Δεν χρειάζεται εγχείρηση στα μάτια αυτό το κοριτσάκι και το Facebook δεν θα πληρώσει το Like σου | Sugklonistiko

Δεν χρειάζεται εγχείρηση στα μάτια αυτό το κοριτσάκι και το Facebook δεν θα πληρώσει το Like σου

Smiley face
Δεν ειναι η πρώτη φορά που χιλιάδες ή ακόμα και δεκάδες χιλιάδες κοινοποιούν μια ψεύτικη είδηση ή αλλιώς Hoax για ένα παιδί που έχει πρόβλημα και πρέπει να θεραπευτεί, για κάποιον που πάσχει από μία σοβαρή ασθένεια και με ένα share και ένα like θα έχει περισσότερες πιθανότητες να ζήσει. Ζούμε στην ε...

Δεν ειναι η πρώτη φορά που χιλιάδες ή ακόμα και δεκάδες χιλιάδες κοινοποιούν μια ψεύτικη είδηση ή αλλιώς Hoax για ένα παιδί που έχει πρόβλημα και πρέπει να θεραπευτεί, για κάποιον που πάσχει από μία σοβαρή ασθένεια και με ένα share και ένα like θα έχει περισσότερες πιθανότητες να ζήσει.

Ζούμε στην εποχή των Hoaxes, και των scams, με ένα κοινό (χρήστες) δυστυχώς να μην αποκτά εμπειρία απέναντι σε φαινομενικά εμφανείς απάτες.

Τις τελευταίες ώρες κοινοπειείται με αστραπιαίους ρυθμούς η εικόνα ενός μικρού κοριτσιού που συνοδεύεται από τον ισχυρισμό πως χρειάζεται εγχείρηση στα μάτια και πως το Facebook θα δώσει 10 λεπτά του ευρώ για κάθε κοινοποίηση.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Μάλιστα σήμερα δύο επαφές που έχω στο messenger μου το έστειλαν και σε μήνυμα στο inbox μου!

Η φωτογραφία ανήκει σε ένα κοριτσάκι από το Ιράν που ονομάζεται Mahdis Mohammadi και μάλιστα αυτά τα υπέροχα μάτια της, έχουν κάνει χιλιάδες να την ακολουθήσουν στο Instagram

Με ένα απλό googlαρισμα που κάναμε, μάθαμε από το newscrunch.in για τη ψευδή είδηση πως η φωτογραφία αυτή είχε ανέβει αρχικά από ένα site με το ονόμα sefidak.com. και από εκεί έγινε viral hoax. Μεγάλη διασπορά στην αρχή είχε από ινδικά group στο Whats up.

Πηγή: alfavita.gr

Διαβάστε περισσότερα

×