14 λάθη που κάθε ιδιοκτήτης κατοικίδιου κάνει καθημερινά | Sugklonistiko

14 λάθη που κάθε ιδιοκτήτης κατοικίδιου κάνει καθημερινά

Smiley face
Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων είναι σε θέση να δείξουν την στοργή και την αγάπη τους όπως κανείς άλλος. Και όχι μόνο στα ζώα. Ωστόσο, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι μερικές φορές τα κατοικίδια ζώα μας δεν επωφελούνται από τη συμπεριφορά μας. 14. Αγκαλιές και φιλιά © depositphotos   © depositphoto...

Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων είναι σε θέση να δείξουν την στοργή και την αγάπη τους όπως κανείς άλλος. Και όχι μόνο στα ζώα.

Ωστόσο, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι μερικές φορές τα κατοικίδια ζώα μας δεν επωφελούνται από τη συμπεριφορά μας.

14. Αγκαλιές και φιλιά

© depositphotos   © depositphotos

Κάθε φορά που περνάμε δίπλα από τη γάτα ή τον σκύλο μας, έχουμε την επιθυμία να τα αρπάξουμε και να τα αγκαλιάσουμε. Δυστυχώς, για αυτά είναι μια αγχωτική κατάσταση επειδή δεν συμβαίνει ποτέ στον ζωικό κόσμο, οπότε το κατοικίδιο ζώο σας πιθανώς αισθάνεται μπερδεμένο.

Η συμβουλή μας: Μπορείτε να διδάξετε το κατοικίδιο ζώο σας να ανταποκρίνεται στην εντολή «επάνω» έτσι ώστε να μάθει να σηκώνεται για να το αγκαλιάσετε.

13. Ξυπνάτε ένα κατοικίδιο όποτε θέλετε

© depositphotos   © depositphotos

Ακριβώς όπως προσπαθείτε να είστε ήσυχοι όταν ένα μέλος της οικογένειας παίρνει έναν υπνάκο, έτσι πρέπει να σέβεστε το δικαίωμα του κατοικίδιου σας να κοιμάται άνετα. Να θυμάστε πάντα ότι οι ξαφνικές αφυπνίσεις είναι αγχωτικές για τα κατοικίδια ζώα.

Η συμβουλή μας: Δεν χρειάζεται να βάζετε για ύπνο τη γάτα ή το σκύλο σας σαν μωρό. Αρκεί να μην τα ενοχλεί κανείς χωρίς λόγο.

12. Το κοιτάτε επίμονα

© depositphotos   © depositphotos

Όταν κάποιος μας κοιτάζει επίμονα, τείνουμε να αισθανόμαστε άβολα. Στον ζωικό κόσμο, αυτό σημαίνει ότι ένα ζώο βρίσκεται σε κίνδυνο και πρέπει να είναι προετοιμασμένο για μια μάχη.

Η συμβουλή μας: Ενώ θαυμάζετε το κατοικίδιο ζώο σας, κάντε το με διακριτικό τρόπο. Αποφύγετε να κοιτάτε απευθείας στα μάτια τους, έτσι ώστε να μην κάνετε τη γάτα ή το σκυλί σας νευρικό.

11. Τιμωρείτε ένα κατοικίδιο που πήρε το φαγητό που αφήσατε έξω.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

© depositphotos   © depositphotos

Απλά θυμηθείτε πόσες φορές αφήσατε κάτι νόστιμο στο τραπέζι της κουζίνας, απλώς για να επιστρέψετε και να δείτε ότι δεν είναι πια εκεί. Η πρώτη αντίδραση είναι προφανώς να τιμωρήσουμε τον μικρό κλέφτη, αλλά ξανασκεφτείτε το. Τα ζώα έχουν φυσικά ένστικτα και δεν μπορούν να αντισταθούν επειδή δεν διαθέτουν μηχανισμό αυτοελέγχου.

Η συμβουλή μας: Μην δελεάζετε ή προκαλείτε το κατοικίδιο ζώο σας, ελπίζοντας ότι θα καταφέρει να αντισταθεί. Βάλτε όλα τα «ανθρώπινα» τρόφιμα στο ψυγείο ή στα ντουλάπια πριν φύγετε από τον χώρο.

10. Χρησιμοποιείται διαφορετικές λέξεις για την ίδια εντολή

© depositphotos   © depositphotos

Το «Φέρε τη μπάλα!» και το «Βρες το παιχνίδι σου» καταχωρούνται ως 2 τελείως διαφορετικά πράγματα στον εγκέφαλο του κατοικίδιου ζώου σας, πιθανότατα θα μπερδευτεί και το παιχνίδι θα χαλάσει.

