Γεννητούρια στη Ζάκυνθο – Εκκολάφτηκαν τα πρώτα χελωνάκια Καρέτα Καρέτα | Sugklonistiko
cazoo.gr
cazoo.gr

Γεννητούρια στη Ζάκυνθο – Εκκολάφτηκαν τα πρώτα χελωνάκια Καρέτα Καρέτα

Smiley face
Δύο μικροσκοπικά ίχνη βρέθηκαν στην άμμο που οδηγούσαν στη θάλασσα… Οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ, κατά τη διάρκεια της πρωινής τους βάρδιας στα Σεκάνια την Παρασκευή 21 Ιουλίου, έγιναν μάρτυρες ενός μοναδικού θεάματος. Ανακάλυψαν την πρώτη φωλιά Καρέτα Καρέτα που εκκολάφθηκε για τη φετινή σεζόν. Δύο μικ...

Δύο μικροσκοπικά ίχνη βρέθηκαν στην άμμο που οδηγούσαν στη θάλασσα…

Οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ, κατά τη διάρκεια της πρωινής τους βάρδιας στα Σεκάνια την Παρασκευή 21 Ιουλίου, έγιναν μάρτυρες ενός μοναδικού θεάματος. Ανακάλυψαν την πρώτη φωλιά Καρέτα Καρέτα που εκκολάφθηκε για τη φετινή σεζόν. Δύο μικροσκοπικά ίχνη χελώνας βρέθηκαν στην άμμο, που οδηγούσαν στη θάλασσα.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Όπως έκαναν γνωστό, τις επόμενες μέρες και άλλοι νεοσσοί εκκολάφθηκαν από την ίδια φωλιά, σηματοδοτώντας επίσημα την περίοδο εκκόλαψης για φέτος. Πρόκειται για τους πρώτους νεοσσούς τόσο της Ζακύνθου, όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον ΑΡΧΕΛΩΝ, είναι πολύ σημαντικό να προστατεύσουμε κάθε νεοσσό ώστε να φτάσει στη θάλασσα, καθώς μόνο ένα στα χίλια χελωνάκια θα καταφέρει να φτάσει στην ενηλικίωση. Τα χελωνάκια, όντας φωτοτακτικά, ακολουθούν το πιο δυνατό φως, επομένως τα φώτα στο πίσω μέρος της παραλίας τα αποπροσανατολίζουν, με αποτέλεσμα να μην φτάνουν ποτέ στη θάλασσα.

Για αυτόν το λόγο, οι εθελοντές της οργάνωσης τοποθετούν λίγες μέρες πριν την πιθανή ημερομηνία εκκόλαψης, ειδικά σκίαστρα γύρω από τις φωλιές.

Η σελίδα του ΑΡΧΕΛΩΝ στο Facebook, αναφέρει: «Εκκολάφθηκαν τα πρώτα χελωνάκια της χρονιάς στα Σεκάνια Ζακύνθου! Οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ παρακολουθούν τα Σεκάνια και τις άλλες παραλίες του κόλπου του Λαγανά κάθε μέρα από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο κατά τις πρωινές και βραδυνές περιπολίες με σκοπό την προστασία των φωλιών, καταγραφή της δραστηριότητας των χελωνών και το μαρκάρισμα των μητέρων που βγαίνουν στις παραλίες για να φτιάξουν τις φωλιές τους. Ο εκκόλαψη των πρώτων νεοσσών σηματοδοτεί επίσημα την έναρξη περιόδου ωοτοκίας της σεζόν αναμένοντας πολλά ακόμη στη συνέχεια!»

[ΑΡΧΕΛΩΝ] [news]

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα

×