Ανατροπή: Έχεις δίπλωμα οδήγησης; Όχι για πολύ! Δες τι σε περιμένει από εδώ και στο εξής! | Sugklonistiko
4

Ανατροπή: Έχεις δίπλωμα οδήγησης; Όχι για πολύ! Δες τι σε περιμένει από εδώ και στο εξής!

Smiley face
Αυστηροποιούνται οι κυρώσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ – Τι είπε ο Σταύρος Κοντονής σε μητέρες θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων με τις οποίες συναντήθηκε Προς αυστηροποίηση βαίνει το νομοθετικό πλαίσιο των κυρώσεων για τις περιπτώσεις πρόκλησης θανατηφόρου ατυχήματος από οδηγό, ο οποίος ...

Αυστηροποιούνται οι κυρώσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ – Τι είπε ο Σταύρος Κοντονής σε μητέρες θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων με τις οποίες συναντήθηκε

Προς αυστηροποίηση βαίνει το νομοθετικό πλαίσιο των κυρώσεων για τις περιπτώσεις πρόκλησης θανατηφόρου ατυχήματος από οδηγό, ο οποίος είναι υπό την επήρεια αλκοόλ και για τις περιπτώσεις εγκατάλειψης θυμάτων, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, σε μητέρες θυμάτων θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Ειδικότερα, ο κ. Κοντονής δέχθηκε σήμερα στο υπουργείο Δικαιοσύνης τις μητέρες θυμάτων θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων και παρουσίασε τις υπό διαβούλευση νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σχετικά με την αυστηροποίηση του πλέγματος διοικητικών κυρώσεων για τις περιπτώσεις πρόκλησης θανατηφόρου ατυχήματος από οδηγό υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Οι νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες προβλέπουν την αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για μακρό χρονικό διάστημα και, σε περίπτωση οποιασδήποτε μελλοντικής παράβασης του ΚΟΚ από τον ίδιο οδηγό υπό την επήρεια αλκοόλ, προβλέπεται η δια βίου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης.
Παράλληλα, ο κ. Κοντονής επισήμανε, στις μητέρες των θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων, ότι ήδη προωθείται νομοθετική ρύθμιση για την αύξηση των ποινών στις περιπτώσεις εγκατάλειψης θυμάτων από ασυνείδητους οδηγούς, ενώ βρίσκεται σε επαφή με τα συναρμόδια υπουργεία για την επανεξέταση των διοικητικών προστίμων που προβλέπονται στον ΚΟΚ.

Από την πλευρά τους οι μητέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις θέσεις του κ. Κοντονή, αλλά και για τη συνάντηση που είχαν μαζί του και τόνισαν την ανάγκη επαγρύπνησης της πολιτείας στα ζητήματα αυτά.

ÄÉÁÌÁÑÔÕÑÁ ÌÇÔÅÑÙÍ ÐÏÕ Å×ÁÓÁÍ ÔÏ ÐÁÉÄÉ ÔÏÕÓ ÓÅ ÔÑÏ×ÁÉÏ ÁÔÕ×ÇÌÁ (EUROKINISSI/ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ)

ÄÉÁÌÁÑÔÕÑÁ ÌÇÔÅÑÙÍ ÐÏÕ Å×ÁÓÁÍ ÔÏ ÐÁÉÄÉ ÔÏÕÓ ÓÅ ÔÑÏ×ÁÉÏ ÁÔÕ×ÇÌÁ (EUROKINISSI/ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ)

ÄÉÁÌÁÑÔÕÑÁ ÌÇÔÅÑÙÍ ÐÏÕ Å×ÁÓÁÍ ÔÏ ÐÁÉÄÉ ÔÏÕÓ ÓÅ ÔÑÏ×ÁÉÏ ÁÔÕ×ÇÌÁ (EUROKINISSI/ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ)

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε περισσότερα

×