Τα 5 πιο παράξενα και εντυπωσιακά μέρη του Πλανήτη, που υπόσχονται να σας εντυπωσιάσουν | Sugklonistiko
cazoo.gr
cazoo.gr
paraxena merh

Τα 5 πιο παράξενα και εντυπωσιακά μέρη του Πλανήτη, που υπόσχονται να σας εντυπωσιάσουν

Smiley face
Πολλές φορές το ξεχνάμε, δεν είμαστε όμως το κέντρο του πλανήτη. Δε δημιουργήθηκε «για τα μάτια μας και μόνο». Όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί είναι κάτοικοι της Γης και έχουν τα ίδια δικαίωματα με εμάς. Ζωή υπάρχει παντού, είτε τη βλέπουμε είτε όχι, και ο πλανήτης μας είναι γεμάτος με μαγευτικά μέρη γι...

Πολλές φορές το ξεχνάμε, δεν είμαστε όμως το κέντρο του πλανήτη. Δε δημιουργήθηκε «για τα μάτια μας και μόνο». Όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί είναι κάτοικοι της Γης και έχουν τα ίδια δικαίωματα με εμάς.

Ζωή υπάρχει παντού, είτε τη βλέπουμε είτε όχι, και ο πλανήτης μας είναι γεμάτος με μαγευτικά μέρη για τη φιλοξενία της.

5. Τρίγωνο των Βερμούδων
Επίσης γνωστή με το όνομα «Το Τρίγωνο του Διαβόλου» αυτή η τοποθεσία αποτελεί μυστήριο εδὠ και πολλά χρόνια, καθώς όποιο πλοίο ή αεροπλάνο πλησιάσει, απλά εξαφανίζεται!

Τα τρία σημεία που σχηματίζουν αυτό το τρίγωνο είναι οι περιοχές Βερμούδες, Φλόριντα και το Πουέρτο Ρίκο και πρώτος αναφέρθηκε σε αυτό ο Vincent Gaddis, το 1964.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Ορισμένοι υποστηρίζουν πως ο λόγος της εξαφάνισης πλοίων, αεροπλάνων και των επιβατών τους, είναι κάποια δυσλειτουργία στα συστήματα πλοήγησης, που μπερδεύει τους πιλότους με αποτέλεσμα να ρίχνουν τα αεροπλάνα στο βυθό της θάλασσας. Όσο όμως και να θέλουν να λύσουν αυτό το μυστήριο, κανείς πλέον δεν τολμάει να επισκεφτεί το μέρος…

4. Pamukkale (Τουρκία)
Οι φυσικές «πισίνες» Pamukkale που βρίσκονται στην Τουρκία είναι ακόμη ένα φαινόμενο που δε μπορεί να εξηγηθεί. Κανείς δε γνωρίζει πως ή πότε σχηματίστηκαν, αποτελούν όμως πόλο έλξης για τους τουρίστες κάθε χρόνο.

1428133533-d0096ec6c83575373e3a21d129ff8fef

Σύμφωνα με μια εκδοχή, χιλιάδες χρόνια πριν αυτή η περιοχή διαμορφώθηκε από πολλαπλούς, ισχυρούς σεισμούς με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολυάριθμες κοιλότητες θερμοπηγών.

Εάν σκέφτεστε να επισκεφθείτε την περιοχή, πλέον είναι αργά, καθώς η UNESCO απαγόρευσε τον τουρισμό εκεί, προκειμένου να διατηρήσει το μέλος αναλλοίωτο.

3. Νησί Suqatra (Υεμένη)
Αν περιγράφαμε πως φανταζόμαστε τα πρώτα χρόνια του πλανήτη μας ή μια εικόνα του παραδείσου, δε θα τα καταφέρναμε τόσο καλά όσο η φύση, σε αυτό το νησί.

Είναι η εικόνα ενός παράξενου και ταυτόχρονα παραδεισένιου κόσμου, ένα κομμάτι γης που αποκόπηκε από τον υπόλοιπο κόσμο πριν από 6 εκατομμύρια χρόνια περίπου και φιλοξενεί γύρω στα 900 είδη περίεργων και ασυνήθιστων φυτών.

1428134097-032b2cc936860b03048302d991c3498f

Θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι το δώρο της Μητέρας Φύσης στον άνθρωπο… Αρκεί να μη το καταστρέψουμε και αυτό…

2. Η Μπλε Σπηλιά του Belize
Βρίσκεται στις Μπαχάμες και όπως και το όνομα υπονοεί, βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

1428134373-18e2999891374a475d0687ca9f989d83

Σύμφωνα με τους δύτες που την έχουν εξερευνήσει, στις κοιλότητές της φιλοξενούνται πολυάριθμα πλάσματα, άγνωστα ακόμη στον άνθρωπο. Το βάθος της αγγίζει τα 14 χιλιόμετρα, ενώ πολλά από τα «δωμάτια» είναι γεμάτα με σταλαγμίτες και σταλακτίτες.

1. Το «μάτι» της Αφρικής (Μαυριτανία)
Την ονομασία την πήρε λόγω της ομοιότητας της περιοχής με το ανθρώπινο μάτι, όταν βλέπεται από το διάστημα. Θεωρείται πως πρόκειται για μια ελλιπτική -ως ένα βαθμό- κατασκευή, κοντά στα 40 χιλιόμετρα διάμετρο, από πυρογενές πέτρωμα.

Κανείς δε γνωρίζει πως δημιουργήθηκε, αν και κάποιοι υποστηρίζουν πως οφείλεται σε πυρηνική έκρηξη, χιλιάδες χρόνια πριν.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα

×