Θυμάστε το παχύσαρκο νήπιο που ήταν εθισμένο στο κάπνισμα; Δείτε πως είναι σήμερα μετά την απεξάρτηση του σε κέντρο αποτοξίνωσης | Sugklonistiko

Θυμάστε το παχύσαρκο νήπιο που ήταν εθισμένο στο κάπνισμα; Δείτε πως είναι σήμερα μετά την απεξάρτηση του σε κέντρο αποτοξίνωσης

Smiley face
Αυτό το μικρό αγόρι κάπνιζε 40 τσιγάρα την ημέρα, δηλαδή δύο πακέτα, μέχρι που παρενέβη η κυβέρνηση και άλλαξε τη ζωή και την υγεία του προς το καλύτερο. Ο Ardi Rizal, σε αντίθεση με τα άλλα παιδιά της ηλικίας του, δεν ενδιαφέρεται για «παιχνίδια», αλλά ασχολείται με ένα διαφορετικό είδος χόμπι. Καπ...

Αυτό το μικρό αγόρι κάπνιζε 40 τσιγάρα την ημέρα, δηλαδή δύο πακέτα, μέχρι που παρενέβη η κυβέρνηση και άλλαξε τη ζωή και την υγεία του προς το καλύτερο.

Ο Ardi Rizal, σε αντίθεση με τα άλλα παιδιά της ηλικίας του, δεν ενδιαφέρεται για «παιχνίδια», αλλά ασχολείται με ένα διαφορετικό είδος χόμπι. Καπνίζει τσιγάρα, στην πραγματικότητα, καπνίζει δύο πακέτα τσιγάρα την ημέρα.

Έχει αναπτύξει μια σοβαρή εξάρτηση που ούτε οι ίδιοι οι γονείς του δεν μπορούν να σταματήσουν. Σύμφωνα με τη μητέρα του, Diane, «Αν δεν πάρει τα τσιγάρα, θυμώνει και φωνάζει, και χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο. Μου λέει ότι νιώθει άρρωστος κι ότι ζαλίζεται.»

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Σε μια τέτοια κατάσταση θα σκεφτόμασταν ότι οι γονείς θα έπρεπε να παρέμβουν άμεσα, αλλά δυστυχώς, ο πατέρας και η μητέρα του είναι παθητικοί, τόσο που λένε ότι ο μικρός «φαίνεται αρκετά υγιής.»

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε το 2010 έδειξε τον Ardi να καπνίζει και το διαδίκτυο συγκλονίστηκε με την εικόνα ενός μικρού αγοριού να καπνίζει σε τόσο νεαρή ηλικία. Πολλοί άνθρωποι εξέφρασαν το θυμό και την απογοήτευσή τους για την κατάσταση και την αδιαφορία των γονιών του.

Λόγω της συντριπτικής αντίδρασης του διαδικτύου, η Ινδονησιακή κυβέρνηση αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να κάνει κάτι γι’ αυτό το παιδί. Κανόνισε να εισαχθεί ο Ardi σε ένα πρόγραμμα απεξάρτησης για να μπορέσει να ξεπεράσει τον εθισμό του. Η απεξάρτηση αποδείχθηκε ότι ήταν ένα δύσκολο έργο, ειδικά για ένα μικρό αγόρι που μετέτρεψε τη λαχτάρα της νικοτίνης σε λαχτάρα για το φαγητό. Έγινε παχύσαρκος και έπρεπε να εγγραφεί σε ένα άλλο πρόγραμμα για τη διαχείριση της παχυσαρκίας του.

Η ζωή του άλλαξε όταν ο γιατρός του, ο Δρ. Kak Seto, απασχόλησε το μυαλό του με μια θεραπευτική συνεδρία με βάση το παιχνίδι. Μετά από αυτό, ο Ardi ήταν σε θέση να διαχειριστεί τα προβλήματά του και μέρα με τη μέρα γινόταν και πιο υγιής.

Σήμερα ο Ardi δείχνει πιο υγιής κι ευτυχισμένος.

Η περίπτωσή του προέτρεψε την κυβέρνηση να απαγορεύσει το κάπνισμα των παιδιών στην Ινδονησία.

Ας ελπίσουμε ότι από δω και πέρα θα ασχολείται μόνο με παιχνίδια της ηλικίας του κι πως δεν θα ξαναβάλει ποτέ το τσιγάρο στο στόμα του.

 

πηγη:diaforetiko.gr

Διαβάστε περισσότερα

×