Δεκαπενταύγουστος: Έβαλε τα γιορτινά της η Παναγία Εικοσιφοίνισσας στο Παγγαίο | Sugklonistiko

Δεκαπενταύγουστος: Έβαλε τα γιορτινά της η Παναγία Εικοσιφοίνισσας στο Παγγαίο

Smiley face
Σε μία θαυμάσια και κατάφυτη τοποθεσία, μέσα στην «αγκαλιά» του Ορους Παγγαίου και σε υψόμετρο 753μ. βρίσκεται η Ιερά Μονή της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας. Κάθε χρόνο τέτοια περίοδο, και με αποκορύφωμα την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, όταν και γιορτάζει, εκατοντάδες πιστοί από κάθε γωνιά της Ελλάδα...

Σε μία θαυμάσια και κατάφυτη τοποθεσία, μέσα στην «αγκαλιά» του Ορους Παγγαίου και σε υψόμετρο 753μ. βρίσκεται η Ιερά Μονή της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας.

Κάθε χρόνο τέτοια περίοδο, και με αποκορύφωμα την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, όταν και γιορτάζει, εκατοντάδες πιστοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, συρρέουν για να προσκυνήσουν την αχειροποίητη εικόνα της Παναγίας και να απολαύσουν το μοναδικό περιβάλλον, τη φιλοξενία των Μοναχών, την κατανυχτική της ατμόσφαιρα αλλά και τη μεγάλη ιστορία της.

Η Ιερά Μονή, η ίδρυση της οποίας χάνεται στα βάθη των αιώνων, έχει να επιδείξει μεγάλη συνεισφορά στη διατήρηση της ελληνικής ψυχής και της ορθοδοξίας από τους κατακτητές, δίνοντας μεγάλους αγώνες ενώ έχει υποστεί και εξίσου μεγάλες λεηλασίες και καταστροφές. Πρόκειται για ένα αληθινό ησυχαστήριο, έναν τόπο ιερό, που η παράδοση λέει πως η ίδια η Παναγία επέλεξε τη συγκεκριμένη τοποθεσία για να χτιστεί εκεί μία Μονή αφιερωμένη στη Χάρη της. Κτήτωρ της μαρτυρικής Μονής θεωρείται ο όσιος Γερμανός, μοναχός από την Ιερά Μονή Προδρόμου, στον Ιορδάνη ποταμό, οποίος εγκατέλειψε την Παλαιστίνη μετά από ένα όραμα που είδε.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Η Ιερά Μονή Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας βρίσκεται στο δρόμο Σερρών-Καβάλας, στα όρια μάλιστα των δύο Νομών, στη βόρεια πλευρά του Παγγαίου. Παρόλ’ αυτά ανήκει στη Μητρόπολη Δράμας.

Διαβάστε εδώ: Ιερά Μονή Βαρνάκοβας: Εκκληση για βοήθεια

Συγκεκριμένα, βρίσκεται αμέσως μετά το χωριό Κορμίστα του Δήμου Αμφίπολης ενώ ο πρώτος Δήμος που συναντάς, αν συνεχίσεις προς Καβάλα, είναι ο Δήμος Παγγαίου. Οσοι θέλετε να επισκεφθείτε τη Μονή από την Κεντρική Μακεδονία, ακολουθείτε την Εγνατία Οδό μέχρι τον Στρυμόνα και μετά στρίβετε με κατεύθυνση προς την Αμφίπολη και τη Δράμα, ακολουθώντας την επαρχιακή οδό Δράμας – Πρώτης.

Λίγο πριν τη Ν. Μπάφρα και μετά την Πρώτη Σερρών, στρίβετε δεξιά στην έξοδο για Καβάλα, και μπαίνετε στην επαρχιακή οδό Σερρών – Καβάλας. Σε λίγα μόλις λεπτά, αμέσως μετά το χωριό Κορμίστα, στα δεξιά σας θα δείτε την πινακίδα που θα πρέπει να στρίψετε για να ανηφορίσετε στο Παγγαίο, με κατεύθυνση προς την Ιερά Μονή. Από τη Θεσσαλονίκη είναι περίπου 133 χιλιόμετρα.

Πηγή : vimaorthodoxias.gr

Διαβάστε περισσότερα

×