Μαϊμού που έμεινε φυλακισμένη χωρίς φως σε μικροσκοπικό κλουβί για 25 χρόνια διασώθηκε και απελευθερώθηκε | Sugklonistiko

Μαϊμού που έμεινε φυλακισμένη χωρίς φως σε μικροσκοπικό κλουβί για 25 χρόνια διασώθηκε και απελευθερώθηκε

Smiley face
Αυτή η μαϊμού ζούσε φυλακισμένη σε ένα κλουβί για 25 χρόνια, σε άσχημες συνθήκες, χωρίς φως ή κατάλληλο φαγητό. Το άτυχο αυτό ζώο υπέφερε πολύ. Ευτυχώς, σώθηκε από μια ομάδα εθελοντών οι οποίοι τη μετέφεραν σε ένα όμορφο μέρος. Μερικές φορές ακούμε τις πιο τρομακτικές ιστορίες κακοποίησης ζώων που μ...

Αυτή η μαϊμού ζούσε φυλακισμένη σε ένα κλουβί για 25 χρόνια, σε άσχημες συνθήκες, χωρίς φως ή κατάλληλο φαγητό. Το άτυχο αυτό ζώο υπέφερε πολύ. Ευτυχώς, σώθηκε από μια ομάδα εθελοντών οι οποίοι τη μετέφεραν σε ένα όμορφο μέρος.

Μερικές φορές ακούμε τις πιο τρομακτικές ιστορίες κακοποίησης ζώων που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε πώς μερικοί άνθρωποι μπορούν να κάνουν κακό σε ένα ζωντανό πλάσμα. Η ιστορία της μαϊμούς με τ’ όνομα Joe ευτυχώς είχε αίσιο τέλος.

Η ζωή του Joe ξεκίνησε με τον πιο τρομακτικό τρόπο. Όταν ήταν μικρός, η μητέρα του σκοτώθηκε από λαθροκυνηγούς, γεγονός που σηματοδότησε την αρχή ενός μακροχρόνιου μαρτυρίου για τον Joe.

Ο ιδιοκτήτης του Joe δεν έδειχνε και πολλή συμπόνια για το «κατοικίδιο ζώο» του. Κατά τη διάρκεια της 25ετούς διαμονής του Joe με τον ιδιοκτήτη του, το άτυχο ζώο παρέμεινε μόνο σε ένα μικρό σκοτεινό κλουβί. Ο Joe ήταν τόσο παραμελημένος που είχαν εγκατασταθεί στο κλουβί του αρουραίοι.

Το άτυχο ζώο θα είχε πεθάνει αν δεν είχε διασωθεί από το ίδρυμα Wildlife Friends Foundation Thailand.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Παρόλο που οι άνθρωποι από το ίδρυμα άγριας φύσης δεν είχαν συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τη θέση της μαϊμούς, ο άνθρωπος που εντόπισε το ζώο, όμως, κατάφερε να τους οδηγήσει στον τόπο που βρισκόταν. Όταν έφτασαν εκεί, οι συνθήκες που ζούσε το ζώο ήταν ακόμη χειρότερες από ό, τι φαντάζονταν.

“Έχω δει πολλά ζώα σε άσχημες καταστάσεις τα τελευταία 17 χρόνια, αλλά θα έλεγα ότι η κατάσταση στην οποία κρατούνταν η συγκεκριμένη μαϊμού ήταν μία από τις πιο φρικτές περιπτώσεις και όταν ο ιδιοκτήτης της μας είπε πόσο καιρό την είχε εκεί, σοκαριστήκαμε!” έγραψε ο Edwin Wiek, ο ιδρυτής του WFFT.

“Ο Joe, όπως ονομάζεται η μαϊμού, βρίσκεται σε αυτή την κόλαση από το 1991! Εδώ και 25 χρόνια… Δεν έχει νερό για να πιει, ζει στο μαύρο σκοτάδι, μόνο του, μες τη βρωμιά, «ο κόσμος του» είναι μόνο ένα κλουβί 70x80x80 εκατοστών τα τελευταία 25 χρόνια,” γράφει ο Wiek.

Ευτυχώς, η WFFT μπόρεσε να διασώσει τον άτυχο Joe, αφού οι υπεύθυνοι του ιδρύματος μίλησαν με τον ιδιοκτήτη του και τον έπεισαν να εγκαταλείψει το ζώο.

Ο ιδιοκτήτης ανέφερε πως οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου της Μπανγκόκ πήγαν να τον δουν πριν από πολλά χρόνια και του είπαν ότι ήθελαν να πάρουν τον Joe με την προϋπόθεση ότι θα τους κατέβαλλε 100 δολάρια το μήνα για τη φροντίδα της μαϊμούς στον ζωολογικό κήπο. Ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε.

Μετά από μια μακροχρόνια ταλαιπωρία, ο Joe ξεκίνησε μια νέα ζωή.

Ο Wiek έγραψε: “Ο Joe είναι μερικές μέρες τώρα στο WFFT και αρχίζει να κινείται γύρω από το κλουβί του. Περπατάει αλλά δεν μπορεί να ανέβει ψηλά ακόμα, είναι πολύ αδύναμος και δεν ξέρει πώς να σκαρφαλώνει.”

“Ο Joe έκανε μπάνιο σε καθαρό νερό και επικοινωνούσε με τους γείτονές του, τις άλλες μαϊμούδες, τους οποίους δεν έχει δει για πολύ καιρό”.

“Το προσδόκιμο ζωής του είναι τα 35 χρόνια και ελπίζουμε ότι θα ζήσει αρκετές καλές στιγμές στο καταφύγιό μας”.

 

πηγη:diaforetiko.gr

Διαβάστε περισσότερα

×