79χρονος ανάπηρος πατέρας συνόδεψε την κόρη του στην τελετή αποφοίτησης περπατώντας με τα χέρια του | Sugklonistiko

79χρονος ανάπηρος πατέρας συνόδεψε την κόρη του στην τελετή αποφοίτησης περπατώντας με τα χέρια του

Smiley face
Όταν ένας περήφανος πατέρας συνόδεψε την κόρη του στην τελετή αποφοίτησής της περπατώντας με τα χέρια, προκάλεσε το θαυμασμό όλων όσων ήταν παρόντες. Ένα βίντεο δείχνει τον 79χρονο Alexandre José da Silva από τη Βραζιλία να περπατάει με τα χέρια στην τελετή αποφοίτησης της 30χρονης της κόρης του. Στ...

Όταν ένας περήφανος πατέρας συνόδεψε την κόρη του στην τελετή αποφοίτησής της περπατώντας με τα χέρια, προκάλεσε το θαυμασμό όλων όσων ήταν παρόντες.

Ένα βίντεο δείχνει τον 79χρονο Alexandre José da Silva από τη Βραζιλία να περπατάει με τα χέρια στην τελετή αποφοίτησης της 30χρονης της κόρης του. Στο βίντεο, φαίνεται ότι ο Da Silva χρησιμοποιεί τα χέρια του για να προχωρήσει στο διάδρομο με ένα κομμάτι ξύλο στο αριστερό του χέρι και ένα μικρό ραβδί στο δεξί, αφού έχασε και τα δυο του πόδια πριν από πολλά χρόνια. Το ακροατήριο χειροκρότησε αυτήν την οικογένεια.

Η κόρη του, η 30χρονη Rosany Caetano, είχε αποφοιτήσει από το τμήμα νομικής του Πανεπιστημίου Piaui State τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους. Όταν η οικογένεια έφτασε στο τέλος του διαδρόμου, στήθηκε για μια φωτογραφία. Αφού η Caetano έλαβε το πτυχίο της, αγκάλιασε τους γονείς της και το ακροατήριο τους χειροκρότησε ξανά.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Ο Da Silva έμεινε έκπληκτος από το χειροκρότημα που έλαβε, αφού περπατούσε κατ’ αυτόν τον τρόπο για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Δεν μπορούσε να περπατήσει από τα 15 του χρόνια μετά από κάποια προβλήματα που απέκτησε στη σπονδυλική του στήλη.

Ο Da Silva έκανε 11 παιδιά με τη σύζυγό του, αλλά μόνο τρία επέζησαν. Σχετικά με το πώς αισθάνθηκε για την αποφοίτηση της κόρης του, είπε στην Daily Mail, “Ήθελα το καλύτερο για την κόρη μου και αυτό ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Είμαι τόσο υπερήφανος γι’ αυτήν επειδή κατάφερε να πετύχει περισσότερα απ’ όσα περιμέναμε. Συγκινήθηκα τόσο που ο κόσμος μας χειροκροτούσε και συνέχαιρε το παιδί μου, δεν θα έχανα αυτή τη στιγμή για τίποτα στον κόσμο.”

Η Caetano είναι το πρώτο άτομο στην οικογένεια που πηγαίνει στο πανεπιστήμιο και αποκτά πτυχίο. Είπε: “Ήταν μια θαυμάσια εμπειρία για μένα το να έχω μαζί μου τους γονείς μου στην τελετή αποφοίτησής μου. Ήταν πολύ συναισθηματική στιγμή, γιατί ήθελα εδώ και πολύ καιρό να τους κάνω περήφανους. Μ’ έχουν στηρίξει πολύ καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών μου.”

“Έπρεπε να ζήσω μακριά από το σπίτι και να δουλεύω με μερική απασχόληση σε κάθε είδους δουλειές, από καθαρίστρια μέχρι πωλήτρια, για να μπορέσω να πληρώσω τα έξοδά μου. Οι γονείς μου βοήθησαν όπου μπορούσαν. Μπορεί να μην είχαν χρήματα αλλά μου έδωσαν πολλή αγάπη, ενθάρρυνση και μου έδειξαν το σωστό δρόμο στη ζωή. Με έκαναν να νιώθω σίγουρη για τον εαυτό μου και να μην το βάζω κάτω ποτέ,” συνέχισε.

“Ο μπαμπάς μου ποτέ δεν παραπονέθηκε για την κατάστασή του. Έχει πάντα μια θετική στάση. Είναι ο ήρωάς μου επειδή, παρά τις πολλές προκλήσεις του, πάντα εργαζόταν σκληρά στα χωράφια για να μη μας λείψει τίποτα. Είναι ένας αισιόδοξος και ανιδιοτελής άνθρωπος που δεν θεωρεί τον εαυτό του ανάπηρο ή ανίσχυρο επειδή έχει ξεπεράσει το πρόβλημά του,” πρόσθεσε.

Η Caetano ότι θέλει να βελτιώσει τη ζωή των γονιών της. “Το όνειρό μου είναι να αγοράσω μια ηλεκτρική αναπηρική πολυθρόνα για τον μπαμπά μου,” είπε.

“Οι γονείς μου υποφέρουν τώρα από μερικά προβλήματα υγείας και θα εργαστώ σκληρά για να βεβαιωθώ ότι θα έχουν όλα τα φάρμακα και την υποστήριξη που χρειάζονται για να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη,” πρόσθεσε.

Photo credit: Facebook | Alexandre Caetano – Eu Conheço.

Αυτή η ιστορία μας μαθαίνει ότι ένα παιδί χρειάζεται αγάπη κι αφοσίωση για να μεγαλώσει σωστά. Αυτός ο άνθρωπος μπορεί να μην είχε λεφτά, αλλά κατάφερε να μεγαλώσει ένα παιδί με αρχές και αξίες.

διαφορετικό

Διαβάστε περισσότερα

×