70χρονου άντρα.

Ο Kumar άρχισε να δείχνει τα σημάδια της νόσου από μικρός. Ο πατέρας του, ο 45χρονος Ramapati Kumar, δήλωσε: «Όλα ξεκίνησαν με συχνούς πονοκεφάλους και πόνους στο στομάχι όταν ήταν μικρός. Τον πήγαμε σε αρκετούς γιατρούς, αλλά κανένας από αυτούς δεν θα μπορούσε να διαγνώσει την κατάστασή του. Του συνταγογράφησαν μερικά παυσίπονα και να μας ζήτησαν να τον πάμε στο σπίτι.»

Καθώς ο Rupesh μεγάλωνε, οι γονείς του παρατηρούσαν ανώμαλες αλλαγές στο σώμα και την εμφάνισή του.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Ο πατέρας του είπε: “Με την πάροδο του χρόνου, το κεφάλι του γιου μου μεγάλωνε ασυνήθιστα και άρχισε να χάνει βάρος.”

Περίπου πριν από πέντε χρόνια, μερικοί άνθρωποι ήρθαν στο χωριό τους με το πρόσχημα να βοηθήσουν τον Rupesh.

Ο πατέρας του είπε: «Νόμιζα ότι ήταν καλοί άνθρωποι που ήθελαν να βοηθήσουν στη θεραπεία του γιου μου.»

«Αλλά σοκαρίστηκα όταν μου είπαν ότι ήθελαν να αγοράσουν το γιο μου για να τον παρουσιάζουν ως θέαμα σε ένα τσίρκο.»

«Προσφέρθηκαν να μας δώσουν Rs 300.000 [περίπου 4.000€]. Τους έδιωξα. Δεν θα έδινα ποτέ το παιδί μου, ούτε για τα λεφτά όλου του κόσμου.»

Οι γονείς του Ramapati αρνήθηκαν να δώσουν το γιο τους σε τσίρκο. Η μητέρα του Rupesh, η Shanti Devi, είπε: «Πώς μπόρεσαν να κάνουν μια τόσο απάνθρωπη προσφορά;»

Δυστυχώς, η ασθένειά του είναι ανίατη, αλλά ο Rupesh δεν το έχει βάλει κάτω και αψηφά τις προσδοκίες των γιατρών.

Ο γιατρός του, o Δρ. Yugantar Pandey, είπε: «O 21χρονος πάσχει από προγηρία και δεν υπάρχει θεραπεία της ασθένειας αυτής σήμερα.»

«Οι περισσότεροι άνθρωποι που πάσχουν από προγηρία πεθαίνουν όταν φτάσουν 13-15 χρονών, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στην περίπτωση του Rupesh, ζουν μέχρι τα 21.»

«Τα συμπτώματα της προγηρίας εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στον Rupesh στην ηλικία των δύο ετών.»

«Εξαιτίας αυτής της κατάστασης σταμάτησε η ανάπτυξή του, τα μαλλιά του άρχισαν να πέφτουν, το δέρμα άρχισε να χαλαρώνει και τα δόντια του έγιναν αδύναμα.»

Οι περισσότεροι πάσχοντες πεθαίνουν γύρω στα 14, αλλά ο Kumar έχει αψηφήσει τις προσδοκίες των γιατρών.

“Οι μύες των ασθενών χάνουν τη δύναμή τους και το δέρμα τους γίνεται χλωμό,” είπε ο γιατρός. “Αυτό είναι ένα γενετικό πρόβλημα που προκύπτει λόγω της μετάλλαξης των γονιδίων.”

Οι γονείς του Kumar ζητούν απελπισμένα βοήθεια και μάλιστα έχουν γράψει μια επιστολή στον πρωθυπουργό της Ινδίας.

Μια τοπική μη κερδοσκοπική οργάνωση, η Ashutosh Memorial Trust, συνεισφέρει στην εξασφάλιση της απαραίτητης ιατρικής φροντίδας και προσοχής, τόσο προς τον Rupesh, όσο και σε άλλους ανθρώπους με παρόμοιες παθήσεις που έχουν ανάγκη.

διαφορετικό

Διαβάστε περισσότερα

×