Φωνή λαού οργή Θεού για Θρησκευτικά και αλλαγή φύλλου! | Sugklonistiko

Φωνή λαού οργή Θεού για Θρησκευτικά και αλλαγή φύλλου!

Smiley face
Από: pentapostagma.gr Του Άγγελου Ρούσσου Κατακλυσμιαίες είναι οι αντιδράσεις του πιστού λαού ενάντια στα επαίσχυντα σχέδια της κυβέρνησης. Το νέο αλλοιωμένο μάθημα των Θρησκευτικών και το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου έχουν σημάνει ιερή πανστρατιά σε όλη την Ελλάδα και οι παρεμβάσεις πολλαπλασιάζ...

Από: pentapostagma.gr

Του Άγγελου Ρούσσου Κατακλυσμιαίες είναι οι αντιδράσεις του πιστού λαού ενάντια στα επαίσχυντα σχέδια της κυβέρνησης. Το νέο αλλοιωμένο μάθημα των Θρησκευτικών και το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου έχουν σημάνει ιερή πανστρατιά σε όλη την Ελλάδα και οι παρεμβάσεις πολλαπλασιάζονται.

 

Καταρχάς, η Επιτροπή Βιοηθικής της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος καταδίκασε την νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να καταθέσει στις 18/09/2017 προς ψήφιση το ν/σ για την ταυτότητα φύλου.

Μεταξύ άλλων η Επιτροπή αναφέρει «Δεν μπορεί να γίνει δεκτό, πρόκειται για νόμο που επιτρέπει στην ουσία χωρίς προϋποθέσεις, τη μεταβολή φύλου με βάση τη βούληση του προσώπου και ανεξάρτητα από το βιολογικό του φύλο…».

Στην ίδια λογική και 10 Σύλλογοι της Λάρισας, οι οποίοι σε διαμαρτυρία που δημοσιοποίησαν γιὰ το Σχέδιο Νόμου περὶ «Νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου» αναφέρουν μεταξύ άλλων πως το νομοσχέδιο δημιουργεί ουσιαστικά τις προϋποθέσεις για την παραβίαση του αβάτου του Αγίου Όρους και των Ιερών Μονών, ενώ παράλληλα εισάγει ύπουλα τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

Εάν μέχρι πρότινος η ρήση πως στην πατρίδα μας «είσαι ο,τι δηλώσεις» χρησιμοποιούνταν περισσότερο ως αστεισμός, φαίνεται πως οι κυβερνώντες αποφάσισαν πιά με νόμο να την κάνουν πραγματικότητα. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη «Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου», το οποίο έχει ήδη κατατεθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο προς ψήφιση.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο αυτό, «ως ταυτότητα φύλου νοείται ο εσωτερικός και προσωπικός τρόπος με τον οποίο το ίδιο το πρόσωπο βιώνει το φύλο του, ανεξάρτητα από το φύλο που καταχωρίστηκε κατά τη γέννησή του με βάση τα βιολογικά του χαρακτηριστικά». Εκτός του ότι καθιστά σαφές πως «η ταυτότητα φύλου αποτελεί ζήτημα αυτοπροσδιορισμού», το νομοσχέδιο επιπλέον καθιερώνει μια απλή διαδικασία για διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου – δηλαδή για το αν είναι κανείς άνδρας η γυναίκα – χωρίς μάλιστα υποχρέωση προηγούμενης ιατρικής διάγνωσης. Το μόνο που ζητείται είναι μία αίτηση στην οποία αναγράφεται το επιθυμητό φύλο και το όνομα που επιλέγεται, καθώς και αυτοπρόσωπη δήλωση ενώπιον του δικαστηρίου «σε ιδιαίτερο γραφείο χωρίς δημοσιότητα», οπότε εκδίδεται σχετική δικαστική απόφαση που διορθώνει τη ληξιαρχική πράξη γέννησης. Με βάση τη νέα ληξιαρχική πράξη, οι υπηρεσίες που εκδίδουν έγγραφα με στοιχεία ταυτότητας η τηρούν μητρώα και καταλόγους υποχρεούνται να προβούν σε νέες εκδόσεις και καταχωρίσεις με διορθωμένο το φύλο, το κύριο όνομα και το επώνυμο του ενδιαφερομένου. Σημειώνεται ότι το ίδιο πρόσωπο δικαιούται να ζητήσει και δεύτερη φορά διόρθωση του φύλου του, επανερχόμενο έτσι στο αρχικό του φύλο, ενώ η όλη διαδικασία προστατεύεται με ειδικές διατάξεις για εξασφάλιση της μυστικότητας.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Δε θα αναφερθούμε στην πληθώρα των προβληματικών σημείων του νομοσχεδίου, που πλήττουν την ασφάλεια δικαίου, την αξιοπιστία του προσώπου, το κύρος των δικαστηρίων, η που προξενούν σύγχυση, και οδηγούν σε αδιέξοδα. Πολλά από τα σημεία αυτά έχει ήδη επισημάνει σε κείμενο με κριτικές παρατηρήσεις της η Επιτροπή Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος, καταλήγοντας συμπερασματικά πως το νομοσχέδιο αυτό «δεν μπορεί να γίνει δεκτό».

