Ένα χρόνο μετά τον ξαφνικό θάνατο του γιου του ένας πατέρας γράφει για τα πράγματα που έμαθε και για την αξία του να ζούμε το κάθε λεπτό | Sugklonistiko

Ένα χρόνο μετά τον ξαφνικό θάνατο του γιου του ένας πατέρας γράφει για τα πράγματα που έμαθε και για την αξία του να ζούμε το κάθε λεπτό

Smiley face
Ο χειρότερος πόνος που μπορεί να νιώσει ένας γονέας είναι η απώλεια του παιδιού του. Αυτό συνέβη στον Richard Pringle, έναν άντρα από το Hastings της Αγγλίας, ο οποίος τον προηγούμενο Αύγουστο έχασε τον 3 ετών γιο του, Hughie. To παιδί πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία. (Facebook/Richard Pringle) Κα...

Ο χειρότερος πόνος που μπορεί να νιώσει ένας γονέας είναι η απώλεια του παιδιού του.

Αυτό συνέβη στον Richard Pringle, έναν άντρα από το Hastings της Αγγλίας, ο οποίος τον προηγούμενο Αύγουστο έχασε τον 3 ετών γιο του, Hughie. To παιδί πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία.

(Facebook/Richard Pringle)

Και ενώ τίποτα δεν μπορεί να προετοιμάσει έναν γονιό για κάτι τέτοιο, αυτό που έκανε την κατάσταση πιο επώδυνη για τον Richard ήταν το πόσο ξαφνική και απροσδόκητη ήταν η απώλεια.

“Είχε μια βλάβη στον εγκέφαλο, αλλά τα πήγαινε καλά,” είπε ο Richard στο The Mirror.

“Υπήρχαν μόνο 5% πιθανότητες να πάθει αιμορραγία, αλλά δυστυχώς, το κακό συνέβη πέρυσι και δεν τα κατάφερε.”

Ο Richard ήταν καταρρακωμένος. Αλλά ένα χρόνο από τότε, ο Richard κατάλαβε ότι ο μόνος τρόπος να προχωρήσει στη ζωή του, ήταν να επικεντρωθεί στις πολύτιμες αναμνήσεις που είχε με το γιο του και όχι στο τραγικό τέλος του.

“Ήταν ήσυχος, ευγενικός, στοργικός και τόσο αξιαγάπητος,” είπε ο Richard στο The Mirror. “Είχε κάνει τα βαρετά πράγματα διασκεδαστικά. Τα έκανε όλα διασκεδαστικά.”

“Μέσα σε τρία μόλις χρόνια μας άφησε μια ζωή γεμάτη με τις πιο απίστευτες αναμνήσεις”.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

(Facebook/Richard Pringle)

Και τότε, σχεδόν ένα χρόνο μετά το θάνατο του Hughie, ο Richard αποφάσισε να τιμήσει τη μνήμη του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σε μια δημοσίευση στο Facebook, η οποία έγινε viral με πάνω από 11.000 κοινοποιήσεις, ο Richard συνέταξε μια λίστα με τα “10 πιο σημαντικά πράγματα που έμαθε από την απώλεια του γιου του.”

Έχει προκαλέσει τη συγκίνηση των γονιών απ’ όλο τον κόσμο, όμως η λίστα δεν είναι λυπηρή. Αναφέρει πως πρέπει να ζούμε τις στιγμές με τους αγαπημένους μας, όσο τους έχουμε κοντά μας.

Ο Richard έμαθε από πρώτο χέρι ότι αυτές οι στιγμές είναι φευγαλέες – και ποτέ δεν είναι δεδομένες.

Η λίστα:

1. Ποτέ δεν μπορείς να πεις ότι αγάπησες αρκετά.

2. Πάντα έχεις χρόνο. Σταμάτα αυτό που κάνεις και παίξε, ακόμα κι αν είναι για ένα λεπτό. Τίποτα δεν είναι τόσο σημαντικό που δεν μπορεί να περιμένει.

3. Τράβα τόσες φωτογραφίες και κατέγραψε όσα περισσότερα βίντεο γίνεται.

Μια μέρα, αυτά τα αρχεία ίσως είναι τα μόνα που έχεις.

(Facebook/Richard Pringle)

4. Μην ξοδεύεις χρήματα, ξόδεψε χρόνο. Πήγαινε βόλτες, κάνε βουτιές στη θάλασσα, διασκέδασε. Αυτό είναι όλο που θέλουν. Δεν μπορώ να θυμηθώ τι αγόρασα στον Hughie. Μπορώ να θυμηθώ μόνο αυτά που κάναμε.

5. Τραγουδήστε. Τραγουδήστε μαζί. Οι πιο ευχάριστες αναμνήσεις μου είναι αυτές που ο Hughie κάθεται στους ώμους μου ή δίπλα μου στο αυτοκίνητο και τραγουδάει τα αγαπημένα μας τραγούδια. Οι αναμνήσεις δημιουργούνται με τη μουσική.

6. Αγάπα τα πιο απλά πράγματα. Τις ώρες του ύπνου, του δείπνου, τις Κυριακές. Αγάπα τα απλά πράγματα. Αυτά είναι που μου λείπουν περισσότερο.

Μην αφήνεις τις ξεχωριστές σας στιγμές να περάσουν απαρατήρητες.

(Facebook/Richard Pringle)

7. Πάντα να φιλάς όσους αγαπάς. Ποτέ δεν ξέρεις αν είναι η τελευταία φορά που θα έχεις αυτή την ευκαιρία.

8. Κάνε τα βαρετά πράγματα διασκεδαστικά. Πήγαινε για ψώνια, κάνε ταξίδια με τ’ αυτοκίνητο, πες ένα αστείο, γέλα, χαμογέλα και απόλαυσε τη στιγμή. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην διασκεδάσεις.

9. Κράτα ένα ημερολόγιο. Γράψε ό,τι κάνουν τα παιδιά σου που φωτίζουν τον κόσμο σου. Τα αστεία πράγματα που λένε, τα χαριτωμένα πράγματα που κάνουν. Αρχίσαμε να το κάνουμε αφού χάσαμε τον Hughie. Θέλαμε να θυμόμαστε τα πάντα. Τώρα το κάνουμε για την Hettie και θα το κάνουμε και για την Hennie. Θα έχεις αυτές τις αναμνήσεις καταγεγραμμένες για πάντα και όταν γεράσεις, μπορείς να κοιτάς το ημερολόγιο και να θυμάσαι την κάθε στιγμή.

10. Να φιλάς τα παιδιά σου για καληνύχτα. Να παίρνετε πρωινό μαζί. Να πηγαίνετε μαζί μέχρι το σχολείο. Να πάτε μαζί την πρώτη μέρα στο πανεπιστήμιο. Να τα καμαρώσεις την ημέρα του γάμου τους.

Είσαι ευλογημένος. Μην το ξεχνάς ποτέ αυτό.

(Facebook/Richard Pringle)

διαφορετικό

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα

×