Γιατί η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν έχει πατήσει και ούτε πρόκειται το πόδι της στην Ελλάδα; | Sugklonistiko
6

Γιατί η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν έχει πατήσει και ούτε πρόκειται το πόδι της στην Ελλάδα;

Smiley face
Τη σνομπάρει για προσωπικό λόγο, εδώ και δεκαετίες Η Βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ, μπορεί να έχει ταξιδέψει μέχρι τώρα σε 196 χώρες, όμως ποτέ της δεν έχει βρεθεί στην Ελλάδα, τη χώρα μάλιστα που γέννησε τον σύζυγο της, Φίλιππο Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες! Γιατί φέ...

Τη σνομπάρει για προσωπικό λόγο, εδώ και δεκαετίες

Η Βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ, μπορεί να έχει ταξιδέψει μέχρι τώρα σε 196 χώρες, όμως ποτέ της δεν έχει βρεθεί στην Ελλάδα, τη χώρα μάλιστα που γέννησε τον σύζυγο της, Φίλιππο

1

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Γιατί φέρεται τόσο σνομπ στη χώρα του ήλιου και της Δημοκρατίας άραγε;

Την απάντηση στο καυτό ερώτημα έρχεται να δώσει ο ιστορικός με ειδίκευση στη βασιλεία Χιούγκο Βίκερς, ο οποίος μίλησε στην Daily Mail για το εν λόγω θέμα και είπε ότι για αυτήν την απαξίωση της Ελλάδας φταίει η κακή πορεία και η κατάρρευση του θεσμού της βασιλείας, γεγονότα που έβλαψαν τον Φίλιππο.

2

Όπως αναφέρει ο Βίκερς, όταν ακόμα εκείνος ήταν μωρό, η οικογένεια του εξαναγκάστηκε να αφήσει τη χώρα μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, ενώ όλοι τους εξορίστηκαν στη Γαλλία και άλλαξαν το επίθετο τους σε Μαουντμπάτεν.

Επιπλέον, ο ιστορικός αναφέρει ότι ο Φίλιππος αντιπαθεί την Ελλάδα γιατί δίκασε τον πατέρα του, Πρίγκιπα Αντρέα και παραλίγο να τον στείλει για εκτέλεση, λόγω των ευθυνών που έφερε για τη Μικρασιατική καταστροφή. Βέβαια, το 1950 ο ίδιος είχε επισκεφθεί για μια και τελευταία φορά την πατρίδα του, αφού τον είχε προσκαλέσει ο Βασιλιάς Παύλος, τότε όμως η Ελισάβετ δεν ήταν βασίλισσα.

4

Πηγή: e-daily.gr

Διαβάστε περισσότερα

×