Εκτακτο – Καιρός: Ξαφνικά Χειμώνας! Έρχονται βροχοθύελλες, κρύο και… χιόνια…! Δείτε Που Θα Χιονίσει Τις Επόμενες Ώρες…! | Sugklonistiko
18

Εκτακτο – Καιρός: Ξαφνικά Χειμώνας! Έρχονται βροχοθύελλες, κρύο και… χιόνια…! Δείτε Που Θα Χιονίσει Τις Επόμενες Ώρες…!

Smiley face
- Χειμωνιάτικος θα είναι ο καιρός τις επόμενες μέρες – Συνεχίζεται η κακοκαιρία που πλήττει την χώρα - Ο καιρός θα κρυώσει κι άλλο – Έρχονται “ισχυρές” βροχές σε συνδυασμό με δυνατούς ανέμους – Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να χιονίσει σε κάποιες περιοχές της χώρας ̵...

- Χειμωνιάτικος θα είναι ο καιρός τις επόμενες μέρες – Συνεχίζεται η κακοκαιρία που πλήττει την χώρα - Ο καιρός θα κρυώσει κι άλλο – Έρχονται “ισχυρές” βροχές σε συνδυασμό με δυνατούς ανέμους – Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να χιονίσει σε κάποιες περιοχές της χώρας – Δείτε την πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνου

Πιο χειμωνιάτικος γίνεται ο καιρός από την Πέμπτη. Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, ο καιρός θα αγριέψει και άλλο… καθώς έρχονται βροχοθύελλες, κρύο αλλά και χιόνια σε κάποιες περιοχές.

Ο καιρός έγινε απότομα φθινοπωρινός από χθες (25.09.2017). Τα πρωτοβρόχια έχουν κάνει την εμφάνιση τους και μάλιστα σε περιοχές της Βορειοανατολικής Ελλάδας προκάλεσαν και αρκετά προβλήματα διότι κατά τόπους οι καταιγίδες είχαν ιδιαίτερη ένταση.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Ο καιρός θα παραμείνει φθινοπωρινός και οι βροχές θα συνεχίσουν και για τις επόμενες ημέρες, αλλά, θα προστεθεί μέσα σε αυτό το σκηνικό και άλλη μια παράμετρος, ότι από την Πέμπτη αναμένεται σημαντική ενίσχυση των βοριάδων που στα πελάγη οι ριπές θα φτάνουν ακόμη και τα 9 μποφόρ τοπικά.

Οι βροχές θα επιμείνουν και μετά το Σαββατοκύριακο

Αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, οι βροχοπτώσεις θα επιμείνουν και μετά το Σαββατοκύριακο για αρκετές περιοχές της χώρας.

Μάλιστα, αλλού θα είναι ασθενείς και αλλού θα εκδηλώνονται πιο ισχυρές ή και με τη μορφή τοπικών καταιγίδων.

Κατά διαστήματα θα επηρεάζονται οι περισσότερες περιοχές της χώρας, εκτός του μεγαλύτερου τμήματος των Δωδεκανήσων που δεν διαφαίνεται κάποια αξιόλογη πιθανότητα για να λάβουν χώρα εκεί κάποιες βροχοπτώσεις.

Από την Πέμπτη θα αλλάξει το «καιρικό κοκτέιλ»

Από την Πέμπτη έως και τουλάχιστον το Σάββατο, ενώ οι βροχοπτώσεις θα απασχολούν – κατά διαστήματα – αρκετές περιοχές, τόσο του Ιονίου και της ηπειρωτικής Ελλάδας, όσο και του δυτικού και νότιου Αιγαίου, θα προστεθεί και άλλη μια παράμετρος η οποία θα καταστήσει περισσότερο φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού.

Οι άνεμοι (βοριάδες) σε μεγάλο τμήμα του Αιγαίου και της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας θα ενισχυθούν σημαντικά και μάλιστα θα πνέουν με εντάσεις 7-8 μποφόρ και ενδεχομένως ακόμη και 9 μποφόρ ως μέγιστες ριπές σε τοπικό επίπεδο στο ΒΑ Αιγαίο.

Έρχονται βροχοθύελλες από την Πέμπτη

Η σημαντική ενίσχυση των ανέμων στα 7-8 και τοπικά στα 9 μποφόρ, σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις που θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα σε αρκετές περιοχές θα σημάνει και την έναρξη βροχοθύελλων.

Οι βροχοθύελλες είναι βροχοπτώσεις που θα εκδηλώνονται ταυτόχρονα με ισχυρούς ανέμους. Αυτά τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και του δυτικούς Αιγαίου.

Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία

Από την Πέμπτη και έπειτα, η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση λόγω των βοριάδων που θα πνέουν πολύ ισχυροί στις περιοχές που σας προανέφερα αλλά και στα ορεινά-ημιορεινά του εσωτερικού κορμού της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Και ειδικά, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ίσως να θυμίζει και ελαφρώς χειμώνα λόγω του ότι οι μέγιστες θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας δεν θα ξεπεράσει καν τους 20°C.

Και χιόνια το Σαββατοκύριακο

Θα υπάρξουν περιπτώσεις όπου σε τοπικό επίπεδο θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις μέσα στο ερχόμενο ΣΚ (κυρίως στην κεντρική Ελλάδα) ακόμη και πάνω από το υψόμετρο των 1900 μέτρων.

Αυτό σημαίνει πως κάποιοι πολύ ορεινοί προορισμοί ή και χιονοδρομικά κέντρα θα βιώσουν Χριστουγεννιάτικες καιρικές συνθήκες εκείνες τις μέρες, έστω και για λίγο.

Βροχερή και η επόμενη εβδομάδα

Σύμφωνα πάντα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία οι βροχοπτώσεις θα επιμείνουν και μετά το πέρας αυτής της εβδομάδας. Η τάση του καιρού δείχνει ότι θα είναι φθινοπωρινή και η αρχή τουλάχιστον της επόμενης εβδομάδας.

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα

×