Μητέρα έρχεται σε σύγκρουση με τα τρολ του Ίντερνετ που χρησιμοποίησαν φωτογραφία του ανάπηρου γιου της για να σπάσουν πλάκα. | Sugklonistiko

Μητέρα έρχεται σε σύγκρουση με τα τρολ του Ίντερνετ που χρησιμοποίησαν φωτογραφία του ανάπηρου γιου της για να σπάσουν πλάκα.

Smiley face
Ο Jameson Meyer, ο οποίος είναι σήμερα 5 χρονών και θα ξεκινήσει το νηπιαγωγείο τον επόμενο μήνα, γεννήθηκε με σύνδρομο Pfeiffer, μια γενετική διαταραχή στην οποία οφείλονται οι ανωμαλίες στο πρόσωπό του. Η AliceAnn Meyer, η μητέρα του Jameson, αποφάσισε λίγο μετά τη διάγνωσή του να δημιουργήσει έν...

Ο Jameson Meyer, ο οποίος είναι σήμερα 5 χρονών και θα ξεκινήσει το νηπιαγωγείο τον επόμενο μήνα, γεννήθηκε με σύνδρομο Pfeiffer, μια γενετική διαταραχή στην οποία οφείλονται οι ανωμαλίες στο πρόσωπό του.

Η AliceAnn Meyer, η μητέρα του Jameson, αποφάσισε λίγο μετά τη διάγνωσή του να δημιουργήσει ένα blog. Η οικογένεια από το Σαν Αντόνιο του Τέξας είχε σκοπό μέσα απ’ αυτό το blog να ενημερώνει τους στενούς της φίλους και τους συγγενείς για την κατάσταση του Jameson.

Αλλά κάποια στιγμή, μια φωτογραφία εκλάπη από το blog της μητέρας του, που έχει όνομα Jameson’s Journey, και χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργηθεί μια χλευαστική εικόνα που συγκρίνει το αγοράκι της με ένα σκυλί παγκ.

Η εικόνα ανακαλύφθηκε από έναν φίλο ο οποίος την έδειξε στη Meyer. Όταν την είδε, η μητέρα σοκαρίστηκε και εκνευρίστηκε ακόμα περισσότερο μόλις συνειδητοποίησε ότι είχε μοιραστεί χιλιάδες φορές στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Η Meyer ξεσηκώθηκε αμέσως και άρχισε να ψάχνει και για τυχόν άλλα memes με το γιο της. Ήξερε ότι θα έκανε τα πάντα για να εξαφανίσει όλες τις προσβλητικές φωτογραφίες που χλεύαζαν το αγοράκι της. Στις 31 Ιανουαρίου του 2016, έγραψε για την εμπειρία της σε ένα post στο blog της με τον τίτλο “Αυτός είναι ο γιος μου ο Jameson, και δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη φωτογραφία του.”

«Αν θέλετε να γελάσετε και να μοιραστείτε αυτό το meme, νομίζω ότι θα πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς τι είναι αυτό που μοιράζεστε και με το οποίο γελάτε», έγραψε η Meyer. «Έτσι, όλοι εσείς που το μοιραστήκατε, επιτρέψτε μου να σας συστήσω το παιδί που βρίσκετε τόσο αστείο. Το όνομά του είναι Jameson. Είναι αληθινό, και γεννήθηκε με σύνδρομο Pfeiffer.»

Η ιστορία του Jameson και της μητέρας του έχει κατακλύσει το διαδίκτυο.

Η ιστορία του Jameson και της μητέρας του είχε κατακλύσει το διαδίκτυο το 2016. Όμως, ιστορίες σαν αυτή έχουν σχετικά μικρή διάρκεια ζωής στη ζωή μας.

Αλλά η θαρραλέα υπεράσπιση ενός γιου από τη μητέρα του ποτέ δεν είναι «απλά μια ακόμη ιστορία στο διαδίκτυο.» Γι’ αυτό και πολλά ήταν τα μέσα ενημέρωσης που ζήτησαν από τη Meyers μια συνέντευξη, για να μπορέσει να ενημερώσει όλους εμάς την εξέλιξη που είχε η ιστορία της, ενάμιση χρόνο μετά.

«Ακόμα παίρνω μηνύματα από ανθρώπους που βλέπουν την “αστεία” φωτογραφία και μου στέλνουν το σύνδεσμο.»

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Η Meyer εξήγησε πώς ένιωσε την πρώτη φορά που ανακάλυψε το meme, «Η αρχική μου αντίδραση ήταν σαν να μου έδιναν γροθιά στο στομάχι, είχα σοκαριστεί, ένιωθα απογοήτευση και πολύ πόνο…»

«Αλλά δεν είχα σκοπό να τ’ αφήσω να περάσει έτσι. Ούτε τώρα έχω.» Η Meyer εξακολουθεί να παίρνει μηνύματα από ανθρώπους που διαβάζουν την ιστορία της.

