Προσβλητική ταξιδιωτική οδηγία από το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής για την Ελλάδα | Sugklonistiko

Προσβλητική ταξιδιωτική οδηγία από το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής για την Ελλάδα

Smiley face
Σε μια άκρως προκλητική και προσβλητική ανακοίνωση προέβη το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, προειδοποιώντας τους Τούρκους τουρίστες που σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένων και των νησιών), αλλά και να επισκεφτούν την περιοχή λόγω του Κουρμπάν Μπαϊράμ. Συγκεκριμένα και σύμφω...

Σε μια άκρως προκλητική και προσβλητική ανακοίνωση προέβη το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, προειδοποιώντας τους Τούρκους τουρίστες που σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένων και των νησιών), αλλά και να επισκεφτούν την περιοχή λόγω του Κουρμπάν Μπαϊράμ.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με άρθρο του Ελεύθερου Τύπου, με ταξιδιωτική οδηγία τους εφιστά την προσοχή ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα προσωπικά αντικείμενά τους, προσομοιάζοντας στην ουσία την Ελλάδα με τριτοκοσμική χώρα που μαστίζεται από εγκληματικότητα.

Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωσή του το Προξενείο τονίζει ότι οι τουρίστες για να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα ούτε στην είσοδο, αλλά ούτε και στη διάρκεια του ταξιδιού τους, να είναι βέβαιοι πως στα διαβατήριά τους δεν υπάρχει σφραγίδα εισόδου εξόδου από την KKTC, δηλαδή το κυπριακό ψευδοκράτος.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Η ανακοίνωση του τουρκικού προξενείου:

«Οι πολίτες μας οι οποίοι σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα (των νησιών συμπεριλαμβανομένων) για να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα ούτε στην είσοδο, αλλά ούτε και στην διάρκεια του ταξιδιού τους:

Να είναι βέβαιοι πως στα διαβατήρια τους δεν υπάρχει σφραγίδα εισόδου-εξόδου από την KKTC.

Σε περίπτωση που κατά την είσοδο τους στην χώρα έχουν πάνω από 10.000 ευρώ μετρητά, να το δηλώσουν στο αεροδρόμιο.

Οι πολίτες μας που θα ταξιδέψουν αεροπορικώς, στις μετακινήσεις τους με μετρό και λεωφορεία να προσέχουν ιδιαίτερα το πορτοφόλι, την τσάντα, το διαβατήριο, τις χειραποσκευές τους και όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Επίσης στα κέντρα των πόλεων και στα τουριστικά μέρη να προστατεύουν τις τσάντες, τα πορτοφόλια και τα διαβατήρια.

Οι πολίτες μας που θα ταξιδέψουν με Ι.Χ. έχει ιδιαίτερη σημασία να μην αφήνουν μέσα σε αυτά πολύτιμα είδη όπως κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, λαπτόπ, να μην είναι ορατές μέσα οι βαλίτσες τους και να παρκάρουν τα οχήματα τους σε ασφαλείς χώρους.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση απώλειας ή κλοπής είναι ανάγκη να γίνει η σχετική δήλωση στο κοντινότερο Α.Τ.

Σε περίπτωση κλοπής διαβατηρίου το προξενείο μας μπορεί να παράσχει μόνο προσωρινό διαβατήριο επιστροφής στην Τουρκία. Και για αυτό χρειάζεται να προσκομιστούν δύο φωτογραφίες διαβατηρίου.

Σε περιπτώσεις εκτάκτου καταστάσεως μπορεί να υπάρξει επικοινωνία με το προξενείο μας στο τηλέφωνο 00 30 694 2779333» .

Πηγή: tourkikanea.gr

Διαβάστε περισσότερα

×