Αν δεν βοηθάς τη γυναίκα σου με τις δουλειές, δεν είσαι καλός σύζυγος. Απλά… | Sugklonistiko
cazoo.gr
cazoo.gr

Αν δεν βοηθάς τη γυναίκα σου με τις δουλειές, δεν είσαι καλός σύζυγος. Απλά…

Smiley face
Οφείλω να ευχαριστήσω τον άντρα μου, γιατί πολλές μου «έλυσε» τα χέρια. Τον αγαπώ, τον εκτιμώ και θέλω να ξέρει, ότι, όταν πάει τα παιδιά βόλτα για να ξεκουραστώ μετά από μια ιδιαίτερα δύσκολη μέρα, κάνει τη ζωή μου καλύτερη. Τον ευχαριστώ, γιατί άλλαξε την πάνα του μωρού, που μύρισα πρώτη, αλλά έκα...

Οφείλω να ευχαριστήσω τον άντρα μου, γιατί πολλές μου «έλυσε» τα χέρια. Τον αγαπώ, τον εκτιμώ και θέλω να ξέρει, ότι, όταν πάει τα παιδιά βόλτα για να ξεκουραστώ μετά από μια ιδιαίτερα δύσκολη μέρα, κάνει τη ζωή μου καλύτερη.

Τον ευχαριστώ, γιατί άλλαξε την πάνα του μωρού, που μύρισα πρώτη, αλλά έκανα τα στραβά μάτια, ή μάλλον τη στραβή μύτη. Τον ευχαριστώ, γιατί με ενθαρρύνει να βγαίνω που και που έξω με τις φίλες μου, όταν οι ενοχές μου με πλημμυρίζουν και δεν με αφήνουν να βγω ούτε στην εξώπορτα.

Πρίν λίγες μέρες, πήρα ένα μήνυμα από τη φίλη μου, τη Μαίρη, η οποία δεν μπορούσε να με συναντήσει εκείνο το βράδυ για φαγητό, επειδή ο σύζυγός της δεν έχει μάθει να μένει μόνος με τα παιδιά σπίτι βράδυ και ο άντρας μου τον δικαιολόγησε. Μια άλλη φορά, ο άντρας της γύρισε σπίτι απ’ τη δουλειά και στραβομουτσούνιασε, μόλις είδε, ότι το φαγητό δεν ήταν ακόμη έτοιμο. Δεν φτάνει δηλαδή, που η κοπέλα ήταν άρρωστη όλη την εβδομάδα φροντίζοντας τα επίσης άρρωστα παιδιά της, είχε και απαιτήσεις ο μεσιέ. Τράβα πάρε σουβλάκια να φας και φέρε και δυο πακέτα χαρτομάντιλα στη γυναίκα σου, που τρέχει η μύτη της. Ήθελε και φαί στην ώρα του. Ακούς εκεί!

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Κάθε φορά μου έρχεται το ίδιο πράγμα στο μυαλό: για να είναι κάποιος, καλός σύζυγος, δεν πρέπει να είναι κακός σύζυγος. Σε μπέρδεψα; Με λίγα λόγια, όποιος δεν είναι κακός, είναι αυτόματα καλός. Δεν υπάρχει γκρίζα ζώνη.

Κάθε σχέση έχει τις απαιτήσεις της και ο γάμος μπορεί να παρομοιαστεί με μία «τραμπάλα» ευθυνών. Μερικές φορές, αυτή η «τραμπάλα» γέρνει προς το άτομο, που διαχειρίζεται το νοικοκυριό.

Παρά το γεγονός, ότι έχετε συμφωνήσει ο ένας να μαγειρεύει-πλένει-σκουπίζει-σιδερώνει-φροντίζει παιδιά και ο άλλος να εργάζεται, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να έρχεσαι μες στα νεύρα μετά τη δουλειά και να απαιτείς ζεστό φαγητό και στρωμένο τραπέζι εδώ και τώρα, αντί να χαιρετάς τη γυναίκα σου γλυκά και να τη ρωτάς, τί μπορείς να κάνεις για να τη βοηθήσεις.

Ή καλύτερα, μη τη ρωτάς. Έχεις δύο μάτια και έναν εγκέφαλο, ώστε να είσαι σε θέση να δεις και να εκτιμήσεις σωστά την κατάσταση και να τη βοηθήσεις. Άδειο τραπέζι; Πιάσε πιάτα, πιρούνια, χαρτοπετσέτες και φτιάξτο. Λάχανο, καρότα, μαχαίρι και ένα ξύλο κοπής στον πάγκο. Άρχισε να κόβεις. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

Εάν είσαι από εκείνους τους συζύγους-πατεράδες, που ξεγλιστρούν από τέτοιες καταστάσεις, λαϊκιστί αποφεύγεις να βοηθήσεις τη γυναίκα σου και την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια, είναι πιθανό, ότι η γυναίκα σου κάνει τα πάντα στο σπίτι, μπορεί δεν μπορεί. Αν ακούς τη (δίκαιη) γκρίνια της για την έλλειψη χρόνου, ότι δηλαδή δεν έχει χρόνο ούτε ένα ντουζ να κάνει, ούτε να ξεκουραστεί το μεσημέρι 10 λεπτά, είσαι κακός στη δουλειά σου.. Θυμήσου, ότι δουλειά σου ως σύζυγος είναι να είσαι καλός και προσεκτικός-συνετός.

Αν δεν είσαι ικανός να σηκώσεις τον πισινό σου από τον καναπέ και να χάσεις κανένα 10λεπτο από τον αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για να προσέξεις τα παιδιά, να κάνει και η γυναίκα σου ένα ντους της προκοπής, χωρίς να αφήνει πόρτες ανοιχτές για να ελέγχει, χωρίς να βγαίνει με τη μισή σαπουνάδα πάνω της τρέχοντας, με το φόβο μην κάνει κανένα σπαγγάτο, χωρίς να πρέπει να κάνει μπάνιο με κρύο νερό, γιατί δεν προλαβαίνει να ρυθμίσει την κατάλληλη θερμοκρασία, τότε είσαι κακός σύζυγος. Απλά.

Αν νιώθεις την ανάγκη να το παίξεις «υπεροψία» και ανώτερος, υποτιμώντας τη δουλειά και την προσπάθειά της, αμφισβητώντας την καθημερινή προσφορά της και δεν την ευγνωμονείς έστω και λίγο για όλα, όσα κάνει, τότε είσαι πάλι κακός στη δουλειά σου.

Εάν συμπεριφέρεσαι σαν κακομαθημένο όσον αφορά τη φροντίδα των παιδιών σας ή τη συντήρηση – διαχείριση του σπιτιού σας, είσαι για μία ακόμη φορά κακός σύζυγος.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μην είσαι κόπ@νος και να σκέφτεσαι και λίγο τις ανάγκες του άλλου, που τυγχάνει αυτός ο άλλος, να είναι η γυναίκα σου και να «κόπτεται» για σένα, για να μη σου λείψει τίποτα. Το ένα και μοναδικό πρόσωπο που ορκίστηκες να αγαπάς και να φροντίζεις και με το οποίο έκανες οικογένεια. Είσαι ο άντρας του σπιτιού, όχι ακόμα ένα από τα παιδιά σας!

Πηγή: scarymommy.com

Διαβάστε περισσότερα

×