11χρονο κορίτσι που επέζησε από καρκίνο αυτοκτόνησε από το μπούλινγκ των συμμαθητών της για το σημάδι που της άφησε ο καρκίνος | Sugklonistiko

11χρονο κορίτσι που επέζησε από καρκίνο αυτοκτόνησε από το μπούλινγκ των συμμαθητών της για το σημάδι που της άφησε ο καρκίνος

Smiley face
“Η Bethany Thompson είχε σγουρά μαλλιά και χαμογελούσε λίγο ‘στραβά’”, σύμφωνα με την οικογένειά της. Στην ηλικία των 11 ετών χτυπήθηκε από έναν όγκο στον εγκέφαλο ο οποίος της προκάλεσε βλάβη στα νεύρα και γι’ αυτό ‘στράβωσε’ το χαμόγελό της. Λόγω αυτού, δεχόταν bullying στο σχολείο για την ε...

“Η Bethany Thompson είχε σγουρά μαλλιά και χαμογελούσε λίγο ‘στραβά’”, σύμφωνα με την οικογένειά της.

Στην ηλικία των 11 ετών χτυπήθηκε από έναν όγκο στον εγκέφαλο ο οποίος της προκάλεσε βλάβη στα νεύρα και γι’ αυτό ‘στράβωσε’ το χαμόγελό της. Λόγω αυτού, δεχόταν bullying στο σχολείο για την εμφάνισή της, είπε η μητέρα της στο CNN.

Τον περασμένο μήνα, η Bethany και μία φίλη της έφτιαξαν αφίσες κατά του εκφοβισμού τις οποίες ήθελαν να κρεμάσουν στο σχολείο τους, στο North Lewisburg, μια μικρή πόλη κοντά στο Columbus του Ohio.

Όμως τους είπαν ότι δεν μπορούσαν να τις κολλήσουν στους τοίχους του σχολείου.

Η μητέρα της Bethany είπε στο Columbus Dispatch ότι η φίλη της κόρης της είπε ότι κάποιοι συμμαθητές τους την πείραζαν την ημέρα που τα κορίτσια επέστρεφαν με το λεωφορείο σπίτι, στις 19 Οκτωβρίου, και πως η καθημερινότητα της Bethany είχε γίνει ζοφερή.

“Της είπε ότι την αγαπούσε και ότι ήταν η καλύτερή της φίλη για πάντα,” δήλωσε στο Disputment η μητέρα της Bethany, η 34χρονη Wendy Feucht, “μετά είπε στη φίλη της ότι θα αυτοκτονούσε όταν πήγαινε στο σπίτι”.

Ο πατέρας της φίλης της τηλεφώνησε στην Feucht.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Αλλά η Bethany είχε βρει ήδη ένα γεμάτο όπλο που είχε κρυμμένο ο πατέρας της στο σπίτι. Είχε πάει στην πίσω βεράντα και τράβηξε τη σκανδάλη, σύμφωνα με την εφημερίδα Dispatch.

“Νόμιζε ότι κανείς δεν μπορούσε να τη βοηθήσει,” είπε η μητέρα της στην εφημερίδα. “Οι άνθρωποι πρέπει να ξέρουν ότι ακόμη και τα πιο ασήμαντα πράγματα μπορούν να ‘σκοτώσουν’ κάποιον”.

“Ένα κομμάτι μου λείπει,” δήλωσε η Feucht στο CNN. “Ήταν στη ζωή μου για 12 χρόνια και τώρα έχει φύγει. Τίποτα δεν θα μπορέσει να γεμίσει αυτό το κενό.

Η μητέρα της Bethany είπε στο CNN ότι μίλησε με τους υπεύθυνους του σχολείου λίγες ημέρες πριν από το θάνατο της κόρης της και της είπαν ότι ερευνούσαν την περίπτωσή της.

“Κάτι πρέπει να αλλάξει,” είπε η Feucht. “Κάτι πρέπει να γίνει ούτως ώστε να αντιμετωπίζονται γρηγορότερα τέτοιες καταστάσεις.”