Θα περιοριστούμε απλώς να αναφέρουμε ορισμένες από τις επιπτώσεις που θα επιφέρει ενδεχόμενη ψήφιση του νομοσχεδίου:

Το δικαίωμα για αλλαγή του καταχωρισμένου φύλου – και ταυτόχρονα του ονόματος/επωνύμου – στο σύνολο των ταυτοποιητικών εγγράφων του προσώπου, με μία τόσο απλή και σύντομη διαδικασία, χωρίς καν να απαιτείται αντιστοιχία μεταξύ του δηλούμενου φύλου και της εξωτερικής εικόνας του αιτούντος, αποτελεί πρώτης τάξης δώρο για άτομα που έχουν τελέσει αξιόποινες πράξεις και προσπαθούν να διαφύγουν τη σύλληψη. Επειδή μάλιστα απαγορεύεται να υπάρχει στα νέα έγγραφα αναφορά πως μεσολάβησε αλλαγή φύλου, θα δυσχεραίνεται κατά πολύ το έργο των δημόσιων αρχών στον έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Θεσπίζοντας το δικαίωμα «διόρθωσης» φύλου από την ηλικία των 17 ετών, το νομοσχέδιο επιτρέπει στους άρρενες που θα «διορθώσουν» το φύλο τους να μην εκπληρώσουν την υποχρέωση της στρατιωτικής τους θητείας, χωρίς τον κίνδυνο να κηρυχθούν ανυπότακτοι.

Εξάλλου το νομοσχέδιο δημιουργεί ουσιαστικά τις προϋποθέσεις για την παραβίαση του αβάτου του Αγίου Όρους και των Ιερών Μονών. Εάν π.χ. μία γυναίκα θελήσει να εισέλθει στο Άγιον Όρος, μπορεί πολύ εύκολα με μία απλή – και αργότερα αναστρέψιμη – «διόρθωση» φύλου να παραβιάσει αυτόν τον υπερχιλιετή ιερό θεσμό. Ακόμη χειρότερα, το εν λόγω νομοσχέδιο εισάγει ύπουλα τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Πράγματι, αν δύο ομόφυλα άτομα θελήσουν να συνάψουν μεταξύ τους γάμο, αρκεί το ένα από αυτά να προβεί σε «διόρθωση» φύλου. Ποιος δήμαρχος (η και ποιος ιερέας) στη συνέχεια θα μπορέσει να αρνηθεί την τέλεση πολιτικού (η και θρησκευτικού) γάμου – ακόμη και αν είναι οφθαλμοφανώς αντιληπτό ότι οι ενδιαφερόμενοι έχουν το ίδιο βιολογικό φύλο – τη στιγμή που τα ταυτοποιητικά τους έγγραφα θα αναγράφουν διαφορετικά μεταξύ τους φύλα; Ένα τέτοιο έγγαμο ζεύγος ομοφύλων, αναγνωριζόμενο ως ετερόφυλο, θα απολαμβάνει και όλα τα δικαιώματα των εγγάμων. Κατά συνέπεια θα έχει και δικαίωμα υιοθεσίας, με ο,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχοσωματική ανάπτυξη των υιοθετούμενων τέκνων. Το χειρότερο όλων πάντως είναι ότι για πρώτη φορά στην πατρίδα μας θα αναγνωρίζεται ως δικαίωμα του ανθρώπου το να αντιστρατεύεται την ίδια του τη φύση, το να αρνείται να είναι εκείνο που τον έπλασε ο Δημιουργός. Τι άλλο είναι αυτό, αν όχι ο,τι οι αρχαίοι μας πρόγονοι αποκαλούσαν «ύβρι»;

Είναι προφανές ότι τα θεσπιζόμενα από το νομοσχέδιο ως δικαιώματα αντιβαίνουν στην ανθρώπινη οντολογία και φυσιολογία, προσκρούουν στην κοινή λογική, καταφρονούν το θεόπλαστο και θεοειδές του ανθρώπινου προσώπου, και αντίκεινται στην ελληνορθόδοξη παράδοσή μας, που αποτελεί οργανικό στοιχείο της εθνικής μας ιδιοσυστασίας.

