Πόσες φορές πρέπει να το πούμε πώς όταν το παιδί μας είναι άρρωστο δεν το στέλνουμε στο σχολείο; | Sugklonistiko
cazoo.gr
cazoo.gr

Πόσες φορές πρέπει να το πούμε πώς όταν το παιδί μας είναι άρρωστο δεν το στέλνουμε στο σχολείο;

Smiley face
Από τη Κέλλυ Σχοινά Κωνσταντουράκη Ο γιος μου εδώ και λίγες μέρες ταλαιπωρείται από την ίωση! Ξεκίνησε με εμετούς. Στη συνέχεια έκανε πυρετό, καταρροή και βήχα! Ίωση που φυσικά «ψωνίσαμε» στο σχολείο!Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες! Τι φταίνε τα άμοιρα τα παιδιά να κολλάν...

Από τη Κέλλυ Σχοινά Κωνσταντουράκη

Ο γιος μου εδώ και λίγες μέρες ταλαιπωρείται από την ίωση! Ξεκίνησε με εμετούς. Στη συνέχεια έκανε πυρετό, καταρροή και βήχα! Ίωση που φυσικά «ψωνίσαμε» στο σχολείο!

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Τι φταίνε τα άμοιρα τα παιδιά να κολλάνε από τα άλλα που πηγαίνουν σχολείο; Πόσες φορές πρέπει να πούμε πώς το παιδί μας όταν είναι άρρωστο δεν το στέλνουμε στο σχολείο; Γιατί και αυτό ταλαιπωρείται μα κολλάνε και τα υπόλοιπα…

Έπειτα από δυο μέρες, με πολύ υψηλό πυρετό πήρα το μικρό που ένιωθε τρομερή αδυναμία και πήγαμε στην παιδίατρο. Περιττό να σας πω, πόσα παιδάκια με την ίδια ακριβώς ίωση ήταν εκεί…

Έπιασα την κουβέντα με μια μαμά, με τρίδυμα παρακαλώ, που και τα τρία της παιδιά ήταν άρρωστα. Βαρυγκομούσε όλη την ώρα. Όχι γιατί τα μικρά της ήταν άρρωστα. Όχι γιατί ήταν ταλαιπωρημένα. Αλλά επειδή το σπίτι της τώρα που όλα τα παιδιά ήταν σπίτι ήταν βρώμικο, πως είναι πολύ κουρασμένη, πως έχει βαρεθεί να πλένει τα παπλώματα από τους εμετούς και πως το κυριότερο; Τα έβαζε με 39 πυρετό να διαβάσουν για το σχολείο κάνοντας τις φωτοτυπίες της γιατί απαγορεύεται να μείνουν μέσα.

Πραγματικά κουνούσα το κεφάλι ακούγοντας όλα αυτά. Μέχρι και ο γιος μου, που είναι σχεδόν 8,5 ετών, αναρωτιόταν για όσα είχε ακούσει!

Σε σένα λοιπόν μανούλα, που το παιδάκι σου ή τα παιδάκια σου αρρωσταίνουν σκέψου τα εξής:

  • Είναι πολύ λογικό να είσαι κουρασμένη γιατί ένα άρρωστο παιδί προϋποθέτει και το ανάλογο ξενύχτι. Αλλά το παιδί δεν ευθύνεται για αυτό. Μην το κατηγορείς.
  • Φρόντισε το όσο πιο πολύ μπορείς, Δείξε του το πώς το καταλαβαίνεις.
  • Φόρεσε προστατευτική μάσκα ώστε να μην κολλήσεις.
  • Ναι το σχολείο είναι σημαντικό και δεν πρέπει το παιδί να λείπει άνευ λόγου αλλά μην το βάζεις να διαβάζει με πυρετό. Μόλις γίνει καλά θα κάνει τα μαθήματα του.
  • Προσπάθησε να έχεις τα άλλα σου παιδιά σε άλλο δωμάτιο ώστε να έρχεται σε λιγότερη επαφή με το παιδί σου που είναι άρρωστο.
  • Αν ο πυρετός παραμένει ασυνήθιστα υψηλός επισκέψου τον γιατρό.
  • Χαμογέλα στο παιδί σου και πες του πως είσαι εκεί. Αυτό και μόνο θα το κάνει να νιώσει καλύτερα!

Και θυμήσου! Το σχολείο δεν είναι παρκάρισμα! Σεβάσου το και φέρσου ανάλογα!

Πηγή: singleparent.gr

Διαβάστε περισσότερα

×