Έθαψαν αδέσποτο σκυλί ζωντανό επειδή γάβγιζε και ζητούσε φαγητό και όταν διασώθηκε συγχώρησε τους «ανθρώπους» που το έθαψαν | Sugklonistiko

Έθαψαν αδέσποτο σκυλί ζωντανό επειδή γάβγιζε και ζητούσε φαγητό και όταν διασώθηκε συγχώρησε τους «ανθρώπους» που το έθαψαν

Smiley face
Η ιστορία αυτού του θαρραλέου σκύλου δείχνει τα δεινά που αντιμετωπίζουν τα αδέσποτα ζώα όπως η πείνα και η κακοποίηση. Ωστόσο, όλα τα ζωντανά πλάσματα αξίζουν μια ευκαιρία στη ζωή. Ένας διευθυντής λυκείου, ο Manono Makhaphela από το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, διέταξε δύο επιστάτες να «ξεφορτωθο...

Η ιστορία αυτού του θαρραλέου σκύλου δείχνει τα δεινά που αντιμετωπίζουν τα αδέσποτα ζώα όπως η πείνα και η κακοποίηση. Ωστόσο, όλα τα ζωντανά πλάσματα αξίζουν μια ευκαιρία στη ζωή.

Ένας διευθυντής λυκείου, ο Manono Makhaphela από το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, διέταξε δύο επιστάτες να «ξεφορτωθούν» ένα ενοχλητικό σκυλάκι που περιφερόταν γύρω απ’ το σχολείο και που πάντα γάβγιζε και «ικέτευε» να του δώσουν λίγο φαγητό.

Το συγκεκριμένο σκυλί, που ονομάστηκε Lily, είχε πρόβλημα στα πίσω του πόδια. Ήταν ένα από τα πολλά αδέσποτα σκυλιά που περιφέρονται στους δρόμους της Κέιπ Τάουν και ψάχνουν για φαγητό μέσα από τα σκουπίδια για να επιβιώσουν.

Προφανώς, ο διευθυντής είδε ότι η Lily συνέχιζε να ενοχλεί και διέταξε δύο από τους συνεργάτες του, τον Poto Mfengu και τον Mkhumbuzi Ncedana, να τη θάψουν ζωντανή στο χωράφι πίσω από το σχολείο.

Το περιστατικό έπεσε στην αντίληψη της καθαρίστριας, η οποία ειδοποίησε αμέσως το Διεθνές Ταμείο για την Προστασία των Ζώων (IFAW).

Τη στιγμή που έφτασαν οι διασώστες, η Lily ήταν θαμμένη 1,5 μέτρο κάτω από το έδαφος για περίπου 20 λεπτά.

Έσκαψαν και έβγαλαν έξω τη Lily, και από θαύμα το σκυλί αυτό ήταν ακόμα ζωντανό.

Ο διευθυντής του σχολείου διέταξε τους δύο υπάλληλους να θάψουν τη Lily ζωντανή

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Οι διασώστες τη μετέφεραν αμέσως στο νοσοκομείο ζώων

Η Lily αφού κατάφερε να επιβιώσει απ’ αυτή τη σκληρή δοκιμασία, υποβλήθηκε σε θεραπείες για τα παράλυτα πόδια της.

Η κατάσταση της σκυλίτσας βελτιωνόταν σταδιακά και κατάφερε τελικά να περπατήσει και να τρέξει ξανά όπως τα υπόλοιπα σκυλιά!

Εμπνευσμένοι από την αποφασιστικότητά της, οι διασώστες της την χαρακτήρισαν, “Lily, η Μαχήτρια.”

Η Lisa Cant-Haylett, συντονίστρια της IFAW στη Νότια Αφρική, δήλωσε: «Η Lily κατάφερε να επιβιώσει χάρη στη δύναμή της και στο υπέροχο προσωπικό της κλινικής σκυλιών και γάτων στην Κέιπ Τάουν».

Η θλιβερή ιστορία της Lily άγγιξε πολλούς ανθρώπους οι οποίοι έστειλαν τις ευχές τους για το άτυχο αυτό σκυλί.

Παρά την τρομερή εμπειρία της, η Lily δεν έδειξε θυμωμένη με τον Poto Mfengu, τον έναν απ’ τους δύο ανθρώπους που την έθαψαν, όταν συναντήθηκαν ξανά στο νοσοκομείο ζώων. Φαίνεται ότι η συγχώρεση είναι στη φύση των ζώων.

Ο Mfengu υποστήριξε ότι ακολούθησε τις εντολές του διευθυντή επειδή φοβόταν ότι θα έχανε τη δουλειά του.

“Είμαι τόσο χαρούμενος που είναι καλά,” δήλωσε ο Mfengu στο IOL . “Λυπάμαι πολύ για αυτό που έκανα. Μετά από αυτό συνέβη δεν μπορούσα να κοιμηθώ τα βράδια.”

Μετανιωμένος για αυτό που είχε κάνει, ο Mfengu αποφάσισε να γίνει εθελοντής στην κλινική.

Οι δύο επιστάτες κατηγορήθηκαν για κακοποίηση ζώου. Στον διευθυντή έχει επιβληθεί πρόστιμο 3.000 ZAR (περίπου $200). Επιπλέον, υποχρεώθηκε να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης σχετικά με την προστασία των ζώων στο σχολείο του.

Ο διευθυντής είπε στο News 24: “Είναι δύσκολο να το εξηγήσω αλλά πίστευα ότι είναι στη φύση των ζώων να υποφέρουν.”

“Τώρα συνειδητοποιώ ότι και τα ζώα έχουν δικαίωμα στη ζωή.”

Ευτυχώς, η ιστορία αυτής της όμορφης σκυλίτσας είχε αίσιο τέλος. Η Lily έχει βρει ένα παντοτινό σπίτι, το σπίτι ενός μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Mdzananda Animal Clinic, της Helen Walne.

Όλα τα ζωντανά πλάσματα, μεγάλα ή μικρά, είναι πολύτιμα και όλα αξίζουν την αγάπη και τη συμπόνια μας.

Images credit: Facebook | Brave Little Warrior Of Cape Town.

διαφορετικό

Διαβάστε περισσότερα

×