Κλινικά νεκρό βρέφος αναστήθηκε με το χάδι της μητέρας του | Sugklonistiko

Κλινικά νεκρό βρέφος αναστήθηκε με το χάδι της μητέρας του

Smiley face
Το ζευγάρι ήταν καταρρακωμένο όταν έμαθε ότι ένα από τα δίδυμά του είχε πεθάνει πρόωρα, αλλά συνέχισαν να κρατούν στην αγκαλιά τους το νεκρό αγόρι. Και τότε συνέβη ένα θαύμα – το μικρό μωρό άνοιξε τα μάτια του! Η Kate και ο David Ogg έγιναν για πρώτη φορά γονείς. Όταν η Kate πήγε να γεννήσει, στις 2...

Το ζευγάρι ήταν καταρρακωμένο όταν έμαθε ότι ένα από τα δίδυμά του είχε πεθάνει πρόωρα, αλλά συνέχισαν να κρατούν στην αγκαλιά τους το νεκρό αγόρι. Και τότε συνέβη ένα θαύμα – το μικρό μωρό άνοιξε τα μάτια του!

Η Kate και ο David Ogg έγιναν για πρώτη φορά γονείς. Όταν η Kate πήγε να γεννήσει, στις 26 εβδομάδες, ήταν πολύ ανήσυχη. Και οι δύο γονείς ήταν ανήσυχοι για την πρόωρη γέννηση των μωρών τους.

Τα δίδυμα, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, γεννήθηκαν με διαφορά δύο λεπτών στις 25 Μαρτίου του 2010. Το κορίτσι ήταν καλά στην υγεία του, αλλά το αγόρι σταμάτησε να αναπνέει και οι γιατροί είπαν πως ήταν νεκρό.

Καταρρακωμένοι, οι νέοι γονείς δεν πίστευαν αυτό που συνέβη στο παιδί τους και ζήτησαν να μείνουν μόνοι τους για λίγο, για να περάσουν λίγο χρόνο με το μωρό τους.

Η μητέρα ζήτησε από τον πατέρα να βγάλει το πουκάμισό του και να ανέβει στο κρεβάτι δίπλα της.

Και τότε συνέβη το θαύμα.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Στις 25 Μαρτίου του 2010, ο Jamie γεννήθηκε πρώτος και δύο λεπτά αργότερα γεννήθηκε η αδερφή του, Emily.

“Όταν γεννήθηκαν, ο Jamie δεν έκλαψε καθόλου ενώ η Emily έριξε ένα δυνατό κλάμα,” δήλωσε η Ogg στην Daily Mail Australia. “Κοίταξα γύρω μου και όλοι ήταν πάνω από τον Jamie – υπήρχαν περίπου 20 άτομα στο δωμάτιο. Το κλίμα δεν ήταν πολύ καλό. Σταμάτησε να αναπνέει και ο καρδιακός παλμός του ήταν ανύπαρκτος. Μετά από 20 λεπτά σταμάτησαν να προσπαθούν.” Ο γιατρός πλησίασε το κρεβάτι της Ogg και ρώτησε το ζευγάρι αν είχε σκεφτεί όνομα για το μικρό αγόρι. Στη συνέχεια τους είπε τα καταστροφικά νέα. Ο Jamie δεν ήταν πια στη ζωή. Η Kate δεν τον πίστευε.

“Πήρα τον Jamie από το γιατρό και ζήτησα από όλους να φύγουν. Ήταν κρύος και ήθελα να τον ζεστάνω,” είπε.

“Προσπαθούσαμε για χρόνια να κάνουμε παιδιά και ένιωσα τόσο ένοχη. Απλώς ήθελα να τον αγκαλιάσω. Του έβγαλα την κουβερτούλα του και είπα στον σύζυγό μου να βγάλει το πουκάμισό του και να ανέβει στο κρεβάτι. Ξέρω ότι ακούγεται ηλίθιο, αλλά ακόμα πίστευα πως υπήρχε ελπίδα, ότι δεν επρόκειτο να τα παρατήσει τόσο εύκολα,” είπε η μητέρα. “Προσπαθήσαμε να τον κάνουμε να μείνει. Του είπα το όνομά του και ότι είχε μία δίδυμη αδελφή που τον χρειαζόταν,” είπε. Τότε το μωρό έκανε μια κίνηση για να πάρει αέρα. “Ξαφνικά ανέπνεε… και άνοιξε τα μάτια του. Ανέπνεε και άρπαξε το δάχτυλο του Dave,” δήλωσε συγκινημένη η μητέρα.

Γρήγορα κάλεσε τους υπάλληλους του νοσοκομείου, οι οποίοι πάλεψαν για να επαναφέρουν γρήγορα το μωρό στη ζωή.

”Αν είχαμε αφήσει τον γιατρό να φύγει από το δωμάτιο μαζί του, ο Jamie θα ήταν νεκρός.”

Οι ειδικοί αναφέρουν το εξής: Αμέσως μετά τη γέννα η επαφή με το δέρμα είναι ένα απλό βήμα για την εξοικείωση του νεογέννητου με τον κόσμο. Η UNICEF συμβουλεύει τις μητέρες να κρατούν το παιδί τους με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να έχουν επαφή με το δέρμα, για να βοηθήσουν το μωρό να «προσαρμοστεί στο καινούργιο περιβάλλον».

Έχουν περάσει πέντε χρόνια και ο Jamie και η Emily έχουν μεγαλώσει αρκετά για να κατανοήσουν την απίστευτη ιστορία τους.

Πέντε χρόνια μετά, ο Jamie Ogg είναι τώρα ένα υγιές, ευτυχισμένο παιδί. “Η Emily ξέσπασε σε δάκρυα, ήταν πραγματικά συγκινημένη και αγκάλιαζε συνέχεια τον Jamie,” είπε η Ogg.

Η Emily και ο Jamie είναι πλέον αχώριστοι. Όταν η Emily άκουσε την ιστορία του αδελφού της, ξέσπασε σε δάκρυα.

Είναι καταπληκτικό το ότι ο Jamie δεν αντιμετώπισε ποτέ ιατρικά προβλήματα σε αυτά τα πέντε χρόνια.

“Είναι πολύ καλά… η μεγαλύτερη ανησυχία ήταν η πιθανή εγκεφαλική παράλυση εξαιτίας της έλλειψης οξυγόνου αλλά ευτυχώς, όλα πήγαν καλά,” δήλωσε η Ogg.

Η οικογένεια Ogg έχει δημιούργησε μια διαδικτυακή κοινότητα που ονομάζεται Jamie’s Gift για να συγκεντρώνει τακτικά χρήματα για το Ίδρυμα Miracle Babies – μια οργάνωση που βοηθά και στηρίζει τα πρόωρα και άρρωστα νεογνά.

Ο Dave θα συμμετάσχει σ’ ένα τρίαθλο στο Port Macquarie τον Μάιο για να συγκεντρώσει χρήματα.

Είναι πολύ δεμένοι με τα παιδιά τους, και παρά τα όσα έχουν περάσει, κατάφεραν να φτιάξουν αυτή την όμορφη οικογένεια!

Η Kate λέει ότι η κάθε τους μέρα με τα τρία παιδιά τους είναι ευλογία!

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα

×