Γονείς μαθητών Ελληνικού σχολείου θέλουν να διώξουν παιδί με αυτισμό κάνοντας πόλεμο στην οικογένειά του | Sugklonistiko

Γονείς μαθητών Ελληνικού σχολείου θέλουν να διώξουν παιδί με αυτισμό κάνοντας πόλεμο στην οικογένειά του

Smiley face
Είμαστε, που λέτε, προτεινόμενοι για …αποχώρηση! Οι γονείς που τα παιδιά μας πηγαίνουν μαζί απ’ το νηπιαγωγείο, που έχουμε πάει σε κοινές εκδηλώσεις, σε παρτυ, σε γιορτές, σε εκδρομές, που μας ξέρουν και τους ξέρουμε, που έχουμε πιει καφεδες, έχουμε κάνει χαβαλέδες και άλλα πολλά πέντε χρόνια τώρα ...

Είμαστε, που λέτε, προτεινόμενοι για …αποχώρηση!

Οι γονείς που τα παιδιά μας πηγαίνουν μαζί απ’ το νηπιαγωγείο, που έχουμε πάει σε κοινές εκδηλώσεις, σε παρτυ, σε γιορτές, σε εκδρομές, που μας ξέρουν και τους ξέρουμε, που έχουμε πιει καφεδες, έχουμε κάνει χαβαλέδες και άλλα πολλά πέντε χρόνια τώρα , έχουν χωριστεί σε στρατόπεδα, κάποιοι θελουν να φύγουμε, κάποιοι ντρέπονται για αυτούς που θέλουν να μας διώξουν και καποιοι άλλοι παραμένουν αναποφάσιστοι…

Απ’ την ημέρα του αγιασμού και ενώ επιτέλους χωρίστηκε το τμήμα (δικαιο αιτημά μας που έπρεπε από πέρσι να είχε ικανοποιηθεί), και αφού (μετά από μεγάλο προσωπικό αγώνα) ήρθε παράλληλη στήριξη από την πρώτη κιολας μέρα, έχουν έρθει γονείς σε μένα από τη τάξη του παιδιού μου, άλλοι για να εκφράσουν το σεβασμό και τη στηριξή τους για τον αγώνα που δίνουμε για το παιδί μας και άλλοι εντελώς απροκάλυπτα και χωρίς προφανή αιτία, για να μου πουν πως σήμερα ενημερώθηκαν από κάποιους άλλους γονείς για όσα αρνητικά έκανε την περσινή χρονιά ο μικρός. Έχουν σοκαριστεί λέει φέτος, με όσα τους είπαν κάποιοι τη μέρα του αγιασμού μάλιστα, που το παιδί έκανε πέρσι… Και αφού ήταν τόσο σοβαρά πως γίνεται να τα έμαθαν με καθυστέρηση ενός έτους, αυτό δεν το καταλαβαίνω.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Κάποιος λοιπόν, κάνοντας τη τρίχα τριχιά (όπως λένε και στο χωριό μου) προσπαθεί να επηρεάσει ορισμένους εναντίον μας. Ξαφνικά έχουν πρόβλημα λέει που το παιδί μας είναι αυτιστικό, που βρίσκεται στο ίδιο σχολείο με το δικό τους, εγώ είμαι εγωίστρια γιατί νοιάζομαι μόνο για το δικό μου παιδί και όχι για των άλλων.

Μια μητέρα μάλιστα μου είπε πως κινδυνεύει η κόρη της από το γιό μου γιατί πριν δύο χρόνια και ενώ έπαιζαν ο γιος μου, της είχε πετάξει τη μπάλα στη πλάτη, και χθες πρώτη μέρα μαθήματος η κορούλα της τρομοκρατήθηκε από τον κανακάρη μου, γιατι εκεινο έτρεχε προς το παράθυρο και εκείνη νόμισε ότι θα πέσει πάνω της (!!!). Αυτά που λέτε τα τρομακτικά έκανε ο κανακάρης μου στη δική της τη κανακάρα και η άλλη έχει πιστέψει πως κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα του παιδιού της…αλλά αφού εντομεταξύ έχει ενημερωθεί και από τους άλλους τους καλοθελητάδες, ε τότε λογικό είναι η γυναίκα να έχει πανικοβληθεί. Οπότε από δω και πέρα, όπως καταλαβαίνετε θα πετάει η μυγα και θα φταίει ο γιος μου για αυτό…!