Το 2014, ένα άλλο κορίτσι από το Οχάιο, η 13χρονη Emilie Olsen, αυτοκτόνησε στο σπίτι της στο Fairfield.

Η έφηβη από την Ασία δέχτηκε bullying για την καταγωγή της και για τον σεξουαλικό της προσανατολισμό, σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα του The Post. Οι γονείς της άσκησαν αγωγή κατά των σχολείων στο Fairfield City, υποστηρίζοντας ότι οι διευθυντές των σχολείων αυτών απέτυχαν να σταματήσουν τον εκφοβισμό που τελικά οδήγησε την κόρη τους στο θάνατο.

Περίπου 1 στους 5 μαθητές δήλωσαν ότι έχουν εκφοβισθεί κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2012-2013, σύμφωνα με έκθεση του 2015 του Υπουργείου Παιδείας των ΗΠΑ.

Ωστόσο, το υπουργείο δήλωσε ότι δεν μπορεί να κατηγορηθεί για τις αυτοκτονίες των νέων.

“Η σχέση μεταξύ εκφοβισμού και αυτοκτονίας είναι πολύπλοκη,” αναφέρει το StopBullying.gov, μια ιστοσελίδα που διαχειρίζεται το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. “Πολλές αναφορές των μέσων ενημέρωσης υπεραπλουστεύουν αυτή τη σχέση, υπονοώντας ή δηλώνοντας άμεσα ότι ο εκφοβισμός μπορεί να προκαλέσει αυτοκτονία. Τα γεγονότα λένε μια διαφορετική ιστορία. Είναι επικίνδυνο να παρουσιάζεται ο εκφοβισμός ως «αιτία» ή «λόγος» αυτοκτονίας ή να υποδεικνύεται ότι η αυτοκτονία αποτελεί φυσική απάντηση στον εκφοβισμό.”

Σαράντα εννέα κράτη έχουν νόμους κατά του εκφοβισμού, σύμφωνα με την κυβερνητική ιστοσελίδα.

Bethany Thompson. (Courtesy of Wendy Feucht)

Μετά το θάνατο της Bethany, οι γονείς της μοιράζονται τις φωτογραφίες της στα social media, δείχνοντας το κορίτσι με τη λεζάντα: «Είμαι ενάντια στον εκφοβισμό».

“Δεν γνώριζα ποτέ την έκταση του”, δήλωσε ο 37χρονος πατέρας της Bethany, Paul Thompson. “Ήταν πάντα χαρούμενη όταν ήταν μαζί μου.”

“Ήταν η πριγκίπισσα μου, αυτό είναι το κοριτσάκι μου. Η ζωή μου περιστρέφεται γύρω της,” είπε στο CNN.

Σύμφωνα με τη νεκρολογία της, η Bethany αγαπούσε το κολύμπι, τη ζωγραφική, τα ψώνια, τη μουσική, και τα Pokemon. Αγαπούσε επίσης όλα τα ζώα, την ιππασία και την οικογένειά της. ”

Η οικογένεια και οι φίλοι της έθαψαν την Bethany στο Βόρειο Λιούισμπουργκ.

“Θέλω να στείλω τις θερμές μου ευχαριστίες σε όλους εσάς που ήσασταν δίπλα μας και σε όσους στείλατε τις προσευχές σας, αυτή είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για όλους μας. Ο εκφοβισμός είναι πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα τώρα από όταν ήμασταν εμείς στο σχολείο. Θέλω να θυμάστε ότι το μικρό μας κορίτσι έχει χάσει τη μάχη του με τις δοκιμασίες της ζωής,” γράφει ο πατριός της, Jared Feucht, σε μια ανάρτησή του στο Facebook.

Οι δάσκαλοι και οι διευθυντές των σχολείων πρέπει να πάρουν θέση άμεσα. Το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Είναι άδικο να χάνονται ανθρώπινες ζωές από αυτή τη φρικτή μάστιγα.

διαφορετικό

Διαβάστε περισσότερα

×