Χορεύτρια μπαλέτου που ο πατέρας της την έκρυβε μικρή επειδή ντρέπονταν για τα σημάδια της, έμαθε να αγαπάει το σώμα της και τη ζωή | Sugklonistiko

Χορεύτρια μπαλέτου που ο πατέρας της την έκρυβε μικρή επειδή ντρέπονταν για τα σημάδια της, έμαθε να αγαπάει το σώμα της και τη ζωή

Smiley face
Μια χορεύτρια μπαλέτου που έχει σημάδια σε όλο της το σώμα, περιγράφει πώς ο πατέρας της προσπαθούσε να την κρατάει κρυμμένη όταν ήταν παιδί – αλλά λέει ότι πλέον έχει μάθει ν’ αγαπά το σώμα της. Η 22χρονη Maria Isabel Olivieri, από την Πάλμα της Ισπανίας, λέει ότι «αισθάνεται τυχερή» παρά τα άσχημα...

Μια χορεύτρια μπαλέτου που έχει σημάδια σε όλο της το σώμα, περιγράφει πώς ο πατέρας της προσπαθούσε να την κρατάει κρυμμένη όταν ήταν παιδί – αλλά λέει ότι πλέον έχει μάθει ν’ αγαπά το σώμα της.

Η 22χρονη Maria Isabel Olivieri, από την Πάλμα της Ισπανίας, λέει ότι «αισθάνεται τυχερή» παρά τα άσχημα βλέμματα και τις ερωτήσεις που δέχεται καθημερινά λόγω των σημαδιών που έχει στο δέρμα της.

Η φοιτήτρια έκανε πάνω από 40 επεμβάσεις για να αφαιρέσει τα σημάδια στο πίσω μέρος των ποδιών της, τα οποία είχαν προκαλέσει προβλήματα στην κινητικότητά της.

Η Maria εξήγησε πώς οι ελιές της άρχισαν να εμφανίζονται σε όλο το δέρμα της λίγα λεπτά αφ’ ότου γεννήθηκε.

Η Maria είπε ότι ο πατέρας της κατηγόρησε αρχικά τη μητέρα της για τ’ ότι γεννήθηκε με ελιές σε όλο το δέρμα της και προσπαθούσε να την κρατάει κρυφή, κάνοντάς την να «ντρέπεται».

Περιέγραψε την παιδική της ηλικία ως «σκληρή», εξηγώντας πως περνούσε όλες τις διακοπές της στο νοσοκομείο μέχρι την ηλικία των 13 ετών.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Αλλά τώρα, η Maria λέει ότι είναι υπερήφανη για τα σημάδια της και έχει ένα λογαριασμό στο Instagram όπου μοιράζεται τις φωτογραφίες της.

Περιγράφοντας τις εμπειρίες που είχε μεγαλώνοντας, είπε: “Ο πατέρας μου κατηγόρησε τη μητέρα μου που γεννήθηκα έτσι και πάντα με έκρυβε, ένιωθα ντροπή.”

“Η παιδική μου ηλικία ήταν πολύ δύσκολη, τις καλοκαιρινές διακοπές μου τις περνούσα στο νοσοκομείο μέχρι την ηλικία των δεκατριών ετών.”

“Είχα ένα τεράστιο σημάδι από το γόνατό μου μέχρι την πλάτη μου που εμπόδιζε την κινητικότητά μου, έκανα επέμβαση και χάρη στο μπαλέτο είμαι αυτό που βλέπετε σήμερα.”

Παρά τους αγώνες της, η Maria λέει ότι έχει πλέον έχει καταφέρει να συμφιλιωθεί με την εμφάνισή της.

“Νιώθω καλά με τον εαυτό μου, η αντιμετώπιση της καθημερινότητας δεν είναι εύκολη για τους ανθρώπους που μαγνητίζουν δυσάρεστα βλέμματα και ερωτήσεις,” είπε.

“Αλλά δεν παραπονιέμαι, γνωρίζω ότι υπάρχουν άνθρωποι σε χειρότερες καταστάσεις και πως πρέπει να αισθάνομαι τυχερή.”

“Οι αντιδράσεις των ανθρώπων είναι πάντα διαφορετικές, αλλά πάντα προσελκύω την προσοχή τους όπου κι αν πάω. Οι φίλοι μου λένε ότι αισθάνονται διάσημοι όταν είναι μαζί μου, αλλά και πως θα με υπερασπιστούν αν δουν κάποιον να μου συμπεριφέρεται με αγένεια.”

Η Maria ποτέ δεν έχει μετρήσει τα σημάδια της και λέει ότι ποτέ δεν θα παραπονεθεί για την κατάστασή της, αφού πιστεύει ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι σε χειρότερη κατάσταση από αυτήν.

“Είναι σημαντικό να εκτιμούμε όσους είναι διαφορετικοί και να καταλάβουμε ότι το να παραμένουμε κλεισμένοι στο σπίτι δεν είναι λύση,” πρόσθεσε.

“Πρέπει να εκτιμήσουμε ότι είμαστε ζωντανοί, ότι έχουμε δύο πόδια και δύο χέρια κι ότι μπορούμε να κινηθούμε και να κάνουμε ό,τι θέλουμε.”

“Το συμπέρασμα στο οποίο έχω καταλήξει είναι ότι ανεξάρτητα από το τι είσαι, πάντα θα σε κοιτάζουν για κάτι, αν είσαι πολύ ψηλός, κοντός, παχύς ή λεπτός, γι’ αυτό κι εγώ κοίταξα στον καθρέφτη και αποφάσισα ότι θα χαίρομαι με τους ανθρώπους που με κοιτάζουν.”

“Χαίρομαι γιατί ξέρω ότι αν ήταν στη δική μου θέση, λίγοι θα κυκλοφορούσαν έτσι στο δρόμο, και ξέρω ότι παρά την περιέργειά τους, κάπου βαθιά μέσα τους με θαυμάζουν.”

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα

×