Σήμερα και με ύφος 40 καρδιναλίων με απείλησε ότι θα με διώξει απ’ το σχολείο. Έχω φίλη με αυτιστικό παιδί μου είπε και μάλιστα είναι ιατρός…και ξέρω πολύ καλά οτι ο αυτισμός δε πάει ποτέ μονος του (!)Εννοούσε προφανώς με καθυστέρηση και γω γέλασα πολύ γιατί όταν τα παιδιά όλων τους 4 χρόνων έπαιζαν με κούκλες και αυτοκινητάκια, το δικό μου έγραφε και διάβαζε και για να φτάσουν τα δικά τους τα παιδάκια το δείκτη νοημοσυνης του δικού μου παιδιου, πρέπει να πολλαπλασιάσουν το δικό τους επί δύο! Μου είπε γνωρίζω πράγματα , το ψάχνω, δεν είμαι μόνη μου, είμαστε πολλοί και θα βρούμε άκρη.Βρε λουλούδια μου, Ρόδα του Ισπαχάν ξέρετε πως σας ακούω; Θόρυβο στα αυτιά μου κάνετε μονάχα!!!Βρε αν περίμενα από σας (Σέρλοκ Χόλμς του γλυκού νερού) να βρείτε, να ερευνησετε για το σχολικό πλαίσιο στο οποίο θα έπρεπε να πάει το παιδί μου θα μας είχατε στείλει στο πυρ το εξώτερον και ακόμη παραπέρα. Λέτε λατρείες μου να μην έχω αξιολογήσεις, να μην έχω χαρτιά; Χατήρι μου κάνουν και με κρατάνε στο σχολείο ή έχω κανα μπάρμπα πολιτικό και με βοηθάει; Αντί να πείτε και ευχαριστώ που εξαιτίας του γιου μου, χωρίστηκε το τμήμα και δεν είναι, όπως πέρσι, παστωμένα σε ένα τμήμα 25 παιδιά, με μια δασκάλα να τρέχει μόνη της έχετε και παράπονα.Αγάπες μου σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου , που ασχολείστε με μένα και την οικογένειά μου, σας ευχαριστώ για τη φαιά ουσία που καταναλώνετε καθημερινά και προσέξτε μη κάψετε τα πολύτιμα εγκεφαλικά σας κύτταρα απ’ τη τόση ενασχόληση. Σας ευγνωμονώ «άνθρωποι» σαν εσάς με κάνετε καλύτερο άνθρωπο.

Η ζωή αγάπες είναι σαν μια ωραία παράσταση, μια ωραία ταινία, όλοι έχουν το ρόλο τους, ο κακός, ο καλός, ο περηφανος, ο εμπαθής,ο ρατσιστής, ο βλάκας, ο αγωνιστής, ο αλληλέγγυος…όλοι! Όλοι μαθαίνουμε από όλους και όλοι μπορούμε να συνυπάρξουμε! Εσείς θα μας μάθετε πως είναι η κακία, η κακοήθεια, η εμπάθεια, η στοχοποίηση, ο ρατσισμός και μεις θα σας πάρουμε απ’ το χέρι και θα σας διδάξουμε την αγάπη, το φως, την αλήθεια, την αποδοχή, το σεβασμό, την υπομονή, την κατανοηση, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Άλλωστε όπως είπε κάποτε και η αγαπημενη μου ποιήτρια Κ. Γώγου «Μέσα απ’ του καθένα την πανέμορφη ιδιαίτερότητα ν’ αποκαταστήσουμε του Σύμπαντος την Αρμονία». Δύναμή μου οι άλλοι γονείς, εκείνοι που ήρθαν και μου είπαν πόσο ντρέπονται για όλα αυτά που λέγονται σε βάρος μας τις τελευταίες μέρες. Δύναμή μου και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, παλιότεροι και καινούριοι, δε με έχουν απογοητεύσει ποτέ μέχρι σήμερα, δε θα το κάνουν και τώρα. Καλή σχολική χρονιά σε όλους μας «ελαττωματικούς ή μη».

Μία μαμά

Πηγή: singleparent.gr

 

 

Διαβάστε περισσότερα

×