Η συμβουλή μας: Χρησιμοποιήστε μία λέξη / φράση μόνο για μία εντολή.

9. Αφήνετε το κατοικίδιο σας να τεμπελιάζει όλη μέρα

© depositphotos   © depositphotos

Τα ζώα χρειάζονται σωματική δραστηριότητα ακριβώς όπως και οι άνθρωποι. Ακόμα κι αν η γάτα ή το σκυλί σας είναι αρκετά μικρό για να χρησιμοποιήσετε ένα δίσκο για παιχνίδι, θα πρέπει να τα βγάζετε έξω για μια βόλτα. Η έλλειψη άσκησης μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία ή σε κοινά προβλήματα.

Η συμβουλή μας: Προσπαθήστε να βρείτε χρόνο για να βγείτε έξω με το κατοικίδιο ζώο σας τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Μπορείτε να παίξετε ή απλά να τρέξετε μαζί.

8. «Είναι εντάξει»

© depositphotos   © depositphotos

Τα κατοικίδια μας πάντα αισθάνονται όταν κάτι «κακό» πρόκειται να συμβεί. Εάν η γάτα ή ο σκύλος σας φοβούνται να κάνουν μπάνιο, ενδέχεται να τρέξουν και να κρυφτούν μόλις ανοίξετε το νερό. Προσπαθούμε να λογοδοτήσουμε μαζί τους σαν να ήταν άνθρωποι, αλλά είναι άχρηστο να τα ηρεμήσουμε με απλές φράσεις όπως «Είναι εντάξει!» Και «Μην ανησυχείς». Αντίθετα, για αυτά οι λέξεις αυτές θα συνδέονται πάντα με δυσάρεστες διαδικασίες.

Η συμβουλή μας: Μην προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε οποιεσδήποτε «παρήγορες» λέξεις. Πράξτε φυσικά – θα βοηθήσει το κατοικίδιο ζώο σας να αισθάνεται λιγότερο ανήσυχο.

7. Μοιράζεστε το φαγητό σας μαζί τους

© depositphotos   © depositphotos

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντισταθείτε στο μοίρασμα του γεύματος σας με ένα κατοικίδιο ζώο. Ωστόσο, είναι απαραίτητο. Δυστυχώς, το φαγητό μας δεν είναι κατάλληλο για ζώα. Αν θέλετε ο μικρός φίλος σας να έχει καλή υγεία, η καλύτερη επιλογή είναι να πάτε σε έναν κτηνίατρο που θα σας δώσει επιλογές για διαφορετικά γεύματα.

Η συμβουλή μας: Μην επιτρέπετε ποτέ στο κατοικίδιο ζώο σας να τρώει επεξεργασμένο ή γρήγορο φαγητό. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, επικοινωνήστε πάντα με έναν ειδικό για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα υγείας για το κατοικίδιο ζώο σας.

6. Όλα τα κατοικίδια σας χρησιμοποιούν την ίδια τουαλέτα

© depositphotos   © depositphotos

Θα ήταν πολύ βολικό αν οι γάτες σας μπορούσαν να μοιράζονται την ίδια τουαλέτα μεταξύ τους. Όμως, στην πραγματικότητα, κάθε πλάσμα χρειάζεται τον προσωπικό του χώρο, ιδιαίτερα οι υπερήφανες γάτες. Αγοράστε μια ξεχωριστή τουαλέτα με άμμο για κάθε ένα από τα κατοικίδια ζώα σας. Καλύτερα, βάλτε τα γύρω από την περίμετρο του σπιτιού.

Η συμβουλή μας: Πριν πάρετε ένα κατοικίδιο ζώο, βεβαιωθείτε ότι είστε σε θέση να δημιουργήσετε όλες τις προϋποθέσεις για την ευτυχισμένη ζωή του.

5. Φωνάζετε στο κατοικίδιο σας κάθε φορά που κάνει λάθος ή είναι ανυπάκουο

© imgur

Τα κατοικίδια ζώα μας έχουν και συναισθήματα. Μπορούν να καταλάβουν απόλυτα όταν έκαναν κάτι λάθος και μπορούν ακόμη να αισθάνονται ενοχές ή ντροπή. Θυμηθείτε ότι είναι δική σας δουλειά να μεγαλώσετε σωστά ένα κατοικίδιο ζώο και δεν μπορείτε να το κατηγορήσετε για τα λάθη σας. Μπερδεύονται μόνο όταν δεν εξηγείτε κάτι σωστά.

