Ρομπότ αυτοκτόνησε για πρώτη φορά βουτώντας σε λιμνούλα σε εμπορικό κέντρο | Sugklonistiko
cazoo.gr
cazoo.gr

Ρομπότ αυτοκτόνησε για πρώτη φορά βουτώντας σε λιμνούλα σε εμπορικό κέντρο

Smiley face
Ένα ρομπότ αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του, βουτώντας σε λιμνούλα του Georgetown Waterfront, γνωστού εμπορικού κέντρου στην Ουάσιγκτον στις Η.Π.Α. Το «άτυχο» ρομπότ εργαζόταν ως προσωπικό ασφαλείας στο εμπορικό κέντρο και φαίνεται να έχασε το προσανατολισμό του όταν συνέβη το μοιραίο περιστατικ...

Ένα ρομπότ αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του, βουτώντας σε λιμνούλα του Georgetown Waterfront, γνωστού εμπορικού κέντρου στην Ουάσιγκτον στις Η.Π.Α.

Το «άτυχο» ρομπότ εργαζόταν ως προσωπικό ασφαλείας στο εμπορικό κέντρο και φαίνεται να έχασε το προσανατολισμό του όταν συνέβη το μοιραίο περιστατικό.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Το συγκεκριμένο ρομπότ αποτελεί έναν οικονομικό τρόπο περιπολίας σε δημόσιους χώρους, αφού χρειάζεται μόνο εφτά δολάρια ανά ώρα για τη ενοικίαση του και αν ανιχνεύσει ότι κάτι πάει λάθος, μπορεί να σφυρίξει και να κάνει δυνατούς θορύβους για να αποτρέψει φασαρίες και εγκληματικές ενέργειες.

Ειδικότερα, όταν το ρομπότ είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον γύρω του και να κρίνει αν συμβαίνει κάτι περίεργο, χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό μικροφώνων, ψηφιακών καμερών και άλλων αισθητήρων.

Στο μέλλον αναμένεται να αποκτηθούν και άλλα χαρακτηριστικά όπως ανίχνευση όπλων και τεχνητή νοημοσύνη.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι νωρίτερα αυτό το έτος, το ρομπότ Knightscope είχε βοηθήσει την αστυνομία στη σύλληψη ενός μεθυσμένου άντρα, που δημιουργούσε προβλήματα.

[ΒΒC] [nymag] [tvxs]

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα

×