Για τους παραπάνω λόγους:

Καλούμε τους συμπολίτες μας να ξεσηκωθούν ενάντια στην επιχειρούμενη διασάλευση της φυσικής και ηθικής τάξης, διατρανώνοντας με κάθε νόμιμο τρόπο την αντίδρασή τους στο συζητούμενο νομοσχέδιο. Να ενημερωθούν επίσης για τη στάση των πολιτικών κομμάτων και των βουλευτών έναντι του νομοσχεδίου, και να τη λάβουν σοβαρά υπόψη τους κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Καλούμε όσους από τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου δεν έχουν απολέσει το «ορθοφρονείν» να συμπαραταχθούν για την αποσόβηση της ολέθριας «ύβρεως».

Ελπίζουμε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αυτή τη φορά θα σταθεί στο ύψος του αξιώματός του και δε θα υπογράψει τον εξανδραποδισμό της κοινωνίας μας.

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ:

Σύλλογος Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων Γ.Ε.Χ.Α. (Γονέων Ένωσις «η Χριστιανική Αγωγή») Λάρισας Χριστιανική Ένωση Επιστημόνων Λάρισας Ενωμένη Ρωμηοσύνη Χριστιανική Εστία Λάρισας «Ο Απόστολος Παύλος» Ένωση Θεολόγων Λάρισας Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο Μέγας Βασίλειος» Λάρισας Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος» Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «Πορεία Αγάπης» Σύλλογος Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής «Ο Απόστολος Βαρνάβας»

Διαβάστε εδώ:  Αλέξης Τσίπρας: Είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός θρήσκος;

Αιτωλοακαρνανία: Κύμα αντιδράσεων για τα Θρησκευτικά

Όσον αφορά τα Θρησκευτικά ο σεισμός αντιδράσεων συνταράσσει και την Αιτωλοκαρνανία. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Συνείδηση» στην περιοχή του Αγρινίου ήδη γονείς έχουν πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις, ώστε να συντονιστούν και να εξετάσουν τον τρόπο αντίδρασή τους.

Ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου π. Κωνσταντίνος Καντάνης ανέφερε πως το μάθημα των θρησκευτικών ήταν ομολογιακό.

Σύμφωνα με το σύνταγμα άρθρο 16 παρ.2, την Ευρωπαϊκή σύμβαση για τα δικαιώματα του ανθρώπου και τον νόμο 1566/1985 τα παιδιά μορφώνονταν με βάση το δόγμα της ορθόδοξης θεολογίας. «Η προσπάθεια αυτή δημιουργεί τεράστια σύγχυση στα παιδιά. Έχουν αλλάξει όλα τα βιβλία των θρησκευτικών σε όλες τις τάξεις. Τα παιδιά από την Γ’ Δημοτικού διαβάζουν για τον Αλλάχ, για την προσευχή στον Αλλάχ, για το Κοράνι και τις γιορτές των Μουσουλμάνων. Δεν ήταν υποχρεωμένοι οι μαθητές σε όλη την Ελλάδα να κάνουν θρησκευτικά. Σε περιοχές π.χ. όπως η Σύρος που είναι παπικοί και στη Θράκη τα παιδιά έκαναν μάθημα βάσει του δόγματος που πιστεύουν. Υπήρχε ελευθερία θρησκευτικής συνειδήσεως, κάτι που κατήργησαν φέτος με τα νέα βιβλία. Όπως έχουν μετατρέψει το μάθημα σήμερα, θα μπορούσαν να το κάνουν ως πολιτισμικό μάθημα θρησκειών, ώστε να καλυφθούν και θέσεις άνεργων εκπαιδευτικών και θεολόγων. Αλλοιώνουν πλήρως το μάθημα των θρησκευτικών, καθώς σε κάποιες τάξεις του Δημοτικού ζητούν να κάνουν έρευνα και να συντάξουν εργασίες οι μαθητές για το πώς ο Ιμάμης και ο Ραβίνος βοηθούν τους ανθρώπους στην προσευχή ή κείμενα του Κορανίου βοηθούν να γίνεται καλύτερη η οικογένεια. Αποτελεί προσβολή για την παράδοση των ελληνόπουλων και παράλληλα είναι αντισυνταγματική πράξη» σημείωσε στη «Σ» ο π. Καντάνης, ο οποίος συμπλήρωσε πως: «πολλοί γονείς αντέδρασαν, πρώτα όμως ήρθαν σε επικοινωνία με κληρικούς. Οι γονείς δεν πρέπει να τρέξουν να κάνουν υπεύθυνες δηλώσεις απαλλαγής των παιδιών από το μάθημα των θρησκευτικών. Αυτοί που δημιούργησαν το όλο κλίμα ήθελαν να φέρουν στο σημείο αυτό την κατάσταση, ώστε να καταργήσουν το μάθημα των θρησκευτικών. Θεωρώ ότι υπάρχουν δύο δρόμοι χωρίς φωνές και καταλήψεις που πρότειναν πολλοί γονείς. Ο πρώτος είναι η επιστροφή των βιβλίων με δήλωση προς το υπουργείο για την τεκμηριωμένη από το σύνταγμα αντισυνταγματικότητα του βιβλίου καταθέτοντας και αίτημα κατάργησής του. Ο δεύτερος δρόμος είναι ομάδες γονέων να προβούν σε μηνυτήρια αναφορά και να ζητήσουν από τις αρχές την κατάργηση των συγκεκριμένων βιβλίων και την επαναφορά των προηγούμενων».