«Έχω κάνει αναφορά σε ένα 75 τοις εκατό από τα meme με το γιο μου που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και έχω στραφεί νομικά ενάντια σε ανθρώπους που κλέβουν φωτογραφίες από το διαδίκτυο και τις κάνουν memes».

«Αυτός είναι ένας σημαντικός αγώνας,» είπε η Meyer. «Έχουν κλέψει φωτογραφίες πολλών παιδιών και τις έχουν κάνει memes».

Παρά το γεγονός ότι η πρακτική αυτή είναι παράνομη και αποτελεί παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, εξακολουθεί να συμβαίνει συχνά.

«Ο κάθε άνθρωπος έχει τα πνευματικά δικαιώματα της κάθε φωτογραφίας που λαμβάνει, όμως πολλοί δεν το συνειδητοποιούν αυτό. Επειδή υπάρχουν στο διαδίκτυο δεν σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να τις χρησιμοποιήσει.»

Ο γνωστός κωμικός Nathan Timmel έγραψε σε ένα άρθρο την απολογία του.

“Έχω λάβει μερικά ‘συγγνώμη’. Πριν από λίγους μήνες, ο γνωστός κωμικός Nathan Timmel έγραψε ένα άρθρο με την απολογία του στην Huffington Post με τίτλο ‘Τι έμαθα όταν μοιράστηκα ένα Meme χωρίς να το σκεφτώ.’”

Είναι ο Jameson ένα ακόμα θύμα εκφοβισμού;

«Εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε ανθρώπους που τον φοβούνται ή κάνουν άσχημα σχόλια γι’ αυτόν», είπε η Meyer. «Ελπίζω ότι στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό θα κάνει φίλους που θα είναι δίπλα του και δεν θα έχει να αντιμετωπίσει μόνος του τους νταήδες.»

Για κάθε θύμα εκφοβισμού, ο αγώνας να είναι ένα ταξίδι. «Έχουμε κάνει συζητήσεις σχετικά με την ευγένεια και το bullying, αλλά μιλήσαμε σε γενικές γραμμές, λόγω της ηλικίας του,» είπε η Meyer.

«Είναι πολύ ντροπαλός και γι’ αυτό θα είναι πολύ ήσυχος στο σχολείο», είπε η Meyer. «Τον προτρέπω να μιλάει και τον ενθαρρύνω να μοιράζεται την προσωπικότητά του με του συμμαθητές του, είναι πολύ πλακατζής όταν είναι άνετος…»

Η Meyer εξακολουθεί να επιτίθεται σε όσους συνδέσμους παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα.

«Μετά απ’ αυτό έχουμε δεθεί με πολλές οικογένειες,» είπε η Meyer.

«Διδάξτε τους την αγάπη και την καλοσύνη.»

Ρωτήσαμε τη Meyer αν έχει οποιαδήποτε συμβουλή να προσφέρει σε αυτούς που πέφτουν θύματα εκφοβισμού. Κι εκείνη απάντησε:

«Ένας άνθρωπος φοβερίζει έναν άλλο για να νιώσει εκείνος καλύτερος,» είπε η Meyers.

«Αγαπήστε τον εαυτό σας, να είστε ο εαυτός σας. Ναι, πονάει όταν κάποιος κάνει πλάκα εις βάρος μας, αλλά αυτό είναι που μας κάνει πιο δυνατούς.»

Έχει και κάτι ακόμα να μοιραστεί με τους γονείς.

«Να αγαπάτε τα παιδιά σας», είπε. «Αυτό ισχύει και για αυτά που πέφτουν θύματα εκφοβισμού και γι’ αυτά που εκφοβίζουν. Όλα τα παιδιά πρέπει να αισθάνονται την αγάπη και την υποστήριξή μας. Εάν το παιδί σας έχει πέσει θύμα εκφοβισμού πρέπει να ξέρει ότι θα είστε δίπλα του. Και αν το παιδί σας εκφοβίζει τα άλλα παιδιά χρειάζεται αρκετή αγάπη για να καταλάβει γιατί το κάνει αυτό. Διδάξτε τους την αγάπη και την καλοσύνη. Μόνο έτσι θα γαληνέψουν οι καρδιές τους.»

We have our winners!!! Thank you to everyone that participated!!

We reached over 2,500 miles for Craniofacial Acceptance!!!! Our original goal was to accumulate as many miles as our Facebook page has, and we still want to do that!! If you want to keep going with us on this Journey we’d love to have you!

A big thank you to Pediatric Therapy Specialists for sponsoring us!

To everyone that donated and helped raise awareness this month we are forever grateful and are looking forward to September 2017!!!!

September rolls into October and National Bully Prevention Month, which is equally important and meaningful to us. We desperately need to change the culture in our world when it comes to bullying.

Empathy.

That is the word of the month for October.

To understand and share the feelings of another.

So for anyone that wants to continue accumulating miles through October just keep on posting!!! We’ll keep on tallying!!!

Δημοσιεύτηκε από Jameson’s Journey στις Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

διαφορετικό

Διαβάστε περισσότερα

×