Μαύρος θάνατος στο Σαρωνικό: Ζώα πνιγμένα στην πίσσα, κολλημένα στο μαζούτ -Εικόνες απόγνωση | Sugklonistiko
cazoo.gr
cazoo.gr

Μαύρος θάνατος στο Σαρωνικό: Ζώα πνιγμένα στην πίσσα, κολλημένα στο μαζούτ -Εικόνες απόγνωση

Smiley face
Τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή που προκάλεσε η διαρροή μαζούτ από τη βύθιση του μικρού δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» τα ξημερώματα της Κυριακής στη Σαλαμίνα. Η πετρελαιοκηλίδα, κομμάτι της οποίας μεταφέρθηκε και από τη θαλάσσια περιοχή της Σαλαμίνας αρχικά στην Πειραϊκή και τη Φρεαττύδα και ...

Τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή που προκάλεσε η διαρροή μαζούτ από τη βύθιση του μικρού δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» τα ξημερώματα της Κυριακής στη Σαλαμίνα.

Η πετρελαιοκηλίδα, κομμάτι της οποίας μεταφέρθηκε και από τη θαλάσσια περιοχή της Σαλαμίνας αρχικά στην Πειραϊκή και τη Φρεαττύδα και στη συνέχεια σε Φάληρο, Ελληνικό, Άγιο Κοσμά και Γλυφάδα, εκτός από τα ύδατα έχει πιστεύεται ότι τεράστια θα είναι και η επίπτωση στον θαλάσσιο ζωικό κόσμο και τα ζώα που ζουν κοντά στις ακτές των συγκεκριμένων περιοχών.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Ήδη χθες το απόγευμα, η φωτογραφία μίας μικρής αλκυόνης που προσπάθησε να σώσει από το μαζούτ της Σαλαμίνας ο φωτορεπόρτερ και τακτικός συνεργάτης του Reuters Γιώργος Μουτάφης συγκλόνισε τους πάντες.

«Βρήκα στη θάλασσα της Σαλαμίνας το πρωί μια μικρή αλκυόνη που είχε κολλήσει στο μαζούτ. Την έβγαλα στην ακτή και με την βοήθεια περαστικών της βγάλαμε (όσο μπορούσαμε) την πίσσα και το μαζούτ που είχε επάνω της», έγραψε στο Facebook.

Ο Γιώργος Μουτάφης, ενώ φωτογράφιζε για το πρακτορείο του, είδε τη μικρή Αλκυόνη κολλημένη στο μαζούτ να παλεύει για τη ζωή της. Χωρίς δεύτερη σκέψη, βούτηξε μέσα στην… μαύρη από την πετρελαιοκηλίδα θάλασσα προκειμένου να την σώσει. Αμέσως μετά της προσφέρθηκε η απαραίτητη φροντίδα.

Με νεότερη ανάρτηση στο Facebook, ο φωτογράφος έκανε γνωστό ότι η Αλκυόνη δεν τα κατάφερε. Από την πλευρά της η Ορνιθολογική έδωσε σήμα, με την φωτογραφία του Γιώργου Μουτάφη, για να παράσχει πρώτες βοήθειες σε «πετρελαιωμένα πουλιά».

Σοκ προκαλούν οι εικόνες και στο βίντεο του BBC που καταγράφει το γεγονός και την καταστροφή που έχει προκληθεί στη Σαλαμίνα. Σε αυτό ένα μικρό πουλί εγκλωβισμένο στα μαυρισμένα νερά και γεμάτο πίσσα καταβάλλει απίστευτες προσπάθειες να βγει από αυτά.

Φωτογραφίες του ελληνικού πρακτορείου Eurokinissi και του φωτογράφου Αντώνη Νικολόπουλου αποδεικνύει την επίπτωση της πετρελαιοκηλίδας στον θαλάσσιο πληθυσμό των περιοχών που πέρασε. Σε αυτές ένας κάβουρας φαίνεται εντελώς καλυμμένος από την πίσσα.

Συγκλονιστική και η φωτογραφία του φωτορεπόρτερ του AP στην Ελλάδα Πέτρου Γιαννακούρη στην οποία απεικονίζεται μία νεκρή θαλάσσια χελώνα να πλέει στα μολυσμένα νερά της Σαλαμίνας.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα

×