Βόλος: Πανικός μέσα στο ασανσέρ της εφορίας – Δεν σταμάτησε στο ισόγειο όπως πίστευαν όλοι! | Sugklonistiko
ολοιφ

Βόλος: Πανικός μέσα στο ασανσέρ της εφορίας – Δεν σταμάτησε στο ισόγειο όπως πίστευαν όλοι!

Smiley face
Το ασανσέρ ξεκίνησε για το ισόγειο και ύστερα από λίγο οι φωνές εκείνων που βρίσκονταν μέσα ξεσήκωσαν το κτήριο της εφορίας. Οι ειδικοί έλυσαν το μυστήριο… Στο υπέρβαρο του φορτίου των επιβαινόντων οφείλεται σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες το ατύχημα με τον ανελκυστήρα που σημειώθηκε προχθές τ...

Το ασανσέρ ξεκίνησε για το ισόγειο και ύστερα από λίγο οι φωνές εκείνων που βρίσκονταν μέσα ξεσήκωσαν το κτήριο της εφορίας. Οι ειδικοί έλυσαν το μυστήριο…
Στο υπέρβαρο του φορτίου των επιβαινόντων οφείλεται σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες το ατύχημα με τον ανελκυστήρα που σημειώθηκε προχθές το πρωί στο ακίνητο της οδού Ξενοφώντος, όπου στεγάζονται η Α’ και η Β’ ΔΟΥ Βόλου, το δασαρχείο καθώς και αρκετά γραφεία ιδιωτών. Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε αυτοψία στον ανελκυστήρα από 12μελές κλιμάκιο όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών, παρουσία των συντηρητών και της ιδιοκτήτριας εταιρείας ανελκυστήρων. Η εταιρεία προσκόμισε όλα τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα των συντηρήσεων που έχουν γίνει και οι οποίες φέρεται να επιβεβαιώθηκαν και από τον έλεγχο που έγινε χθες, στον οποίο δεν βρέθηκε τίποτα το επιλήψιμο.

πεσ

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Διαπιστώθηκε πως στο ασανσέρ οι συντηρήσεις γίνονταν σε τακτά χρονικά διαστήματα και σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία. Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, το απότομο σταμάτημα του ασανσέρ περίπου 40 εκατοστά κάτω από το ισόγειο, οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν υπερφορτωμένο. Χθες έγινε γνωστό πως στον ανελκυστήρα αρχικά εισήλθαν τρία άτομα από τον 4ο όροφο. Στον 1ο όροφο το ασανσέρ σταμάτησε κανονικά και ανέβηκαν άλλα 3 άτομα. Κατεβαίνοντας στο ισόγειο, ο ανελκυστήρας μπλόκαρε λόγω του συνολικού βάρους που ξεπερνούσε τα 400 κιλά, με αποτέλεσμα να σταματήσει με ένα δυνατό ταρακούνημα κάτω από την είσοδο του κτιρίου.

Η ιδιοκτήτρια της εταιρείας, η οποία προσήχθη χθες στην αστυνομία στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αφέθηκε ελεύθερη αμέσως με εντολή εισαγγελέα. Καλά πληροφορημένες πηγές τόνιζαν χθες πως από την στιγμή που αποδειχτεί, με βάση και το υλικό της δικογραφίας, πως ο κλωβός σταμάτησε μεταξύ ισογείου και υπογείου λόγω υπερφόρτωσης, η δικογραφία δεν πρόκειται να φτάσει μέχρι την αίθουσα των δικαστηρίων. Ορισμένοι πάντως από τους επιβαίνοντες που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου και παρέμειναν για νοσηλεία προληπτικά, στις καταθέσεις τους ζήτησαν να αναζητηθούν ευθύνες για ψυχική οδύνη.

πεσ1

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Θα πρέπει να σημειωθεί πως στο χθεσινό έλεγχο το κλιμάκιο που ανέλαβε την αυτοψία έκανε φύλλο και φτερό τον ανελκυστήρα χωρίς να διαπιστώσει τίποτα το επιλήψιμο. Αντιθέτως, η εκτίμηση η οποία φαίνεται πως είναι επικρατούσα αυτή τη στιγμή ως προς τα αίτια του συμβάντος, αφορά στην υπερφόρτωση του κλωβού. Στην αυτοψία συμμετείχαν εκπρόσωποι του Τμήματος Δόμησης της Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς επίσης και οι συντηρητές και η υπεύθυνη της εταιρείας.

Μεταξύ άλλων έγινε εξονυχιστικός μηχανικός έλεγχος στον ανελκυστήρα, ο οποίος μόλις τέθηκε σε λειτουργία δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα, ενώ τις επόμενες μέρες με προτροπή και της εταιρείας συντηρήσεων θα γίνει και νέα επιθεώρηση, αυτή τη φορά με το αντίστοιχο βάρος το οποίο εκτιμάται πως είχε κατά τη διάρκεια του συμβάντος.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Διαβάστε περισσότερα

×