Παπάς στην Γεωργία βαπτίζει με τον πιο ανορθόδοξο τρόπο μωράκι | Sugklonistiko

Παπάς στην Γεωργία βαπτίζει με τον πιο ανορθόδοξο τρόπο μωράκι

Smiley face
Κατά την διάρκεια των Θεοφάνιων η ορθόδοξη εκκλησία της Γεωργίας, με τον πατριάρχη Ηλία να ευλογεί ουκ ολίγα παιδιά, βαπτίζοντάς τα εκείνη την ημέρα. Η διαδικασία, ωστόσο, ήταν λίγο περίεργη και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, αφού ο 84χρονος πατριάρχης περιέστρεφε και βούταγε τα μωρά μέσα στην κολυμπή...

Κατά την διάρκεια των Θεοφάνιων η ορθόδοξη εκκλησία της Γεωργίας, με τον πατριάρχη Ηλία να ευλογεί ουκ ολίγα παιδιά, βαπτίζοντάς τα εκείνη την ημέρα. Η διαδικασία, ωστόσο, ήταν λίγο περίεργη και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, αφού ο 84χρονος πατριάρχης περιέστρεφε και βούταγε τα μωρά μέσα στην κολυμπήθρα με μεγάλη ταχύτητα, με τα πόδια και με το κεφάλι, εναλλάξ.

Δείτε το βίντεο

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις αστραπιαίες κινήσεις του πατριάρχη έμειναν άφωνα μέχρι και τα μικρά «θύματα», τα οποία χρειάστηκαν κάποια δευτερόλεπτα μετά τις βουτιές για να «συνέλθουν» και να βάλουν ξανά τα κλάματα.

Σύμφωνα με το Euronews, την Πέμπτη ο πατριάρχης ευλόγησε με αυτόν τον τρόπο 780 παιδιά στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Τιφλίδα.

Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της ορθόδοξης εκκλησίας της χώρας, μιας εκ των πιο συντηρητικών της ορθοδοξίας παγκοσμίως, πραγματοποιεί μαζικές βαπτίσεις τέσσερις φορές τον χρόνο, ως λύση για την υπογεννητικότητα.

[dailymail] [n247]

 

Διαβάστε περισσότερα

×