Τραγωδία με δύο νεκρούς στη Λακωνία: Άκουσε ικεσίες, πήγε για βοήθεια, αλλά έχασε τη ζωή του κι αυτός | Sugklonistiko
cazoo.gr
cazoo.gr

Τραγωδία με δύο νεκρούς στη Λακωνία: Άκουσε ικεσίες, πήγε για βοήθεια, αλλά έχασε τη ζωή του κι αυτός

Smiley face
Θρήνος στη Λακωνία με τον βάναυσο θάνατο δυο αντρών μέσα σε αντλιοστάσιο στη Σκάλα. Στις 8:45 περίπου το πρωί της Τρίτης, ένα συνεργείο ιδιωτικού εργολάβου προσπάθησε να καθαρίσει το αντλιοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού της περιοχής. Ανάμεσα στους εργαζόμενους, ένας 22χρονος, ο Γ.Δ., κι ένας 51χρο...

Θρήνος στη Λακωνία με τον βάναυσο θάνατο δυο αντρών μέσα σε αντλιοστάσιο στη Σκάλα.

Στις 8:45 περίπου το πρωί της Τρίτης, ένα συνεργείο ιδιωτικού εργολάβου προσπάθησε να καθαρίσει το αντλιοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού της περιοχής. Ανάμεσα στους εργαζόμενους, ένας 22χρονος, ο Γ.Δ., κι ένας 51χρονος Βούλγαρος, όπως σας έχει ενημερώσει ήδη το star.gr.

Πρώτος ο 22χρονος κατέβηκε στα λύματα και, από τις αναθυμιάσεις, ζαλίστηκε κι άρχισε να φωνάζει βοήθεια. Ο 51χρονος έσπευσε να βοηθήσει, ζαλίστηκε κι αυτός, όμως, και πέθανε ακαριαία. 

Ο Γ.Δ.

Ο 22χρονος συνέχισε να φωνάζει, με όλη τη δύναμή του, ελπίζοντας κάποιος να τον ακούσει και να τον απεγκλωβίσει. Όντως, οι κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής άκουσαν τις απεγνωσμένες κραυγές του και μαζεύτηκαν στο σημείο, ενώ κάλεσαν και την Πυροσβεστική. Ανάμεσα σε αυτούς, και ο 37χρονος Βασίλης Αλεξανδρής, που δούλευε σε σούπερ μάρκετ της περιοχής.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Παρά τις προειδοποιήσεις και τις ανησυχίες που εξέφραζαν οι κάτοικοι, ο Βασίλης ήταν ανένδοτος: θα κατέβαινε να βοηθήσει, όπως και να ‘χε! Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας από τους κατοίκους, χημικός στο επάγγελμα, που είχαν συγκεντρωθεί, είπε: «Μην κατεβαίνετε, θα πεθάνετε!». Ο 37χρονος, με ηρωισμό κι αυταπάρνηση, απάντησε: «Τι φοβάστε; Πάμε να βοηθήσουμε τα παιδιά!».

Ο Βασίλης Αλεξανδρής

Μαζί, λοιπόν, με έναν 66χρονο, ξεκίνησαν την επιχείρηση της διάσωσης των δυο αντρών. Στην πορεία, όμως, όπως όλοι οι προηγούμενοι, ζαλίστηκαν από τις αναθυμιάσεις. Στο μεταξύ, ήρθε και η Πυροσβεστική και τους απεγκλώβισε.

Ο Γ.Δ.

Όπως προαναφέρθηκε, ο 51χρονος πέθανε επιτόπου στο αντλιοστάσιο. Ο 22χρονος μεταφέρθηκε σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο Τρίπολης κι από εκεί στην Αθήνα, εξαιτίας της κρισιμότητας της κατάστασής του. Ο δε 66χρονος νοσηλεύεται στοΝοσοκομείο της Σπάρτης.

Ο Βασίλης Αλεξανδρής

Όσο για τον 37χρονο ήρωα Βασίλη; Ανασύρθηκε ζωντανός, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, όπου διαπιστώθηκε το πόσο σοβαρή ήταν η κατάστασή του και εκτιμήθηκε ότι έπρεπε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Σπάρτης. Στο δρόμο, κατά τη μεταφορά, κατέληξε.Οι αυτόπτες μάρτυρες, μάλιστα, αναφέρουν ότι ο 37χρονος ήταν πρησμένος στην κοιλιά και το κεφάλι του, εξαιτίας των αναθυμιάσεων.

Ο Γ.Δ.

Νοσηλεύονται, επίσης, και πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα, χωρίς, όμως, η υγεία τους να διατρέχει σοβαρό κίνδυνο.

Η σορός του 37χρονου βρίσκεται στην Πάτρα για νεκροψία.

Ο Βασίλης Αλεξανδρής

Οι κάτοικοι της Σκάλας δηλώνουν συγκλονισμένοι. Μιλούν για ένα γελαστό παιδί, κοινωνικό, πάντα με το χαμόγελο και πρόθυμο να βοηθήσει. Που με οδηγό το φιλότιμό του και θυσιάζοντας τη ζωή του έτρεξε να βοηθήσει τους συνανθρώπους του.

Τους βασανίζουν, όμως, κι αναπάντητα ερωτήματα: ποιος ήταν ο εργολάβος που δεν ήξερε ότι στον βιολογικό δεν πρέπει να πάει κανείς, χωρίς ειδικό εξοπλισμό; Γιατί δεν υπήρχε μια επιγραφή, για όσους δεν το γνώριζαν; Ερωτήματα που θα έπρεπε να ταλανίζουν όλη την ελληνική κοινωνία.

[star] [protothema]

 

Διαβάστε περισσότερα

×