Η λεοπάρδαλη του χιονιού δεν είναι πια είδος προς εξαφάνιση | Sugklonistiko

Η λεοπάρδαλη του χιονιού δεν είναι πια είδος προς εξαφάνιση

Smiley face
Η όμορφη και εξωτική λεοπάρδαλη του χιονιού έχει αναφερθεί ως «απειλούμενη» από το 1972, αλλά μια αχτίδα ελπίδας ξεκινά τώρα για τις γάτες του βουνού. Μετά από μια τριετή αξιολόγηση του ποσοστού μείωσης του πληθυσμού, η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) έχει αναβαθμίσει την κατάσταση τ...

Η όμορφη και εξωτική λεοπάρδαλη του χιονιού έχει αναφερθεί ως «απειλούμενη» από το 1972, αλλά μια αχτίδα ελπίδας ξεκινά τώρα για τις γάτες του βουνού. Μετά από μια τριετή αξιολόγηση του ποσοστού μείωσης του πληθυσμού, η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) έχει αναβαθμίσει την κατάσταση της λεοπάρδαλης του χιονιού σε «ευάλωτη».

«Το είδος εξακολουθεί να αντιμετωπίζει υψηλό κίνδυνο εξαφάνισης στη φύση και πιθανότατα να μειώνεται,» δήλωσε ο διατηρητής Τομ Μακ Άρθι. «Απλά όχι με το ρυθμό που είχε προηγουμένως πιστευτεί.» Οι λεοπαρδάλεις του χιονιού κυνηγιούνται για το παχύ δέρμα και τα οστά τους, κάτι το οποίο οδηγεί σε μείωση του ενήλικου πληθυσμού στην άγρια ​​φύση.

Ενώ ο κόσμος θα πρέπει να ανησυχεί πολύ για την κατάσταση των λεοπαρδάλων του χιονιού, μπορούμε τουλάχιστον να γιορτάσουμε τη νέα τους κατάσταση ως μια μικρή νίκη στον αγώνα για την επιβίωσή τους.

Οι λεοπαρδάλεις του χιονιού προέρχονται από την Κεντρική Ασία και θεωρούνται συνεπώς σημαντικά σύμβολα της μητρικής καταγωγής στο Καζακστάν, το Κιργιζιστάν και σε μέρη της Ρωσίας. Μετακινηθείτε προς τα κάτω για να απολαύσετε αυτή την εκπληκτική γάτα σε όλη της τη δόξα.

#1

HecklingHyena

#2

Tiefenschaerfe

#3

MrXhin

#4

guicoelho

#5

sooper-deviant

#6

arip

#7

Johannes Nollmeyer

#8

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Ken2407

#9

HecklingHyena

#10

darkSoul4Life

#11

elke.os

#12

Marija Bernatonyte

#13

~ WessexWill ~

#14

Uwe Gibkes

#15

andrefuz

#16

Abeselom Zerit

#17

tibrooster

#18

Abeselom Zerit

#19

Urs Witschi

#20

Wayne Hewitt

#21

Christian Mladik

#22

Stacy Woolhouse

#23

Margaret Kearns

#24

Urs Witschi

#25

Gary Brookshaw

#26

photo-sommer

#27

Alida Jorissen

#28

MickMickNYC

#29

Ronald Coulter

#30

SheltieWolf

#31

Olga Gladysheva

#32

elke.os

#33

Flame-of-the-Phoenix

#34

Briana May

#35

Cath Schneider

#36

http://andrewskelton.net

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα

×