Στον Άγιο Δημήτριο από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσουν ενημερώσεις κάθε Τετάρτη απόγευμα προς τους γονείς για να γνωρίζουν καλύτερα τα θέματα της πίστεως.

Σύμφωνα πάντως με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστο Κολοβό: «μέχρι στιγμής δεν έχει κατατεθεί καμία επίσημη αναφορά σε τοπικό επίπεδο. Ότι έχει καταγραφεί βρίσκεται σε θεωρητικό και φιλολογικό επίπεδο. Είναι θέμα όμως που αφορά τους σχολικούς συμβούλους καθώς άπτεται της παιδαγωγικής ευθύνης. Απ’ ότι πάντως γνωρίζω, στην περιοχή του Αιτωλικού, γονείς εξέφρασαν τη δυσφορία τους σε σχολικό σύμβουλο».

Μητροπολίτης Γόρτυνος

Για τις εξελίξεις αναφορικά με το νέο μάθημα των Θρησκευτικών έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο κυριακάτικο εγκύκλιο κηρυγμά του και ο Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιεραμίας χαρακτηρίζοντας το νέο μάθημα “παλιοφυλλάδες”. Συγκεκριμένα ανέφερε:

“τι βιβλία Θρησκευτικών μαθημάτων είναι αυτές οι παλιοφυλλάδες των Δημοτικών Σχολείων, που κυκλοφορούν στα παιδιά μας από εφέτος; Δηλαδή, με τα νέα θρησκευτικά βιβλία, τα μικρά μας παιδιά, από την πρώτη τους παιδική απαλή ηλικία, στο Σχολείο τους δεν θα διδάσκονται πιά σαν χριστιανόπουλα για την Ορθόδοξη πίστη, αλλά μαζί με αυτή, θα μαθαίνουν και για άλλα θρησκεύματα, για τον Βουδδισμό, για τον Μωαμεθανισμό, για τον Ιουδαισμό και για άλλα και για άλλα… Το μάθημα δηλαδή των Θρησκευτικών γίνεται σήμερα μία «σούπα» πανθρησκειακή και άντε τώρα το παιδί να ξεχωρίσει το δικό του «πιστεύω»… Ως βαθύτερο δε κίνητρο για το πανθρησκειακό αυτό μάθημα βλέπουμε τον όφι του Οικουμενισμού, που θέλει να ενοποιήσει τα θρησκεύματα και να αλλοιώσει την Ορθόδοξη πίστη μας. Αυτό βέβαια, αδελφοί χριστιανοί, δεν θα γίνει ποτέ, γιατί η πίστη μας, η ᾽Ορθόδοξη πίστη μας, δεν είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα, αλλά έχει από τον Θεό την προέλευσή της. Γι᾽ αυτό και θα διατηρείται πάντοτε, όπως την παρέδωσε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός και οι Άγιοι Απόστολοί Του και όπως την διετύπωσαν οι Άγιοι Πατέρες σε Οικουμενικές Συνόδους και στα ιερά τους συγγράμματα. Πάντοτε θα υπάρχουν ομολογητές και μάρτυρες της αμώμητης πίστης μας. Δεν θα χαθεί λοιπόν η πίστη μας, αλλά με τέτοια σατανικά κινήματα και μεθοδεύσεις, από κυβερνώντες μάλιστα, που αφαιρούν την ορθόδοξη παιδεία από τα Σχολεία μας, γίνονται ζημιές στα χρυσά μας παιδιά.”

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα

×