Η συμβουλή μας: Ανεξάρτητα από το πόσο ενοχλητικό είναι για εσάς όταν το κατοικίδιο ζώο σας κακομάθει, προσπαθήστε να είστε ήρεμοι και συνεπείς για να το διδάξετε αυτό που πρέπει και δεν πρέπει να κάνει. Αν απλά φωνάζετε με θυμό όλη την ώρα, τα ζώα μπερδεύονται και φοβούνται, γεγονός που κάνει την κατάσταση χειρότερη.

4. Τους αφήνετε υπερβολική ποσότητα τροφής

© depositphotos   © depositphotos

Πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να αφήνουν περισσότερη τροφή για το κατοικίδιό τους από ό, τι χρειάζεται, σε περίπτωση που πεινάει όταν δεν είναι στο σπίτι. Μπορεί να φαίνεται σαν μια στοχαστική λύση, αλλά οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους και προβλήματα υγείας. Αυτό συμβαίνει επειδή τα κατοικίδια ζώα μας τρώνε κάθε φορά που βλέπουν φαγητό, ακόμα κι αν δεν πεινούν πραγματικά.

Η συμβουλή μας: Πάντα να βάζετε τις σωστές μερίδες ανάλογα με την ράτσα, το βάρος και την ηλικία του κατοικίδιου ζώου σας. Είναι συνήθως γραμμένα στη συσκευασία. Εάν έχετε αμφιβολίες, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρο.

3. Δεν το εκπαιδεύετε έγκαιρα

© depositphotos

Το να είστε σκληροί και επίμονοι με ένα κουτάβι ή ένα γατάκι είναι δύσκολο. Πιστεύουμε ότι ο χρόνος για εκπαίδευση θα υπάρχει πάντα, αλλά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Όσο πιο γρήγορα αρχίσετε να εκπαιδεύετε το κατοικίδιο ζώο σας και του εξηγείτε τι είναι σωστό και τι είναι λάθος, τόσο πιο εύκολο θα είναι να μάθουν και να καταλάβουν.

Η συμβουλή μας: Πρέπει να εξηγήσετε αμέσως το λάθος στο κατοικίδιου ζώου σας. Αν έρθετε σπίτι και δείτε μια λακκούβα, μην σπαταλάτε τον χρόνο σας. Το κατοικίδιο σας δεν θα καταλάβει γιατί είστε θυμωμένοι. Επίσης, μην ξεχάσετε να επαινέσετε τον τετράποδο φίλο σας κάθε φορά που κάνει κάτι σωστό. Αυτό θα δημιουργήσει θετικές συσχετίσεις με την καλή συμπεριφορά.

2. Τα αφήνετε μόνα τους για πάρα πολλές ώρες

© depositphotos

Πιστεύουμε ότι όταν βρισκόμαστε μακριά, ένα κατοικίδιο μπορεί να διασκεδάσει ή να κοιμηθεί μόνο του. Αυτό δεν είναι απολύτως αληθές. Όταν τα σκυλιά και οι γάτες είναι μόνα τους για περισσότερο από μερικές ώρες, γίνονται νευρικά και λυπημένα. Μην αφήνετε ποτέ το κατοικίδιό σας μόνο του για περισσότερο από 1-2 ημέρες και σιγουρευτείτε πάντα ότι έχουν όλα όσα μπορεί να χρειαστούν πριν φύγετε.

Η συμβουλή μας: Εάν πρέπει να φύγετε για τη νύχτα, καλέστε έναν συγγενή ή έναν φίλο για να μείνει μαζί του. Μπορείτε επίσης να σκεφτείτε να πάρετε άλλον ένα κατοικίδιο φίλο στο ζωάκι σας.

1. Ξεχνάτε ότι ο κόσμος τους περιστρέφεται γύρω από εσάς

© mmurdock91

Ακριβώς όπως τα μωρά, τα κατοικίδια ζώα σας χρειάζονται προσοχή. Εκτός από το φαγητό και τις βόλτες τους, θα πρέπει πάντα να βρίσκετε χρόνο να παίξετε με το κατοικίδιο σας και να του δείχνετε την αγάπη σας. Και οι γάτες και τα σκυλιά λατρεύουν να περνούν χρόνο με τους ανθρώπους.

Η συμβουλή μας: Ποτέ μην ξεχνάτε ή υποτιμάτε πόσο σημαντικοί είστε για το κατοικίδιο ζώο σας.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα

×